ИКД – Театрално студио „Кречетало“- архив

Детска трупа за театър на английски език „Кречетало“ е създадена през месец октомври 2010 г. и включва ученици от четвърти клас в ОУ „Добри Чинтулов“, изявили желание да се включат независимо от нивото на езиковите им знания и умения. Ръководители – Цветанка Симеонова и Теменужка Михалева.

Още с дебютното си участие в ХІІ Международен детско-юношески театрален фестивал „Приказка за теб“ – Варна, 12-17 юни 2011 г. талантливите млади актьори печелят Трета награда – направление „Театрална миниатюра“, възрастова група от 5 до 12 г. Пиесата „Принцесата върху граховото зърно… днес“ е отличена сред конкуренцията на множество състави, ръководени от професионални режисьори.

През учебната 2011/2012 година  талантите от „Кречетало“ подготвят ,,Новите дрехи на царя”. Известната приказка на Андерсен е представена отново през погледа на съвременниците чрез модерната за нашето време идея за екологията и екологичните материи. Действието се развива в кралския дворец и се предава чрез директни включвания от телевизионното студио на телевизия ,,Свят”. Нейната репортерка  е навсякъде и отразява събитията както на английски, така и на български език.

Предстои представяне на пиесата пред ученици и учители на 7 и 8 юни от 18.30 ч. в Актова зала, а на 11 юни пред родители. На 13.06 трупата отново ще вземе участие в Международния фестивал ,,Приказка за теб”.

Comments are closed.