Новини архив 2012/2013

25 декември 2012


21.12.2012г.

На всички ученици от ОУ „Добри Чинтулов“:

Весели и безгрижни игри през зимната ваканция!


20.12.2012г.

Родителите на учениците от 3-А клас с класен ръководител гл. учител Женя Димитрова им подариха книжка „Коледни мечти“. В нея са събрани литературни произведения  и рисунки на самите деца.


19.12.2012г.

По традиция Варненският драматичен театър поставя всяка Коледа по една детска пиеса за своите най-малки зрители. Тази година децата бяха зарадвани с „Елхата” по Туве Янсон, драматизация на Петър Пашов, режисьор Жени Пашова, сценограф Димитър Димитров.

Учениците от ОУ „Добри Чинтулов“ начален етап се запознаха със забавните муминтроли, които „живеят в горите на приказките детски, едни такива дето са малки и чудесни”.
Тези симпатични герои спят зимен сън – като мечетата. Но когато в сънищата им нахлуе тревога и студен въздух, животът им се изпълва с вълнения, опасности и приключения, както при хората.


Изложби и табла в училище през месец декември

14.12.2012г.

 • Под ръководството на Галина Тинчева  – ст. учител по английски език в начален етап, учениците изработиха и подредиха изложба от коледни рисунки и картички  на английски език /снимки/.
 • „Коледни звезди“ – изложба  от изделия на учениците от СИП „Технологии“ с ръководител ст. учител Цветелина Бонева /снимки/.
 • „Зимна приказка“ – изложба от рисунки под ръководството на учителите по изобразително изкуство – Веселин Чакъров и Кремена Иванова /снимки/.

06.12.2012г.

 • Празнична Коледна украса във фоайето на училището. С вълнение и празнично настроение тя бе подредена от учениците във втори клас и техните класни ръководители /снимки/.

01.12.2012г.

 • Изложби, посветени на „1 декември – Световен ден за борба срещу СПИН“ и „Не на насилието!“ /снимки/
 • Изложба – „Да бъдем здрави и силни“: проектна работа на учениците от IV клас /снимки/.

27.11.2012г.

Театрална работилница „Магаре” – Казанлък представи  „Болен здрав носи” пред  учениците от III и IV клас. Децата с интерес  изгледаха театралната постановка, а след представлението лично се запознаха с куклите и актьорите – Мара Бонева и Галин Гущеров /Гаро/ /снимки/.


19.11 – 23.11.2012г.  Седмица под надслов: „Ние сме по-добре без тормоз“ 

       

23.11.2012г.

Изложба от рисунки на ученици от V-VII кл. с ръководители ст. учители в прогимназиален етап – Кремена Иванова и Веселин Чакъров.

22.11.2012г.

Дискусия на тема: Ние сме по-добре без тормоз в училище“. Участници в дискусията бяха представители на ученически съвет V-VII кл. и бе организирана от г-жа Румяна Спасова – педагогически съветник в училището.

21.11.2012г.

Основна тема в часа на класа: „Видовете тормоз в училище“

ІІ клас – „Моите родители. Как да се отнасяме с непознат“ – работа в Час на класа и Околен свят

ІІІ клас- „Аз и другите” презентации по темата

ІV клас- „Не на онлайн насилието – опасности в Интернет” – презентации по темата

Обща родителска среща с родители на ученици от първи клас на тема: „Училище за родители – агресията в училище“. Супервизия на учителите, участващи в обучението „Агресията в училище“.

20.11.2012г.

Щафетна обиколка с участието на ученици от V клас под ръководството на ст. учител по ФВС Мая Костадинова. Победители станаха учениците от VА клас.

В актовата зала на училището клуб „Религия“ с ученици от IV A кл. (с ръководител Юлия Христова) и учениците от I А и I Г кл. (с ръководители ст. възпитатели Иванка Божкова и Христина Ковачева) отбелязаха с постановка, изложба и концерт Деня на християнското семейство /снимки/.

Старши възпитател Христина Ковачева проведе занятие на тема: „Добра дума – цена няма“  с ученици от I А кл.

19.11.2012г.

На сбирка на МО – начален етап ст. учители Елизабет Влаева, Теменужка Михалева, Росица Станева и гл. учител Женя Димитрова  споделиха своя опит за работа по образователни проекти. „Безопасен интернет“, „Искам да творя в областта на приложните изкуства”, „Приказен свят”, „Моето училище“ и „ Електронен пътеводител на училището“ са темите на проектите, които бяха представени.

Пред своите колеги ст. учители Елизабет Влаева и Теменужка Михалева представиха и резултатите от защитата на писмените разработки за І квалификационна степен, която е част от системата на МОМН за кариерно развитие на учителите.


Изложби и табла в училище през месец ноември

 • 14 ноември – 105 години от рождението на Астрид Линдгрен
  Изложба на учениците от 4 клас, посветена на творчеството на Астрид Линдгрен /снимки/

„Защо вървя заднишком ли? – възкликна Пипи – Не живеем ли в свободна страна? Човек не може ли да живее, както си иска?“

 „То наистина не си заслужава – каза Пипи. – Големите хора никога не се забавляват. Имат само купища неприятни работи и глупави дрехи, и мазоли, и данък общоход.“

„Светът е пълен с разни неща и наистина има нужда някой да ги потърси и намери. Именно това правят нещотърсачите.“

 •  Табла за Петко Рачов Славейков – подготвили ученици от 6 клас /снимки/ 

Всяка власт, която се отдалечава от народа, пада като дърво отсечено в корена.“

„Всяка книга, всякой вестник има душа, която има добър или лош дух!“

 • Табла за електричеството – подготвили ученици от 5 клас /снимки/

1 ноември – Ден на народните будители /снимки/

 

С редица мероприятия бе честван патронния празник на училището:

 • През седмицата часът на класа бе посветен на живота и делото на Добри Чинтулов /снимки/.
 • Учениците, които работят по проект УСПЕХ в ИИД „Изготвяне на компютърни презентации“ с ръководител Лена Николова, показаха пред учениците от начален етап своите презентации, посветени на Добри Чинтулов /снимки/.
 • Във фоайето на училището бяха подредени изложби от рисунки на теми: „Добри Чинтулов“, „Моето училище“, „Народните будители“ и табла по проект „Нашето училище“ /снимки/.
 • Учениците от  1г клас с класен ръководител Радостслава Петкова и възпитател Иванка Божкова представиха пред родителите концерт „Моето училище“ /снимки/.
 • Учениците от випуск 4 клас посетиха музея на Възраждането.
 • В обявения конкурс за рисунка и литературно произведение бяха наградени:

Анелия Христова – ІVб за съчинение „Моето училище“,

Зорница Мирчева – VІІб за рисунка,

ІVа колективна награда за масово участие с албуми за народните будители.

 • В празничния концерт на 31.10.12 участваха ученици от училището и групи от читалище „Елин Пелин“ и школа „Лабиринт“/снимки/. Учениците поднесоха цветя пред барелефа на Добри Чинтулов /снимки/.
 • Ученици от шести клас с ръководители Кремена Иванова и Самуил Борисов участваха в празничното шествие в града на 1 ноември/снимки/.

30 октомври 2012г.

Изложби и табла в училище през месец октомври:

 • „В света на митовете“ – изготвили ученици от 5 клас под ръководството на г-жа Татяна Неделчева /учител по БЕЛ/ и г-н Веселин Чакъров /учител по изобр. изкуство/. /снимки/
 • Табло „Оскар Уайлд“ – изготвили ученици от 6 клас /снимки/ .
 • Табло „Вътрешни планети“ – изготвил Танасис Янев от 5 б клас /снимки/ .
 • Изложба „Хелоуин“ – изготвили ученици от начален етап под ръководството на г-жа Галина Тинчева /учител по английски език в начален етап/. /Снимки/

Весели мигове в Детска академия „Векторче“ – Варна /www.vektorche.com/ на учениците от 2а клас с класен ръководител Теменужка Михалева и 1а клас с кл.ръководител Николинка Павлова и възпитател Христина Ковачева /снимки/.


29 октомври 2012г. 

През месец октомври започнаха първите занятия на учениците, които участват в извънкласни дейности по проект „УСПЕХ“  /снимки/.


22 октомври 2012г.

На 22.10.2012 г. на сбирка на МО начален етап Елизабет Влаева и Теменужка Михалева споделиха опита си по глобалната тема: „В търсене на иновационна педагогическа практика за обучение в начален етап“.

Пред учителите бяха представени изследвания по темите „Иновационни подходи и методи за екологично образование в обучението по Домашен бит и техника” – ст. учител Елизабет Влаева и „Формиране на технологичните знания и умения в обучението по Домашен бит и техника във втори клас в системата на технологичното обучение“ – ст.учител Теменужка Михалева.


18 октомври 2012г.

Изложба по повод 100 години от Балканската война на ученици от шести и седми клас. Това е етап от проектната работа на учителите по история – Наталия Борисова и Самуил Борисов. /Снимки/ 


16 октомври 2012г.

Художественият съвет при ОУ „Добри Чинтулов“ обявява училищен конкурс по повод патронния празник на училището – 1 ноември.

Успех на младите творци!


12 октомври 2012г.

Малките таланти от театрално студио „Весели сезони“ с ръководител Женя Димитрова участваха в концерта на район „Младост“ – „Младост на младите“. /Снимки/

 

         


22 септември 2012г.

Участие на ученици от ОУ „Добри Чинтулов“ с ръководители гл. учител в прогимназиален етап Виолетка Проданова и Румяна Спасова – педагогически съветник в общоградското тържество по случай 104 години от обявяване на Независимостта на България.  /Снимки/


17 септември 2012г.

Успешна учебна година на всички ученици и учители!


15 юни 2012г. 

„Ръка, която дава –  не обеднява! Сърце, което обича – не остарява!“ С тези думи завърши благодарствената си реч седмокласникът Стелиян Станимиров Сяров, който беше удостоен с почетното отличие „Ученик на годината“ в ОУ „Добри Чинтулов“.  С единодушно решение на Педагогическия съвет той беше награден от д-р Веселин Михалев – директор на училището,  с грамота и часовник. На тържествен концерт днес  бяха раздадени удостоверенията на учениците от седми клас. /Снимки/

     

     


14 юни 2012г. 

Успех за младите актьори от театрално студио „Кречетало“ с ръководители Цветанка Симеонова и Теменужка Михалева! Те получиха специална грамота и плакет в Международния театрален фестивал „Приказка за теб“. С отличие за „Мистър Приказка“ и медал бе награден Георги Желязков за ролята на царя в пиесата „Новите дрехи на царя“. /Снимки/
Поздравяваме ги и им пожелаваме бъдещи  успехи на сцената! /Виж рубриката „Постижения“/

12 юни 2012 г.

Излезе втори брой на ученическия вестник „Чинтуловци“, издаван от клуб „Млад журналист“ по проект „УСПЕХ“ с ръководител Лена Николова. /Снимки/ 

В рубриката „Интересно“ са поместени всички страници от вестника.


11 юни 2012 г.

С бурни аплодисменти публиката поздрави малките артисти от театрално студио „Кречетало“ за тяхната поредна творческа изява – постановката ,,Новите дрехи на царя” /снимки/. Искрен смях се чуваше в актовата зала на ОУ „Добри Чинтулов“ при представянето по интересен начин на известната приказка на Андерсен. Действието се развива в кралския дворец и се предава чрез директни включвания от телевизионното студио на телевизия ,,Свят”. Нейната репортерка  е навсякъде и отразява събитията както на английски, така и на български език.

В две поредни представления, под ръководството на Цветанка Симеонова и Теменужка Михалева, талантливите деца  забавляваха  ученици и родители. Предстои представяне на пиесата в Международния фестивал ,,Приказка за теб” на 14 юни 2012. Пожелаваме им успех!


1 юни 2012 г.

По традиция на 1 юни в ОУ „Добри Чинтулов“  се проведе празничен концерт с участието на ученици от 4 клас.  Директорът на училището д-р Веселин Михалев връчи на отличниците от випуска грамота и удостоверение за завършено начално образование. Специална грамота за постигнати високи постижения в извънкласната и извънучилищната дейност получи Борис Василев Геренски от 4 „А“ клас. /Снимки/


24 май 2012г.

Учениците от ОУ „Добри Чинтулов“  4-7 клас участваха в празничното шествие на Варна по случай Деня на българската просвета и култура и  славянската писменост. Начело на редиците от деца, учители, административен персонал и родители,  бяха знаменната група и красивите момичета от мажоретния състав с ръководител Бойка Крумова.  /Снимки/

На този ден в тържествена обстановка и с много вълнение приключи учебната година за първокласниците от училището. 139 деца получиха своите първи удостоверения.

Comments are closed.