Новини 2014/2015

Новини

30 юни 2015г.

Списък с учебните помагала за V, VI, VII кл. за учебната 2015/2016г.

Списък с учебните помагала за V кл. за учебната 2015/2016г.

Списък с учебните помагала за VI кл. за учебната 2015/2016г.

Списък с учебните помагала за VII кл. за учебната 2015/2016г.


15 юни 2015г.

Тържествено на 15 юни 2015г. в актовата зала на училището на празничен концерт учениците от седми клас /класни ръководители: Татяна Неделчева, Мария Друмева, Веселин Чакъров, Владимир Кандев/ получиха своите удостоверения. В залата присъстваха учители, родители и гости.

„Днешният ден е изпълнен с особено силна емоция за нас седмокласниците. Всички ние посрещаме този 15 юни със смесени чувства. От една страна, пред нас се откриват нови хоризонти – неясни, изпълнени с надежда и оптимизъм. С типичния за младостта устрем, сме готови да приемем новите предизвикателства, които ще ни подготвят за голямото училище, наречено живот. От друга страна, в този ден се усеща мъничко тъга за отминалите дни в нашето първо училище. Тези дни бяха изпълнени с много усилия и желание за навлизане в необятния свят на знанието и науката. Но те бяха наситени и с много усмивки, смях и нови приятелства…“ – така започна благодарственото слово на Ралица Атанасова Картунова от 7.А клас /класен ръководител Татяна Неделчева/, която бе удостоена с наградата „Ученик на годината“, връчена от д-р Веселин Михалев – Директор на училището. Г-н Михалев връчи специални грамоти и предметни награди на ученичките от 7.Б кл./класен ръководител Мария Друмева/: Анастасия Янева Касърова – за отлични постижения в учебната дейност и издигане престижа на училището в областта на науката, изкуствата и спорта и Лора Людмилова Милкова – за активна гражданска позиция и високи  постижения в областта на учебната и спортната дейност.

„Винаги ще нося в сърцето си искрата на знанието и родолюбието, запалени в ОУ „ Д. Чинтулов“ – моето първо, любимо, прекрасно училище! Благодаря Ви!“ – така завърши своите думи на благодарност Ралица Картунова. /Още снимки в галерията/

                                   

                                   


1 юни 2015г.

На 1 юни 2015г. в актовата зала на училището учениците от випуск четвърти клас /класни ръководители: Теменужка Михалева, Димитрина Латева, Нели Пъндъклийска, Дияна Петрова, Лидия Чонова и Радка Кирова/ получиха своите удостоверения за завършен начален етап на образование. Традиционно четвъртокласниците бяха поздравени от директора на училището – д-р Веселин Михалев, който връчи грамоти на отличниците.

                                  

                                  

                                  


25 май 2015г.

ВКЛЮЧИ СЕ В КАМПАНИЯТА КАПАЧКИ В ДЕЙСТВИЕ

Училищно настоятелство „Възраждане“ призовава всички ученици, учители и родители:

Да се включим в кампанията на фондация ИДЕЯ В ДЕЙСТВИЕ за събиране и рециклиране на пластмасови капачки. Със събирането на всеки тон капачки се закупуват електроуреди за детски домове.

Да използваме лятната ваканция за едно благородно дело! Събирайте капачки от пластмасови бутилки. След 15.09.2015 г. ще бъде обявен ден за извозването им от двора на училището.

За класа, събрал най-много капачки, ще има награда!

Нека заедно да помогнем на нуждаещи се деца и да направим природата на България по-чиста!

Благодарим Ви за съпричастността!

 

УН „ВЪЗРАЖДАНЕ“

21.05.2015г.


30 май 2015г.

Представителна изява на групата за народни танци

към ОУ „Добри Чинтулов“ с ръководител Станислав Атанасов

През месец май малките танцьори от групата за народни танци към ОУ „Добри Чинтулов“ с ръководител Станислав Атанасов зарадваха своите родители и учители с концерт. Актовата зала се изпълни с усмихнатите лица на малките участници, които с магията на народните танци завладяха сърцата на публиката.

                               

                               


24 май 2015г.

Слава вам, творци велики

на славянското писмо.

Вий очите ни разкрихте

за наука и добро.

Славим, славим паметта ви,

братя просветители,

на славянските народи

първите учители.

Имената ви свещени

векове покриват с чест.

Ние, всичките славяни,

с песни ще ви славим днес.


Празникът на учениците от първи клас

С много вълнение и радост на 24 май първокласниците от ОУ „Добри Чинтулов“ /класни ръководители и възпитатели: Женя Димитрова, Радка Николова, Незабравка Събева, Ася Николова, Мария Димова, Миглена Стоянова, Петя Панайотова, Светлана Караджова, Христина Ковачева, Стоянка Михова, Румяна Ангелова и Цветелина Христова/  получиха своите удостоверения за завършен първи клас. Учениците от 1.А, 1.Б, 1.В и 1.Г кл. се зарадваха и на книжките с тяхно лично творчество, издадени със съдействието на родителите и класните ръководители: Женя Димитрова, Радка Николова, Незабравка Събева, Ася Николова.

                                   

                                    


Красиви моменти от участието на ученици от ОУ „Добри Чинтулов“

в празничното общоградско шествие на 24 май 2015г.

                                   

                                    


15 май 2015г.

УЧИЛИЩНО НАСТОЯТЕЛСТВО „ВЪЗРАЖДАНЕ“ ПРИ ОУ „ДОБРИ ЧИНТУЛОВ“, ГР. ВАРНА

През дните от 11.05.2015 г. до 15.05.2015 г. в двора на ОУ „Добри Чинтулов“ се проведе спортен празник. Спортният празник бе осъществен от Училищно настоятелство „Възраждане“ с любезното съдействие на Ръководството на училището и под безупречната организация  на учителите по физическо възпитание и спорт. Наградният фонд /купи, медали, грамоти, топки и минерална вода за участниците/ бе осигурен от средствата, събрани на проведения през месец март благотворителен Великденски базар. На 11.05. участниците бяха наградени от Ива Пранджева – европейски шампион на троен скок и участник в риалити шоуто „Сървайвър“.

Училищно настоятелство „Възраждане“ изказва благодарност към всички учители, застанали до децата в тези емоционални моменти. Надяваме се, че сме доставили радост и сме предизвикали интерес към повече движение и спорт. /Снимки от спортния празник в галерията./

СПОРТЕН ПРАЗНИК

КЛАСИРАНЕ 11.05.2015 г.

VII клас

ФУТБОЛ

I място – VII B

II място – VII Б

III място – VII A

ВОЛЕЙБОЛ  

I място – VII Б

II място – VII В и VII Г

III място – VII A

ЩАФЕТА

I място – VII Б

II място – VII В

III място – VII Г

VI клас

ФУТБОЛ

I място – VI Г

II място – VI A

III място – VI Б

ВОЛЕЙБОЛ  

I място – VI B

II място – VI Б

III място – VI Г

ЩАФЕТА

I място – VI A

II място – VI B

III място – VI Г

ЩАФЕТНИ ИГРИ II и III клас

II клас

I място – II A

II място – II Г

III място – II Б

III клас

I място – III Д

II място – III E

III място – III Г

КЛАСИРАНЕ 14.05.2015 г.

V клас

ФУТБОЛ

I място – V Д

II място – V В

III място – V А

ВОЛЕЙБОЛ

I място – V Г

II място – V В

III място – V Д

ЩАФЕТА

I място – V A

II място – V Д

III място – V В

IV клас

НАРОДНА ТОПКА

I място – IV Б

II място – IV В

III място – IV А

ЩАФЕТА

I място – IV A

II място – IV Б

III място – IV Г

ЩАФЕТНИ ИГРИ III КЛАС

I място – III А

II място – III Б

III място – III В + III Ж


КЛАСИРАНЕ 15.05.2015 г.

I място – II Д

II място – II Е

III място – II В

За своето участие в спортния празник бяха наградени и всички първокласници. Класовете получиха топки и спортни игри.

                                     

                                     

                                     

                                     


10 май 2015г.

В Делфинариум – Варна

На 13 май учениците от всички паралелки на първи клас със своите класни ръководители и възпитатели /Ж. Димитрова, Р. Николова, Н. Събева, А. Николова,  М. Димова, М. Стоянова, П. Панайотова, Св. Караджова, Хр. Ковачева, Ст. Михова, Р. Ангелова и Цв. Христова/ посетиха Делфинариум – Варна. Първокласниците се радваха и аплодираха силно делфините и техните треньори, които представиха своето уникално Делфин-шоу. /Още снимки в галерията./

                                          

                                         


10 май 2015г.

Екскурзия до старите български столици

На вълнуваща екскурзия до старите български столици Плиска и Велики Преслав бяха учениците от випуск ІV клас с класни ръководители: Теменужка Михалева, Димитрина Латева, Нели Пъндъклийска, Дияна Петрова, Лидия Чонова и Радка Кирова. По стъпките на първите български владетели се докоснаха до най-внушителните паметници на старобългарската архитектура и средновековното европейско градостроителство. /Снимки в галерията/

                                         

                                         


8 май 2015г.

Борислав Ганчев (Борко Бърборко) гостува в ОУ „Добри Чинтулов“

На 8 май 2015г. писателят сатирик Борислав Ганчев и карикатуристът Николай Арнаудов гостуваха на третокласниците от ОУ „Добри Чинтулов“. Творците са в град Варна по покана на Дирекция „Култура и духовно развитие“ – Община Варна. Срещата е инициатива на НЧ „Христо Смирненски“ и ОУ „Добри Чинтулов“ в лицето на г-жа Нели Стойчева.

Писателят Борислав Ганчев прочете свои стихове и гатанки. Учениците, водени от своите класни ръководители, г-жа Нeли Стойчева, Радостслава Петкова, Жени Попова, Гюлджан Сертер, Росица Станева и Атанаска Колева, слушаха с удоволствие стиховете и намираха с лекота отговорите на забавните гатанки. Самите те представиха свои детски творби.

Авторът дари книжки със стихотворения, гатанки и афоризми. Г-жа Красимира Пеева, библиотекар в училището, ги прие с благодарност.

Гостите бяха впечатлени от знанията на третокласниците и творческата атмосфера в ОУ „Добри Чинтулов“. /Още снимки в галерията./

                                    

                                    


5 май 2015г.

График на дейностите съгласно Наредба № 11 от 28.03.2005 г.

за приемане на ученици в държавни и в общински училища за учебната 2015/2016 г.

29 април 2015г.

Посещение в СОК – Камчия

На 27 и 29 април учениците от всички паралелки на пети клас с класни ръководители: Мария Иванова, Кремена Иванова, Павлина Петранова, Росица Русева и Виолета Пощова, посетиха Авиокосмически център и планетариум в СОК „Камчия“, които са част от Учебно-възпитателния център „Юрий Гагарин“. Петокласниците разгледаха експонатите в авиокосмическия център и изслушаха беседата на българския космонавт-дубльор Красимир Стоянов. След това се пренесоха в мултимедийната зала на планетариума, където при голям интерес проследиха демонстрирането на общообразователна и развлекателна програма в областта на астрономията и космонавтиката. В края на разходката си учениците разгледаха и спортния комплекс в СОК „Камчия“. /Снимки в галерията/

                                        

                                        


22 април 2015г.

„Парад на приказните герои“

Учениците от випуск втори клас на ОУ „Добри Чинтулов“ под ръководството на своите класни ръководители: ст.учители Елизабет Влаева, Светлана Боянова, Антоанета Димова, Даниела Пармаксъзова, Валя Василева и Даниела Пигова, организираха „Парад на приказните герои“. Второкласниците представиха пред ученици от начален етап любими герои от приказки. Приказните герои бяха посрещнати радушно, защото всички деца обичат приказки, а приказките са вълшебство. Участниците в парада задаваха въпроси, а за верните отговори раздаваха лакомства. Парадът продължи във фоайето на училището, където учениците подредиха в изложба свои рисунки на любими герои от приказките. Накрая посетиха детски спектакъл с много настроение, в който бяха главни герои и участници. Там също бяха наградени и празникът завърши с много усмивки и пролетно настроение. „Нека четем повече, за да обичаме повече приказките и героите в тях!“ – това си пожелаха второкласниците. /Още снимки в галерията/

                                       

                                       

                                       

                                       


„Пролетно веселие“

На 22 април Театър „Глобус“ гостува в ОУ „Добри Чинтулов“ и представи пред учениците от първи и втори клас постановката „Пролетно веселие“. Спектакълът завърши с истинско пролетно веселие, в което децата се включиха активно със стихотворения, танци, песни и игри. /Още снимки в галерията/

                                       

                                      


20 април 2015г.

Изложба

На 20 април в училище се откри изложба с рисунки и литературни произведения, посветена на Открити дни на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни, съвместно с училищната комисия за борба с противообществените прояви. Учениците, чиито творби са подредени в изложбата, получиха грамоти и подаръци. /Още снимки в галерията/

                                     

                                     

                                     


19 април 2015г.

Участие на ученици от  ОУ „Добри Чинтулов“ в състезание по английски език

На 16 и 17 април около 100 малки ученици от втори и трети клас се явиха на състезание по английски език, организирано от училище за чужди езици Фарос. 

Очаквайте резултатите от теста в края на месец април. През месец май всички участници в състезанието са поканени да посетят безплатен едномесечен преговорен курс в училище Фарос. Нивото на обучение ще бъде съобразено с показаните знания на теста, а учебните материали ще бъдат предоставени безплатно от учебната школа.


09 април 2015г.

БЛАГОСЛОВЕНИ И СВЕТЛИ ВЕЛИКДЕНСКИ ПРАЗНИЦИ!

Нека да дадем път на доброто и градивното! Радостта и усмивките да присъстват в ежедневието ни! Нека има мир, вяра и любов в сърцата ни!


02 април 2015г.

2 април – Международен ден на детската книга

„Хубавата книга е като слънцето – огрява еднакво всички деца,

дава им светлината на познанието и силата на мъдростта.”


ПРАЗНИК НА БУКВИТЕ

Традиционно през месец март в ОУ „Добри Чинтулов“ се проведе ПРАЗНИК НА БУКВИТЕ в паралелките на първи клас.  Нетърпеливи и празнично облечени, децата посрещнаха гостите на тържеството си. С песни и стихове за любимите букви, с интерактивни игри, забавни задачи и драматизации – така премина този красив празник. Първокласниците получиха подаръци – книги, читателски дневници, грамоти. А накрая  имаше и сладки изненади от родители и учители  – торти във формата на книга, сладкиши-буквички и други лакомства.

„Азбучни вълшебства“ – 1.А клас

 класен ръководител Женя Димитрова и възпитател Петя Панайотова /Още снимки в галерията/

                                        

                                        

                                        

                                        

Празник на буквите – 1.Б клас

класен ръководител Радка Николова и възпитател Светлана Караджова /Още снимки в галерията/

                      

                      

Празник на буквите в Музея на Възраждането – 1.В клас

класен ръководител Незабравка Събева и възпитател Стоянка Михова /Още снимки в галерията/

                       

                       

                       

„Всички букви знаем“ – 1.Г клас

класен ръководител Ася Николова и възпитател Христина Ковачева /Още снимки в галерията/

                                       

                                                                               

                                        

„Празник на буквите“ в 1.Д клас с класен ръководител Мария Димова и възпитател Цветелина Христова и 1.Е клас с класен ръководител Миглена Стоянова и възпитател Румяна Ангелова /Снимки в галерията/

                                        

                                        

                                        


Студиото за театър на английски език ,,Кречетало“ от ОУ „Добри Чинтулов“

представиха новата си пиеса ,,A real life story“

В Деня на театъра – 27.03 учениците от Студиото за театър на английски език ,,Кречетало“ с ръководители Цветанка Симеонова и Теменужка Михалева представиха новата си пиеса ,,A real life story“ написана по мотиви от класическото произведение на Братя Грим – ,,Пепеляшка“. Пиесата утвърждава ценности, които преминават във времето без да се променят и същевременно са в унисон с нашето съвремие. Остроумните режисьорски решения  и блестящата игра на изпълнителите спомогнаха за изграждането на прекрасни образи. Ентусиазирани, емоционални, мотивирани, с отлично  произношение, раздаващи се на сцената, децата за пореден път доказаха своя талант и артистични способности. /Още снимки в галерията/

                                      

                                      

                                      


Великденски благотворителен базар

Пъстра и предпразнична обстановка на Великденския благотворителен базар, организиран на 31.03.2015г. от УН „Възраждане“ към ОУ „Добри Чинтулов“, учениците от випуск втори клас с кл. ръководители: Елизабет Влаева, Даниела Пигова, Светлана Боянова, Валя Василева, Даниела Пармаксъзова, Антоанета Стоянова и пети клас с кл. ръководители: Мария Иванова, Павлина Петранова, Кремена Иванова, Росица Русева и Виолета Пощова. За базара ученици от всички класове в училище и техните родители бяха подготвили прекрасни картички, шарени яйца, красиви великденски фигури, рисунки, пана, вкусни питки, сладки и традиционните великденски козунаци. Базарът премина под мотото „Бъди добър“, а „БлагоДаря“ – присъстваше в надписите на етикетите. Благодарност към представителите на УН „Възраждане“, които със събраните средства ще организират пролетен спортен празник за учениците от ОУ „Добри Чинтулов“. /Още снимки в галерията/

                                       

                                         

                                     


Великденска работилничка

Великденска работилничка направиха учениците от ІVА и ІV Б клас и техните класни ръководители Теменужка Михалева  и Димитрина Латева. Изработените картички и сувенири бяха предоставени на Великденския благотворителен базар, който се организира на 31.03 в ОУ,,Добри Чинтулов“. /Снимки в галерията/

                                        

                                        


Великденска изложба на учениците от СИП – Технологии с ръководител Цветелина Бонева

                                       


24 март 2015г.

ВЕЛИКДЕНСКИ  БЛАГОТВОРИТЕЛЕН  БАЗАР


24 март 2015г.

Участие на ученици от ОУ „Добри Чинтулов“ в Деветото Национално състезание по английски език към Асоциацията на Кеймбридж училищата в България

Девето Национално състезание по английски език към Асоциацията на Кеймбридж училищата в България се проведе на 14.03.2015г. в СОУ „Св.Св.Кирил и Методий“ – Бургас. Участниците в него бяха 562 ученици от цялата страна. В състезанието взеха участие и  ученици от  ОУ „Добри Чинтулов“: Дамян Чакъров – 3.Б кл., Георги Итнатов – 3.Д клас, Виктория Константинова Костадинова – 3.А кл., Николай Радилов – 5.А клас, Галена Пенева – 5.Б кл., Панайот Николаев – 6.А кл., Димитрина Димитрова – 6.Б кл., Събина Желязкова – 7.Б клас и Лора Милкова – 7.Б кл. Резултатите от състезанието ще бъдат обявени през месец април.


Табла – месец март 2015г.

 „Великите географски открития“, изработени от петокласниците

                                   

                                    

„Геометричните тела – навсякъде около нас“

„Седемте чудеса на света“


20 март 2015г.

ТЪРЖЕСТВЕН ЮБИЛЕЕН КОНЦЕРТ 

25 ГОДИНИ СИНДИКАТ НА БЪЛГАРСКИТЕ УЧИТЕЛИ

Директорът на училищетод-р Веселин Михалев и Председателят на синдикалната организация към СБУ – ст.учител Валя Василева  получиха покана от Синдиката на българските учители за участие в юбилейното тържество – 25 години от неговото създаване. Тържественото честване се проведе на 15.03.2015 г. в Софийска опера и балет.

Тържественото слово произнесе г-жа Янка Тасева-Председател на СБУ на КНСБ, която благодари на всички учители, членове на съюза, на неправителствените организации и Министерството на образованието и науката за съвместната и ползотворна работа и връчи юбилеен медал ,,25 години Съюз на българските учители“ на редица представители на държавната и местна власт. Бяха получени поздравителни адреси от държавни, правителствени, общински и местни институции. На юбилейното тържество присъстваха министрите на образованието и науката- проф.д-р Сергей Игнатов, проф.д-р Анелия Клисарова, проф.д-р Тодор Танев, доц.д-р Румяна Коларова, Йорданка Фъндъкова – кмет на София, представители на редица дипломатически мисии и държавни институции. Г-н Веселин Михалев и г-жа Валя Василева бяха наградени с книги, свързани с историята и образованието на България.

                                                        

                                 


8 март  2015г.

С много обич за мама

За празника на жената – 8-ми март, децата от начален етап в ОУ „Добри Чинтулов“ подготвиха с много любов и старание подаръци за своите майки и баби.

                                  

                                  

                                  

                                   


5 март  2015г.

„Аз обичам България“

Участие на ученици от 3.Д клас с кл.ръководител Нели Стойчева и 3.Е клас с кл. ръководител Жени Попова в състезанието „Аз обичам България“, организирано от актьорите на „Нона шоу“.

                                   

                                   


3 март  2015г.

ПРАЗНИЧНО

 На тази свята дата

от празничния календар

Честитя ви Свободата –

найсвещения ни дар!

И нека слънцето да грее

все тъй свободно с нашите лица,

че няма нищо попрекрасно

от волно тичащи деца!


„Аз обичам България“

В навечерието на Националния ни празник – 3 март, учениците от ІVА и ІVБ клас с класни ръководители Теменужка Михалева и Димитрина Латева се включиха в забавно състезание ,,Аз обичам България“.

Децата отговаряха на въпроси, свързани с историческото минало на нашата страна, с нейното географско  положение и природни  забележителности. Огромен интерес породи участието им в състезателни игри от времето на техните прадеди. С изненада откриха колко радост и емоции може да донесе ловенето на рибки от фолио и „снасянето“ на яйца в кофички. Състезаваха се да навиват кълбета, което се оказа доста трудна задача.

Тържеството завърши с изпълнение на химна на България и кръшно право хоро. /Още снимки в галерията/

                                  

  


Ученици от трети и седми клас изготвиха празнични табла, посветени на Трети март. Темата за Свободата и Националния ни празник присъства в тържествен час на класа във всички класове. Първокласниците от 1.А, Б, В и Г класове получиха подарък от своите класни ръководители – трицветното българско знаме.

                                   


1 март  2015г.

Скрила в джоб подробна пътеводна карта,

вчера из страната тръгна баба Марта.

Пролетният вятър взела за помощник ,

той на гръб ще носи мартенския кошник.

Китка минзухари в кошника светлее

и зюмбюл саксиен се таи до нея.

Мартеници – бели и червени…

Връзва баба Марта новите пискюли

на висока вратня, на клоната дюля –

вредом да е здраве, радост да е вредом,

всяка къща нова рожба да отгледа…

Скрила в джоб подробна пътеводна карта,

вчера из страната шета баба Марта.


Празнична мартенска украса във фоайето на училището, подредена от ученици и учители – випуск трети клас.

                                                


26 февруари  2015г.

УРОК ПО РОДОЛЮБИЕ

В урок по Родолюбие учениците от 2.А клас с кл. р-л Елизабет Влаева отбелязаха в картини и слово 3март – Денят на Освобождението на България. Бяха подготвили текстове и снимки от героичното минало на нашия народ. В презентация бяха представени всички български владетели, революционери и будители – основоположници на българското минало и настояще. /Снимки в галерията/

                               

                               


19 февруари  2015г.

142 ГОДИНИ БЕЗСМЪРТИЕ

Спортно състезание „Лъвски скок“

Тази година в ОУ „Добри Чинтулов“ отбелязахме 142 години от обесването на Васил Левски с провеждането на спортно състезание „Лъвски скок“. Участваха учениците от випуск 2 клас под ръководството на Самуил Борисов – преподавател по физическо възпитание и спорт, както и класните ръководители: Даниела Пигова, Валя Василева, Антоанета Димова, Елизабет Влаева, Светлана Боянова и Даниела Пармаксъзова. Децата се състезаваха в 6 отбора. С голямо желание се включиха в разнообразните щафетни игри. В края на състезанието всеки отбор получи почетна грамота за достойно представяне в оспорваното състезание.

                                    

                                   

Час на класа в 1.А клас, посветен на Васил Левски

                                   

Учениците от 5, 6 и 7 клас изготвиха табла, посветени на Васил Левски

                                  

                                   

                                                                    


03 февруари  2015г.

ВАЖНО СЪОБЩЕНИЕ

На основание на Протокол на заседание на Областната оперативна комисия за ръководство, координация и контрол в борбата с грип и ОРЗ се преустановява учебния процес във Варненска област до 06.02.2015г. (включително) – Заповед РД09-149/03.02.2015г. на Министъра на образованието и науката.26 януари  2015г.

На основание Заповед №49/26.01.2015 г. на Директора на РЗИ – Варна се обявява грипна епидемия в град Варна. Прекратяват се учебните занятия за училищата в гр. Варна за периода от 27.01.2015 г. до 30.01.2015 г. съгласно Заповед РД 09-117/27.01.2015 г. на Министъра на образованието и науката.

Зимна ваканция по график – 31.01.2015г. –  03.02.2015г./вкл./

На 04.02.2015 на училище с промяна на смените.


21 януари  2015г.

Участие на учители от ОУ „Добри Чинтулов“ в работна среща, организирана от РИО – Варна

На 21.012015г. РИО на МОН – Варна организира работна среща с главни учители и председатели на методическо обединение на начален етап, на която бяха обсъдени основни аспекти на образователно-възпитателния процес в начален етап на основното образование. Срещата протече при следния дневен ред:

1. Обсъждане и споделяне на положителни педагогически опит с цел осигуряване на педагогическа подкрепа при прехода от подготвителна група към първи клас – „Имам идея…“

2. Мястото на електронните пособия в учебния процес в 1-4 клас

Главен учител Женя Димитрова и старши учител Елизабет Влаева от ОУ „Добри Чинтулов“ се включиха в работната среща с презентации, с които споделиха своя педагогически опит пред своите колеги.

                                    

                                           


5 януари  2015г.

ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА! НЕКА БЪДЕ ИЗПЪЛНЕНА СЪС ЗДРАВЕ И ДОБРОТА, С УСМИВКИ И КРАСОТА!


Децата от 3.Б клас със своя книжка „Летни игри“

Преди Коледните и Новогодишните празници излезе от печат книжката с лично творчество на учениците от 3.Б клас – „Летни игри“. Тя съдържа творби и снимки на децата, с които те разказват за игрите си през лятната ваканция. Книгата е подарък от техните родители и класния ръководител Гюлджан Сертер. Заедно с книгата, децата получиха от своята учителка и ръчно изработени картички и късметчета с красиви пожелания за здраве, късмет, успехи…

                                


24 декември  2014г.

Весели празници!

Здраве, късмет, успехи, много усмивки и щастливи мигове!


21 декември  2014г.

Празнични мигове

С весела дискотека и щур купон в клуб ,,Приятели“ отбелязаха настъпващите празници учениците от ІV А и ІV Б клас и техните класни ръководители Теменужка Михалева и Димитрина Латева.

                                     

                         


Празник на математиката в първи клас

В периода 16-19.12.2014г. в паралелките на първи клас се проведе традиционния празник на математиката. Малките математици решаваха с интерес забавни задачи, показаха усвоените знания и умения пред своите родители и гости. За своето отлично представяне те получиха грамоти, подаръци и пожелания за здраве и много успехи в училище. /Снимки в галерията/

„Забавните задачи-игри на Снежко“

1.А клас с класен ръководител Женя Димитрова и възпитател Петя Панайотова

                                 

                                  

        

„Зимна магия“

1.Б клас с класен ръководител Радка Николова и възпитател Светлана Караджова

                              

                              

Празник на математиката

1.В клас с класен ръководител Незабравка Събева и възпитател Стоянка Михова

                               

                               

„Сметките на баба“

1.Г клас с класен ръководител Ася Николова и възпитател Христина Ковачева

                               

                   

Празник на математиката

1.Д клас с класен ръководител Мария Димова и възпитател Цветелина Христова

                                

                                

Празник на математиката

1.Е клас с класен ръководител Миглена Стоянова и възпитател Румяна Ангелова

                               

                               


Коледен концерт в училище

На 19.12.2014г. училищното фоайе се огласи от празнични коледни и новогодишни песни, стихотворения и коледни наричания. В коледния концерт се включиха деца от училищните групи и индивидуални изпълнения с ръководители Десислава Пончева, Теменужка Михалева, Цветанка Симеонова, Галина Тинчева, Росица Русева. /Снимки в галерията/

                          

                          


Коледен благотворителен базар „Подари усмивка“

На 17.12.2014г. в ОУ „Добри Чинтулов“ родители, ученици и учители се обединиха в една обща благотворителна кауза за събиране на средства за подпомагане лечението на ученичка от училището. Организирането и провеждането на благотворителен коледен базар „Подари усмивка“ се осъществи с помощта на Училищното настоятелство „Възраждане“, а инициатори бяха децата от 3.В, 3.Г, 3.Д и 3.Е кл. и техните класни ръководители: Росица Станева, Радостслава Петкова, Нели Стойчева и Жени Попова. /Снимки в галерията/

                  

                           

Учениците от 3.Г клас с класен ръководител Радостслава Петкова подариха на първокласниците изработени от тях картички и късметчета.

                          

                          


Приятни мигове с Коледни театрални постановки

На 16 и 18 декември учениците от випуск втори и трети клас посетиха Коледна театрална постановка. Забавляваха се истински с героите и техните приключения. Чакаха със затаен дъх дали Дядо Коледа и елените ще бъдат спасени, за да има и тази година коледни подаръци за децата. И за да е празнично и коледно настроението на учениците, героите от театъра подариха на своите малки зрители календари със снимки на героите от Коледната постановка. В календарите имаше поставена задача – учениците да поправят правописните грешки допуснати в тях. Усмихнати и доволни, всички се заредиха с празнично настроение. /Снимки в галерията/

                     


Общо събрание на Сдружение ,,Асоциация на Кеймбридж училища“ на 5.12.2014г.

На 5.12.2014г. г-жа Галина Тинчева, старши учител по английски език в начален етап,  присъства на Общо събрание на Сдружение ,,Асоциация на Кеймбридж училища“, което се проведе в СОУ ,,Иван Момчилов“ гр. Елена. На събранието се приеха следните решения:

  1. Кандидатстване на сдружение ,,Асоциация на Кеймбридж училищата в България“ по програмата ,,Еразъм +“, Ключова дейност 1, Образователна мобилност на персонала за интензивно двуседмично обучение по английски език.
  2. Провеждане на национално състезание по английски език на Асоциацията през 2015г. и на художествено-музикално състезание между училищата  на сдружението.
  3. Представяне на възможност за учителите от Асоциацията да се явят на сертификационен изпит ТКТ.
  4. Семинарна програма и Кеймбридж дни 2015г.

 ОУ,,Добри Чинтулов“ получи сертификат за членство в Асоциация на Кеймбридж училищата.


8 декември  2014г.

БЛАГОТВОРИТЕЛЕН КОЛЕДЕН БАЗАР


6 декември  2014г.

Изложби в училище – м. ноември и декември

Изложба на СИП – Технологии с ръководител старши учител Цветелина Бонева

                                 

                                 

Зимни празници

                                

                                 

Зимна песен

                   

170 години от рождението на Капитан Петко войвода


Световен ден за борба със СПИН


Есенни багри

                     


26 ноември  2014г.

В деня на християнското семейство

В деня на християнското семейство, семейството на 3.Г клас получи още една радостна новина: Моника Бориславова Богданова от 3.Г кл. се класира на II място – сребърен медал в  I кръг на Втория международен турнир „Математика без граници“, Есен 2014.

Когато някой от семейството е радостен, всички празнуват. Благодарим на г-жа Юлия Христова – ръководител СИП „Християнски ценности“. /Снимки в галерията/

                                 

                                 

Гергана Ивелинова Иванова от 3.Г кл. спечели I място – златен медал в I турнир за купата „Златна Добруджа“ гр. Добрич в дисциплината 100 м плуване-гръб.


20 ноември  2014г.

Учениците от втори клас посетиха Аквариума във Варна

На 18 и 19 ноември учениците от випуск втори клас, с класни ръководители Елизабет Влаева, Светлана Боянова, Антоанета Димова, Даниела Пармаксъзова, Валя Василева и Даниела Пигова, посетиха Аквариум- Варна. Там те се запознаха с разнообразния морски свят и наблюдаваха с интерес непознати за тях морски видове. Направиха много снимки и прочетоха интересна информация. Подготвиха интересни рисунки и съчинения, в които пресъздадоха своите наблюдения и детски емоции. Своите работи учениците представиха в часовете по Околен свят. /Снимки в галерията/

                                

                                


17 ноември  2014г.

Учениците от 4.клас на посещение в цеха „Белославско стъкло“ – Белослав  и в Музея на мозайките – Девня

На 14.11.2014г. учениците от випуск ІV клас с ръководители Теменужка Михалева, Димитрина Латева, Нели Пъндъклийска, Дияна Петрова, Лидия Чонова и Радка Кирова посетиха реновиран цех ,,Белославско стъкло“ в гр. Белослав, чието начало е поставено в далечната 1893 г. от известни за времето си майстори на стъклото: чехи, унгарци, финландци, гърци. Децата се запознаха с технологията на приготвяне на стъкло и изработване на различни фигури от него. Разгледаха изложбена зала с експонати от цветно стъкло. Учениците посетиха и  музея на мозайките, разположен в Девненската низина. Разглеждайки богатата му експозиция се докоснаха до майсторството на древните римляни,обитавали нашите земи. /Снимки в галерията/

                                 

                                 


Връстници обучават връстници

По традиция в училище на 18 октомври беше отбелязан Международния ден за борба с трафик на хора. Учениците от Професионалната техническа гимназия Николай-12 клас, Никола-10 клас и Сияна-9 клас гостуваха и техните ръководители от Клуба „Приятели на Европа“ в гимназията бяха в часа на класа при 6.Г, 7.В и 7.Г класове. Те поднесоха по интересен и нетрадиционен начин информация за експлоатация, робство на хора, как можеш да станеш жертва, какво е трафик и др. /Още снимки в галерията/

                                  

                                  


1 ноември  2014г.

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК – ДЕН НА НАРОДНИТЕ БУДИТЕЛИ!

ДА СЕ ПРЕКЛОНИМ ПРЕД ДЕЛОТО НА КНИЖОВНИЦИТЕ, ПРОСВЕТИТЕЛИТЕ, БОРЦИТЕ ЗА НАЦИОНАЛНО ОСВОБОЖДЕНИЕ, СЪХРАНИЛИ ПРЕЗ ВЕКОВЕТЕ ЦЕННОСТИТЕ НА НАЦИЯТА НИ И ДАЛИ ПЪТЕВОДНА СВЕТЛИНА НА НАРОДА НИ!

О, будители народни,
цял низ светли имена,
чисти и сияйни, благородни,
вий сте нашите знамена,
нам за вечни времена.

Чест и слава,
вечна слава вам,
будители народни,
вашата памет вдъхновява,
към дела за светли дни!   


30 октомври 2014г.

Патронен празник

С песните на Добри Чинтулов, със стихове за народните будители и танци учениците от ОУ „Добри Чинтулов“ отбелязаха своя патронен празник. Празничната програма бе подготвена от учителите Лена Николова и Десислава Пончева със съдействието на Бойка Крумова – ръководител на мажоретен състав към училището, Станислав Атанасов – ръководител на състав за народни танци, Румяна Спасова – педагогически съветник. Гости на тържеството бяха представители на Община Варна, район „Младост“, училищното настоятелство „Възраждане“. В тържественото слово Директорът на училището – д-р Веселин Михалев, поздрави ученици и учители с празника на училището и пожела във всеки от тях да гори пламъчето на възрожденския дух, а в навечерието на Деня на народните будители – делата на българските просветители, книжовници, революционери да бъдат повод за национална гордост. Директорът връчи награди на победителите в обявените училищни конкурси за литературно творчество, рисунка, рецитация и щафетна обиколка – част от събитията, посветени на патронния празник. Учениците от училището проведоха и своя тържествен час на класа, посветен на делото на Добри Чинтулов. /Още снимки в галерията/

                                   

                                   

                                   


Тържествен час на класа – 2.А клас с класен ръководител Елизабет Влаева.

                   


Учениците от 5 клас се включиха активно в отбелязване на патронния празник на училището. Табла, рисунки, съчинения на тема „Народни будители“, участие в щафетна обиколка, тематичен час на класа – това бяха само част от събитията.

5.А клас с класен ръководител Мария Иванова

                                   

5.Б клас с класен ръководител Кремена Иванова

5.Г клас с класен ръководител Росица Русева

                                   

                                   


По повод 1 ноември в предаването „Отличен 6“ на Радио Варна с водеща Валерия Василева  гостуваха Даниела Георгиева и Женя Димитрова – учители в начален етап от ОУ „Добри Чинтулов“. В откровен разговор те споделиха вълнуващи моменти от своята учителска практика, за незабравимите мигове с учениците, за мечтите, които училището може да сбъдне.

29 октомври 2014г.

Празник в 1.А клас – „Златна есен е дошла“

На 29.10.2014г. учениците от 1.А клас с класен ръководител Женя Димитрова и възпитател Петя Панайотова поканиха своите родители на празник „Златна есен е дошла“ в есенно украсената си класна стая. С песни и стихове, на фона на презентации и филмчета, децата показаха своите знания за есента – промени в природата, есенни празници… Събитието е първата изява по образователния проект в класа „Опознай, изследвай и твори“. /Снимки в галерията/

                                  

                                  


24 октомври 2014г.

Образователни проекти в училище

С началото на учебната година започна и работата по образователни проекти в училище. /Ето тук може да се запознаете с темите и педагогическите специалисти, работещи по тях./


Изложби

Изложба от рисунки, табла от снимков материал, съчинения за народните будители украсиха фоайето на училището по повод патронния празник на училището. /Още снимки в галерията/

                                  

                                  


Гостуващи театри в училище

На 22.10.2014г. актьорите от театър „Глобус“ представиха в училище пред учениците от първи, втори и трети клас драматизацията „Буратино“.  В постановката Буратино отключва със златното ключе тайната стаичка и там открива букварчето, което ще му даде възможност да преоткрие света и да се стреми  към познанието. Защото, както казва татко Карло: „Във всяка книга има заключена една голяма тайна, във всяка книга се крие по една невероятна история“.

                                  

                                  

На 24.10.2014г. пред четвъртокласниците ДКТ – Търговище изиграха постановката на Румен Гаванозов „Умник Гюро“.

                                      


октомври 2014г.

ПРОГРАМА ЗА ОТБЕЛЯЗВАНЕ НА ПАТРОННИЯ ПРАЗНИК НА УЧИЛИЩЕТО


16 октомври 2014г.

Учениците от 6.А клас изготвиха табло по повод годишнина от рождението на Оскар Уайлд.


26 септември 2014г.

Участие в кампанията „България чете“

През месец септември учениците от ОУ „Добри Чинтулов“ се включиха активно в националната кампанията „България чете“ – инициатива на Министерство на културата и МОН под патронажа на Президента на Република България Росен Плевнелиев. Третокласниците изготвиха и табла с откъси и илюстрации от любими книжки.

                                     

                                     


22 септември 2014г.


 

И малко слънчеви спомени от лятото на 2014г…

В училище бяха организирани три летни отдиха за децата със съдействието на лицензиран туроператор „Дирон“ с представител Ангелина Ангелова – Ани, както приятелски я наричат всички. Незабравими мигове, интерактивни игри, еднодневни екскурзии и походи, разговори по екологични теми, посещения на интересни места, музеи, природни и исторически забележителности, вечери на талантите – всичко това съпътстваше летния отдих на учениците от училището.

Моменти от летния отдих на учениците от ОУ „Добри Чинтулов“:

хотел „Лесопарка“, Лясковец

                                   

                                   

хотел „Марагидик“, Априлци

                                  

                                  

комплекс „ЯЕВ“, с. Соколица

                                          


15 септември 2014г.

Успешна учебна година на ученици и учители!

Нека бъде изпълнена с хубави емоции и прекрасни детски усмивки!

Пожелаваме на всички много здраве, сили, късмет и успехи!

На добър час
Училището днеска засия,
огряно от безброй добри слънца,
с прекрасен надпис за добре дошли,
посрещащо най-нежните мечти.
Навсякъде сияещи лица,
в ръце със свежи, дъхави цветя,
а входът е окичен със венец.
Очакваше се първият звънец.
„На добър час!“ – се чуваше навред,
а първокласниците най-отпред
с вълнение за първия си час
очакваха да влязат в своя клас.
Приветствия, усмивки, красота,
докосваха щастливите сърца.
Звънецът щом със весел глас запя,
вълна на топла радост се разля.
И щом във двора никой не остана,
училището като кошер стана.
Събрало свойте мънички пчели
да сбъдне съкровените мечти.

автор Валентин Йорданов

              

                  

Усмивки, вълнение, пъстра есенна красота, песни, стихове, танци – ОУ „Добри Чинтулов“ отново посрещна своите ученици. Празничната програма бе организирана от ст. учителите: Лидия Чонова, Радка Кирова, Димитрина Латева, Дияна Петрова, Десислава Пончева, Бойка Крумова, Мая Костадинова. Най-нетърпеливи бяха първокласниците и техните родители, за които тържеството продължи в празнично украсените класни стаи. /Още снимки в галерията „15септември 2014г.“/

                 

                 

                 


10 септември 2014г.

СЪОБЩЕНИЕ

На 15 септември 2014г. от 9.00 ч. – тържествено откриване на учебната 2014/2015година. 


09 септември 2014г.

СЪОБЩЕНИЕ

ОУ„Добри Чинтулов“ обявява конкурс за отдаване под наем на помещение – физкултурен салон – 157 кв.м. от сградния фонд на ОУ” Добри Чинтулов” – Варна. 

Обява и необходими документи за участие: проект на договорзаявление за участиеусловия за участие в конкурсадекларация 1декларация 2декларация 3.


СЪОБЩЕНИЕ

Родителска среща за първи клас ще се проведе на 01.09.2014г. от 17.30 ч.


Comments are closed.