Постижения 2019/2020 г.


6 януари

Математически турнир ,,Иван Салабашев“

Трето място за Мартин Димитров Тодоров от 1.В клас с класен ръководител Теменужка Михалева от XXVIII математически турнир ,,Иван Салабашев“, организиран от Съюза на математиците в България.

                                                         


16 декември

Общински конкурс „Рождество Христово“ 

   На 14.12.2019 г. бяха наградени победителите в Общински конкурс за ученическо творчество „Рождество Христово“ – гр. Варна. В конкурса с произведения на изобразителното изкуство участваха ученици от III. Б клас с класен ръководител гл. учител Елизабет Влаева и от V  и VI клас с учител по изобразителното изкуство ст. учител Кремена Иванова.

   Отлично се представи Ивайла Михова от VIг клас, спечелила първо място в раздел „Рождественска украса“ с креативен и в същото време издържан според православните канони и българските традиции пластичен проект. Второ място за Николета Валериева Петрова.

    С прекрасна картичка Йоана Костова от IIIб клас получи поощрителна награда в раздел „Рисувана и колажирана картичка“.

                                                                               

                        Рождественска украса – пластика „Рождество Христово – поклонение пред Младенеца“ -

 авторска работа на Ивайла Михова от VIг клас

                                                   

                                                                            


12 декември

Второ място, грамота и статуетка за Грета Вълкова, ученичка от 3б клас, с класен ръководител Елизабет Влаева в шести национален конкурс за руска песен “Вернисаж”.

                                                                 


11 декември

 Първо място в състезание в онлайн платформа „Книговище“

От 9.12.2019 г. започна състезанието по четене в онлайн платформата „Книговище“, като част от инициативата на МОН – Национална седмица  на четенето в изпълнение  на Националната стратегия за насърчаване и повишаване на грамотността .

ОУ „Добри Чинтулов“ се включи активно в нея с представители на начален етап: 3б клас с класен ръководител гл.учител Елизабет Влаева и 3а клас с класен ръководител ст.учител Даниела Пигова. Учениците решаваха онлайн тестове по прочетени от тях книги и се състезаваха с други ученици от цяла България.

Резултатите от състезанието в Седмицата на четенето за нашето училище са отлични – първо място за учениците от 3б клас в онлайн платформата. В състезанието бяха съставени и нови тестове – дигитално съдържание, които ще се ползват в платформата от други ученици. 


3 декември

Отново победа за отбора по волейбол на ОУ „Д.Чинтулов“ 

Отборът до VІІ клас на ОУ Добри Чинтулов игра отлично на турнира за купата на град Суворово.

С три победи по 2:0 гейма, се класира на първо място.

Всички момичета играха много силно, а ръководителите на турнира отличиха за най-добър разпределител Мая Пенева, за най-добри нападатели Виктория Василева и Дилара Иванова. Подготовката на отбора е на учителя и треньор Бойка Крумова.

 


27 ноември

Достойно представяне

На 23.11.2019 се проведе финала на състезанието по Волейбол за момичета 5-7 клас. След оспорвана среща отборът на ОУ „Добри Чинтулов“ воден от старши учител Бойка Крумова зае второ място в Общинските ученически игри.

На 9.11. 2019 отборът на ОУ“Добри Чинтулов“ по Волейбол – момчета 5-7 клас взе участие в полуфиналните срещи на Общинските ученически игри , но само един гейм не им достигна да играят на финала на състезанието. Водач на отбора бе старши учител Бойка Крумова.

На 8.11.2019г. се проведе турнир по Мини волейбол „Малки великани“ за 5 и 6 клас, отборите бяха смесени (момчета и момичета) . Отборът на ОУ „Добри Чинтулов“ зае трето място и получиха купа и медали.

                                         

                                          

На 23.11.2019 г. се проведе кръг от Общинските ученически игри по Баскетбол. Отбора на ОУ „Добри Чинтулов“ воден от старши учител Мая Костадинова извоюва една победа и една загуба и с това приключи правото си на участие в следващите срещи.


19 ноември

Първо място за учениците от 1.В клас

Първо място за учениците от 1.В клас с класен ръководител Теменужка Михалева в шестия Национален конкурс „Най-усмихнат клас на България 2019г.“

Снимката е оценена в категория,, Най-усмихнати първокласници“ и окачествена като

,,снимка с голям потенциал“.

                                                                


18 октомври

Грета Вълкова от 3б клас, с кл.ръководител гл.учител Елизабет Влаева спечели „Специалната награда“ на ХI Национален конкурс за млади изпълнители на популярна песен – „Съзвездие“.

                                               


Comments are closed.