Постижения 2019/2020 г.- архив


Ръководството на ОУ „Добри Чинтулов“ гр. Варна поздравява ученикът  Николай Цветков от 3. Е клас с постиженията му в  различни математически  състезания:

2017-2018 учебна година:
1. Математически турнир „Иван Салабашев“ III място
2. „Математика без граници“ зимен кръг II място
3. „Математика без граници“ пролетен кръг II място
4. „Преглед на знанията по математика“ Грамота за отлично представяне
2018-2019 учебна година:
5. Коледно математическо състезание IV място
6. Великденско математическо състезание II място
7. Математическо състезание „Малкият принц“ II място
8. „Преглед на знанията по математика“ Грамота за отлично представяне“
2019-2020 учебна година:
9.Онлайн математическо състезание „Малкият принц“ Успешно участие

                         

                                                                   


Награда „Ученик  на годината“

Заповед на Директора на ОУ „Добри Чинтулов“ във връзка 

с присъждане на  специална награда „Ученик на годината“ за  високи постижения в образователно-възпитателния процес и извънкласната дейност и издигане на престижа на училището.

 Заповед  на Директора на ОУ „Добри Чинтулов“ във връзка

с решение на Педагогическия съвет за  удостояване на ученици със специални награди  за отлични постижения в учебната дейност и издигане престижа на училището.


СПЕЦИАЛНА НАГРАДА

По случай 75-тата годишнина от учредяването на ЮНЕСКО и 50 години на ННЕК-ЮНЕСКО България със специалната нагарада по случай юбилея на организацията е наградено 

ОУ “ Добри Чинтулов “ гр. Варна и неговия координатор в лицето на  дпн Веселин Михалев 

за принос в образованието, науката и културата в България.

Изказана е  благодарност към всички участници  в кампанията „Мартеничка с кауза“ 2020.

Със събраните до момента средства  се поставя началото на строежа на

Защитеното жилище за майки с деца! 


Освен това през месец септември ще продължи  дейността на  ОУ  „Добри Чинтулов“ и 

ННЕК – ЮНЕСКО – България в съвместен международен проект.

Писмо от ЕКИПЪТ НА ННЕК – ЮНЕСКО


„Най-четящ клас за 2019-2020“

По повод 24. май “Книговище” отново отличи 24-те най-четящи деца, учители-посланици на четенето и най-четящи класове, с грамота. Тя носи подпис и послание от детската писателка Юлия Спиридонова. 

Тази година първите 24 читатели ще станат Рицари на книгите. Като един от най-добрите читатели Йоана-Никол от 3б клас, с класен ръководител гл.учител Елизабет Влаева е сред 24-те Книговищни първенци и лидер в своето училище по брой точки и решени въпросници!Отличени с грамота „Най-четящ клас за 2019-2020 г.“ са и 3б клас, с класен ръководител гл.учител Елизабет Влаева. А с грамота „Посланик на четенето“ бе удостоена и гл.учител Елизабет Влаева.

            


Онлайн математическо състезание “Малкият принц”

Първото изцяло онлайн математическо състезание “Малкият принц”

за деца от Подготвителни групи/класове до IV клас  вече е факт. 

След доказаната изобретателност, увереност и знания от страна на смелите състезатели в областта на математиката, дойде ред и на най-вълнуващата част – наградата.

Поздравления за участието на Дениз Сюхеил Билир, от 3б клас на ОУ „Добри Чинтулов“ с класен ръководител гл.учител Елизабет Влаева  в първото онлайн математическо състезание “Малкият принц”.

Той заслужено извоюва своята виртуална награда, а именно осем седмично пътешествие в света на дигиталната математика. 

Дениз получи и Диплом за участие в първото онлайн математическо състезание “Малкият принц”.

Поздравления!


13 май

МЕЖДУНАРОДНО МАТЕМАТИЧЕСКО СЪСТЕЗАНИЕ

,,МАТЕМАТИКА БЕЗ ГРАНИЦИ“

Отлично представяне на ученици от 1.В клас с класен ръководител Теменужка Михалева в зимния кръг на Международното математическо състезание ,,Математика без граници“. Мартин Тодоров зае второ място и бе удостоен с грамота и сребърен медал. Ивена Хараламбиева, Магдалена Бобчева и Рафаела Илиева заеха трето място и получиха грамоти и бронзови медали.

На трето място в същото състезание се класира и Стефан Стефанов Ларионов от 1. Б клас с класен ръководител Радка Кирова. Той също  получи грамота и бронзов медал.

                

                                                             

                                                              


27 февруари

Награда в литературен конкурс

Ученичката Николета Господинова Петрова от  5.А клас участва със своя авторска приказка  „Добрите дела“ в литературния конкурс “ Копнеж за растящо и пораснало творчество“, чиято тема тази година беше „Вълшебниците сред нас“.

Петокласничката беше отличена с почетна грамота.


7 февруари

Първа награда

от Национално състезание по четене с разбиране и създаване на дигитално съдържание  –  „Книговище“

От 9.12.2019 г. започна състезанието по четене в онлайн платформата „Книговище“, като част от инициативата на МОН  Национална седмица  на четенето в изпълнение  на Националната стратегия за насърчаване и повишаване на грамотността .

На 05.02.2020 г. станаха ясни победителите в това Национално състезание. Участниците бяха от цяла България – 336 класа. Общо 18 области в България и 1 клас във Виена.  В състезанието взеха участие и учениците от 3б клас, с класен ръководител гл. учител Елизабет Влаева. Представянето на класа и групата за дейности по интереси „Творим в дигиталния свят“ беше отлично – първо място за област  Варна.

Според Регламента на състезанието, награда безплатен абонамент за Книговище.бг и дигитална грамота получават победителите по випуски и по области в страната.

В категорията “Дигитален създател” най-много нови въпросници са създадени от учениците на г-жа Елизабет Влаева във Варна. Учениците и госпожа Влаева получиха грамота за  Победител и дигитален създател и безплатен абонамент в онлайн платформата Книговище.бг

Книговище.бг и Министерството на образованието и науката поздравяват победителите и им пожелават много вълнуващи преживявания в света на литературата!

 

 

 


6 януари

Математически турнир ,,Иван Салабашев“

Трето място за Мартин Димитров Тодоров от 1.В клас с класен ръководител Теменужка Михалева от XXVIII математически турнир ,,Иван Салабашев“, организиран от Съюза на математиците в България.

                                                         


16 декември

Общински конкурс „Рождество Христово“ 

   На 14.12.2019 г. бяха наградени победителите в Общински конкурс за ученическо творчество „Рождество Христово“ – гр. Варна. В конкурса с произведения на изобразителното изкуство участваха ученици от III. Б клас с класен ръководител гл. учител Елизабет Влаева и от V  и VI клас с учител по изобразителното изкуство ст. учител Кремена Иванова.

   Отлично се представи Ивайла Михова от VIг клас, спечелила първо място в раздел „Рождественска украса“ с креативен и в същото време издържан според православните канони и българските традиции пластичен проект. Второ място за Николета Валериева Петрова.

    С прекрасна картичка Йоана Костова от IIIб клас получи поощрителна награда в раздел „Рисувана и колажирана картичка“.

                                                                               

                        Рождественска украса – пластика „Рождество Христово – поклонение пред Младенеца“ –

 авторска работа на Ивайла Михова от VIг клас

                                                   

                                                                            


12 декември

Второ място, грамота и статуетка за Грета Вълкова, ученичка от 3б клас, с класен ръководител Елизабет Влаева в шести национален конкурс за руска песен “Вернисаж”.

                                                                 


11 декември

 Първо място в състезание в онлайн платформа „Книговище“

От 9.12.2019 г. започна състезанието по четене в онлайн платформата „Книговище“, като част от инициативата на МОН – Национална седмица  на четенето в изпълнение  на Националната стратегия за насърчаване и повишаване на грамотността .

ОУ „Добри Чинтулов“ се включи активно в нея с представители на начален етап: 3б клас с класен ръководител гл.учител Елизабет Влаева и 3а клас с класен ръководител ст.учител Даниела Пигова. Учениците решаваха онлайн тестове по прочетени от тях книги и се състезаваха с други ученици от цяла България.

Резултатите от състезанието в Седмицата на четенето за нашето училище са отлични – първо място за учениците от 3б клас в онлайн платформата. В състезанието бяха съставени и нови тестове – дигитално съдържание, които ще се ползват в платформата от други ученици. 


3 декември

Отново победа за отбора по волейбол на ОУ „Д.Чинтулов“ 

Отборът до VІІ клас на ОУ Добри Чинтулов игра отлично на турнира за купата на град Суворово.

С три победи по 2:0 гейма, се класира на първо място.

Всички момичета играха много силно, а ръководителите на турнира отличиха за най-добър разпределител Мая Пенева, за най-добри нападатели Виктория Василева и Дилара Иванова. Подготовката на отбора е на учителя и треньор Бойка Крумова.

 


27 ноември

Достойно представяне

На 23.11.2019 се проведе финала на състезанието по Волейбол за момичета 5-7 клас. След оспорвана среща отборът на ОУ „Добри Чинтулов“ воден от старши учител Бойка Крумова зае второ място в Общинските ученически игри.

На 9.11. 2019 отборът на ОУ“Добри Чинтулов“ по Волейбол – момчета 5-7 клас взе участие в полуфиналните срещи на Общинските ученически игри , но само един гейм не им достигна да играят на финала на състезанието. Водач на отбора бе старши учител Бойка Крумова.

На 8.11.2019г. се проведе турнир по Мини волейбол „Малки великани“ за 5 и 6 клас, отборите бяха смесени (момчета и момичета) . Отборът на ОУ „Добри Чинтулов“ зае трето място и получиха купа и медали.

                                         

                                          

На 23.11.2019 г. се проведе кръг от Общинските ученически игри по Баскетбол. Отбора на ОУ „Добри Чинтулов“ воден от старши учител Мая Костадинова извоюва една победа и една загуба и с това приключи правото си на участие в следващите срещи.


19 ноември

Първо място за учениците от 1.В клас

Първо място за учениците от 1.В клас с класен ръководител Теменужка Михалева в шестия Национален конкурс „Най-усмихнат клас на България 2019г.“

Снимката е оценена в категория,, Най-усмихнати първокласници“ и окачествена като

,,снимка с голям потенциал“.

                                                                


18 октомври

Грета Вълкова от 3б клас, с кл.ръководител гл.учител Елизабет Влаева спечели „Специалната награда“ на ХI Национален конкурс за млади изпълнители на популярна песен – „Съзвездие“.

                                               


Comments are closed.