Новини 2015/2016

25 август 2016г.

ВАЖНА ИНФОРМАЦИЯ

за родителите на учениците от I и V кл.

Ще се проведат родителски срещи само с родителите на първи и пети клас по график. Родителските срещи на другите класове ще се проведат след започване на учебната 2016/2017 година.

I клас – на 01.09.2016 г. /четвъртък/ от 18.00 ч. в класните стаи на първи клас.

V клас – на 12.09.2016 г. /понеделник/ от 18.00 ч. в класните стаи на пети клас.


19 юни 2016г.

Национален учителски събор – Мисия УЧИТЕЛ

На 19 юни 2016г. в зала „Арена Армеец“, София се проведе Национален учителски събор – Мисия УЧИТЕЛ, организиран от Министерство на образованието и науката, партньори: СБУ, Синдикат „Образование” към КТ „Подкрепа“, НУС, СРСНПБ, СДСОРБ, БАЧУ. Цел – Отваряне на образователната система към потребностите на обществото и повишаване на общественото признание на учителската професия. Участниците в събора бяха и учители от ОУ „Добри Чинтулов“: Виолетка Проданова – главен учител в прогимназиален етап, Женя Димитрова – главен учител в начален етап, Гюлджан Сертер, Даниела Пигова, Елизабет Влаева – старши учители в начален етап, Кремена Иванова, Мария Иванова, Павлина Петранова – старши учители в прогимназиален етап.

                                       

                                       


15 юни 2016г.

Тържествено връчване на удостоверения за завършен седми клас

На 15 юни 2016г. в актовата зала на училището се проведе традиционното изпращане на учениците от седми клас. Празничната програма, подготвена от г-жа Десислава Пончева и класните ръководители: Лена Николова, Виолетка Проданова, Мая Колева и Цветелина Бонева,  включваше любими песни и стихове. С букети и слово децата благодариха на всички учители, които са им преподавали през годините в училище. Д-р Веселин Михалев, Директор на училището, поздрави седмокласниците и им пожела бъдещи успехи. Директорът връчи и ежегодната награда „Ученик на годината“ на Божидара Тихомирова Желязкова от 7.А клас, с класен ръководител Лена Николова, за отличен успех, за активна дейност и постигнати високи резултати в извънкласната дейност.  Специални награди за отличен успех и постижения в извънкласната и извънучилищна дейност получиха и Ралица Йорданова Чакърова и Симона Стоянова Стоянова от 7. В клас с класен ръководител Мая Колева. Наградите са осигурени от УН „Възраждане“ при ОУ „Добри Чинтулов“.

                                                               

                                                               

Божидара Желязкова приветства своите съученици и учители за успешното завършване на випуска. В словото си тя благодари ръководството на училището, на учителите през годините, на своята класна ръководителка, на първата си учителка Даниела Пигова и на своето семейство. Тя завърши словото си с думите: От името на всички мои съученици благодаря, на вас-учителите, за грижите, за уважението и търпението, които имахте към нас, за житейския опит, който ни дадохте, за това, че ни изградихте като личности, за възможността всеки от нас да разгърне потенциала си, там, където е добър, и най-вече за това, че ни научихте на онази толерантност, логика и човечност.

Никога няма да забравя ОУ „Добри Чинтулов”-моето първо прекрасно училище!

С благодарност и обич към всички учители, от името на целия випуск 7 клас 2015-2016 година, че бяхте наши приятели и ни подкрепяхте в трудния път да постигнем себе си.“ /Още снимки в галерията/

                         

                   

                   


Участие на ученици от ОУ „Добри Чинтулов“ в рисуване на открито

На 9 юни 2016г. ученици от начален и прогимназиален етап от ОУ „Добри Чинтулов“ участваха активно със съдействието на гл. учител Женя Димитрова в инициативата на Асоциация „Да съхраним жената“ – Рисуване на открито. Три поколения рисуваха на пешеходната пътека пред х-л „Черно море“. /Още снимки в галерията/

                                   

                                   

В програмата се представиха и талантливите танцьори от танцов състав за народни танци при ОУ „Добри Чинтулов“ с ръководител Станислав Атанасов.

                                   

                                   

За активно участие в изявите на Асоциацията, на ръководителя на танцовия състав-Станислав Атанасов бе връчен благодарствен адрес. Грамоти за активно участие в проект „Мост между поколенията“- V издание, за включване в конкурс за рисунка, получиха и учителите Кремена Иванова, Радка Николова, Радостслава Петкова, Миглена Стоянова, Веселин Чакъров.

           

            


Изложби на СИП – ТЕХНОЛОГИИ

През учебната 2015/2016г. СИП – ТЕХНОЛОГИИ с ръководител ст. учител Цветелина Бонева подреди няколко изложби  със свои изделия в ОУ „Добри Чинтулов“, Варна. /Още снимки в галерията/

                                 

                                 


14 юни 2016г.

Иван Чибутаров от 6.А клас, с класен ръководител Мария Иванова, дари на училището си своя картина. С нея той спечели специална награда  в конкурса “Детско море”, организиран от Моряшки професионален съюз. Пожелаваме на Иван нови творчески успехи!


Резултати от втория етап на кампанията за събиране на пластмасови капачки, организирана от УН „Възраждане“. Победители са учениците от 2.В клас с класен ръководител ст. учител Незабравка Събева.

                                                                    

                                     

                                     


Екскурзия на учениците от 4.клас

Екскурзия на учениците от ІV клас до старите български столици на 21 и 22 май 2016 г. с класни ръководители: Радостслава Петкова, Гюлджан Сертер, Росица Станева, Нели Стойчева, Женя Попова и Атанаска Колева.

Бяха посетени следните природни и исторически забележителности: КРЕПОСТТА ЦАРЕВЕЦ, МУЗЕЯ НА ВОСЪЧНИТЕ ФИГУРИ, ДРЯНОВСКИ МАНАСТИР, ПЪРВАТА БЪЛГАРСКА СТОЛИЦА ПЛИСКА, ДВОРЪТ НА КИРИЛИЦАТА – уникален културно-исторически комплекс.

                                  

                                  


8 юни 2016г.

С Ъ О Б Щ Е Н И Е

НА 28 ЮНИ 2016 г. ОТ 18,00 ч. ЩЕ СЕ ПРОВЕДЕ РОДИТЕЛСКА СРЕЩА С РОДИТЕЛИТЕ НА УЧЕНИЦИТЕ, ЗАПИСАНИ В ПЪРВИ КЛАС ЗА УЧЕБНАТА 2016/2017 г.

СПИСЪЦИ

на учениците, които подлежат на обучение

в  ПЪРВИ  клас за учебната 2016/2017 год.

I-А клас с класен ръководител: ст. учител Гюлджан Юмер Сертер

I-Б клас с класен ръководител: ст. учител Атанаска Митева Колева

I-В клас с класен ръководител: ст. учител Росица Иванова Станева

I-Г клас с класен ръководител: ст. учител Нели Рачева Стойчева

I-Д клас с класен ръководител: ст. учител Христина Иванова Ковачева

I-Е клас с класен ръководител: ст. учител Женя Александрова Попова

I-Ж клас с класен ръководител: ст. учител Петя Георгиева Панайотова


3 юни 2016г.

СПИСЪК

на учениците, класирани в ОУ „ДОБРИ ЧИНУТУЛОВ“ за І-ви   клас

за учебната 2016/2017г.

Списък на класираните ученици за първи клас – учебна 2016/2017г. – ЗИП – БЪЛГАРСКИ ЕЗИК И ЛИТЕРАТУРА, МАТЕМАТИКА, АНГЛИЙСКИ ЕЗИК

Списък на класираните ученици за първи клас – учебна 2016/2017г. – ЗИП – БЪЛГАРСКИ ЕЗИК И ЛИТЕРАТУРА, ИНФОРМАЦИОННИ ТЕХНОЛОГИИ, АНГЛИЙСКИ ЕЗИК

Записване на класираните ученици в първи клас ще се извърши на 06.06.2016г и 07.06.2016г. За повече информация в раздел „Прием“.


 

2 юни 2016г.

Поклон пред Ботев и загиналите за свободата и независимостта на България!


1 юни 2016г.

Честит празник на всички малки и големи деца!

Бъдете здрави, усмихнати, с много красиви моменти и  приказно детство!

Празник – випуск четвърти клас

В обновената празнично украсена актова зала, сред море от букети, развълнувани ученици, родители, учители, и тази година се проведе тържество по повод завършване на випуск четвърти клас с класни ръководители Николинка Павлова, Гюлджан Сертер, Росица Станева, Радостслава Петкова, Нели Стойчева, Женя Попова и Атанаска Колева. Д-р Веселин Михалев – Директор на училището, връчи грамоти на пълните отличници от випуска и им пожела нови бъдещи успехи.

Празничната програма включваше стихове, песни, танци, епизоди от училищния живот. С много усмивки, празнично настроение и незабравими спомени от изминалите четири години заедно празникът продължи в класните стаи, където всички ученици получиха своите удостоверения за завършен начален етап на основното образование.

                       

                       

                       

                       


31 май 2016г.

„България в сърцата ни…“

На 31 май учениците от 2.А клас с класен ръководител гл. учител Женя Димитрова получиха от своите родители подарък поредната книжка с техни творби, посветени на България. „България в сърцата ни“ е озаглавена книгата, а литературните произведения и рисунките са създадени с много любов към родния край и родината, по детски емоционални, събрали частица от това, което вълнува българското дете. Нека да не забравяме:

„Най-свидна е родната стряха,

най-мил е езикът ни свят!

Най-хубава, най-благодатна

е нашата родина БЪЛГАРИЯ!“

                                                     

                    

                                          


По традиция и тази година учениците от 3.А клас, с класен ръководител Елизабет Влаева, посрещнаха своите родители на празнично тържество. Те представиха свои презентации за своето семейство, своя клас, както и знанията натрупани през тази учебна година по различните учебни предмети. Всеки ученик имаше възможността да се изяви със своя талант, умения и знания. С много песни, изпълнение на гайда, драматизация на любими литературни произведения, спортна акробатика и весела томбола децата посрещнаха идващото лято. Всеки ученик получи своето портфолио, грамота за успешно завършен трети клас, както и грамоти за показани високи резултати на тези, които се изявяват активно в извънкласна дейност. Наградени бяха и класираните с максимален брой точки ученици на финалното състезание на СБНУ, представен бе трудът, постиженията, изявите и наградите на класа през изминалата учебна година. /Още снимки в галерията/

                                 

                                


30 май 2016г.

На 27 май учениците от 2.Г, 2.Д и 2.Е клас с класни ръководители Ася Николова, Мария Димова и Миглена Стоянова посетиха „Еко Рай“ – Варна, където децата се забавляваха в разнообразните игри сред природата. /Снимки в галерията/

                                 

                                 

На 28 май учениците от 2.А, 2.Б и 2.В клас с техните класни ръководители Женя Димитрова, Радка Николова и Незабравка Събева проведоха екскурзия до Плиска, където посетиха Национален историко-археологически резерват „Плиска“, комплекс „Голяма базилика“ и „Дворът на кирилицата“ в комплекс „Стара Плиска“. Второкласниците чуха в беседите интересни факти за важни събития и исторически личности от нашето минало. /Снимки в галерията“

                                  

                                  

                                  

Двете мероприятия на второкласниците от училището са прекрасни моменти в края на една успешно завършена учебна година. Пожелаваме на всички ученици една весела, безопасна и пълна с още красиви мигове лятна ваканция!


На 28 май в зала „Пленарна“ на Община Варна се проведе концерт-спектакъл „Мост между поколенията“-V издание на Асоциацията „Да съхраним жената“, Варна с подкрепата на Дирекция „Култура и духовно развитие“, Община Варна. В концерта активно участие имаха и ученици и учители от ОУ „Добри Чинтулов“: водещите ст.учител Радостслава Петкова, Ралица Милкова и Габриела Иванова от 4.Г клас, сценарий и мултимедия – гл.учител в нач. етап Женя Димитрова, с танц – Ивон Караджова, с песен – Виктория Никова, рецитатори от 2.А и 4.Г клас, а емоционален завършек на спектакъла бяха талантливите танцьори от танцов състав с ръководител Станислав Атанасов.

                                    

                                    

                                    


24 май 2016г.

Честит празник – Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост!

С почит към родното слово, българския дух и  култура. С уважение и признателност към всички учители, към всички, които се трудят в българското училище! С пожелание за здраве и успехи на всички ученици и техните семейства! Нека да бъде слънчево и светло в душите ни!

Красиви моменти от участието на ученици от ОУ „Добри Чинтулов“ в празничното общоградско шествие на 24 май 2016г.

                                  

                                  

Празнични мигове от тържествата за раздаване на удостоверенията

на учениците от първи клас на 24 май 2016г.

1.Б клас с класен ръководител Теменужка Михалева и възпитател Василка Христова /още снимки в галерията/

                                

                                

                                

1.Г клас – класен ръководител Лидия Чонова и възпитател Светлана Караджова /още снимки в галерията/

                                      

                                     

1.Д клас – класен ръководител Радка Кирова и възпитател Боряна Пеева /още снимки в галерията/

                                     

                                      

                                      

1.Е клас с класен ръководител Дияна Петрова и възпитател Петя Панайотова

                                    


19 май 2016г.

Спортен празник

На 19 май се проведе спортен празник в ОУ „Добри Чинтулов“. В слънчевия майски ден в двора на училището учениците се състезаваха  по класове в различни спортни игри. Победителите бяха наградени с грамоти, купи и топки, осигурени от УН „Възраждане“ към ОУ „Добри Чинтулов“. /Още снимки в галерията/

                               

                                       

                                       

                                       

                                       


17 май 2016г.

ВАЖНА ИНФОРМАЦИЯ

НВО за  VII клас

18 май 2016 г. /сряда/ по български език и литература

20 май 2016 г.  /петък/ по математика

Информация на МОН за провеждането на НВО

Информация на РИО – Варна  за учениците, които ще се явяват на национално външно оценяване VII клас


На 19 май 2016г. – спортен празник /Заповед на Министъра на образованието и науката/

25 май 2016 г. (сряда) за неучебен ден за всички училища в страната


12 май 2016г.

УЧИЛИЩНО НАСТОЯТЕЛСТВО „ВЪЗРАЖДАНЕ” ПРИ ОУ „ДОБРИ ЧИНТУЛОВ”, ВАРНА

С Ъ О Б Щ Е Н И Е

Кампания за събиране и рециклиране на пластмасови капачки

График за предаването по класове на събраните капачки:

14 май 2016г. /събота/ в голямото междучасие – за учениците от първи клас.

31 май 2016г. /вторник/ от12.30ч до 13.30ч. – за учениците от II, III, IV, V,  VI и VII кл.


„Когато станем 100 000– ще посадим гора”

 Повече от 100 дръвчета през месец април засадиха децата от 1.А клас на ОУ „Добри Чинтулов”, Варна с класен ръководител Нели Пъндъклийска и възпитател Христина Ковачева. Заедно с тях в инициативата се включиха учителите, родителите и приятели на територията на кметство Младост. В двора на училището до детската площадка, до детската градина и до големи търговски обекти бяха засети малките дръвчета с желанието да бъдат опазени и съхранени. Учениците са сред спечелилите в играта „100 на 100 добро” на gorata.bg. Със своята активност и стремеж към добро децата спечелиха и получиха привилегията да посеят и разпространят идеята на своя територия. Играта „100 на 100 добро” е част от инициативата „Когато станем 100 000 – ще посадим гора” и тази година многократно разшири обхвата си в стремеж да намери последователи. /Още снимки в галерията/

                                      

                                      


11 май 2016г.

11 МАЙ – ДЕН ЗА ПОЧИТ НА СВЕТИТЕ БРАТЯ КИРИЛ И МЕТОДИЙ


1 май 2016г.

СВЕТЛИ ВЕЛИКДЕНСКИ ПРАЗНИЦИ, С ПОЖЕЛАНИЕ ЗА ЗДРАВЕ И БЛАГОПОЛУЧИЕ! НЕКА ИМА МИР И ЛЮБОВ В СЪРЦАТА НИ!

 Великденска изложба в ОУ „Добри Чинтулов“, Варна

                                   

                                    


„Шарени яйчица“ в 1.Б клас

В навечерието на Великденските празници учениците от 1.Б клас, съвместно със своите учители Теменужка Михалева и Василка Христова подготвиха красиви изненади за близките си. Шарени яйчица и весели пиленца оживяха в детските ръце. /Още снимки в галерията/

                                                    


28 април 2016г.

Посещение на прабългарско селище „Фанагория“

На 28.04 учениците от 1.А,1.Б и 1.В класове под ръководството на техните класни ръководители Нели Пъндъклийска, Теменужка Михалева, Димитрина Латева и възпитатели Христина Ковачева, Василка Христова, Татяна Димова посетиха прабългарското селище ,,Фанагория“.Там децата изслушаха интересна беседа за живота на прабългарите, влязоха в техните юрти, докоснаха се до глинени съдове и яздиха коне. Изживяха много приятни емоции и получиха богати впечатления от кратката, но полезна екскурзия. /Още снимки в галерията/

                                  

                                  

                                  


„Домът на книгите“

През месец април учениците от випуск 1.клас, с класни ръководители Нели Пъндъклийска, Теменужка Михалева, Димитрина Латева, Лидия Чонова, Радка Кирова, Дияна Петрова, Стоянка Михова, бяха на гости при книжките. Първокласниците разгледаха библиотеката в училище, където г-жа Красимира Пеева ги запозна с основните правила при посещение в библиотеката. Децата с интерес разтвориха страници от различни книги, прочетоха част от любимите си произведения. Събитието е част от дейностите в начален етап, свързани с инициативата Маратон на четенето с мото: „Чета, слушам, разбирам, преживявам“ във връзка с изпълнението на Националната стратегия за насърчаване и повишаване на грамотността.

                    

Сред учениците от първи клас се проведе и състезание „Да четем заедно“


                                  

                                  

  Победители в състезанието са:

Даниел Станимиров Иванов, Изабела Орлинова Колева, Николета Валериева Петрова – 1.А клас

Божана Ташкова Ташкова, Берк Бехнур Гошкелов, Алексия Стоянова Стоянова – 1.Б клас

Елина Емилова Ангелова, Владислав Иванов Караиванов, Станислав Павлов Иванов – 1.В клас

Наталия Юлиянова Рангелова, Надежда Свиленова Недкова, Атанас Михайлов Добрев – 1.Г клас

Александър Янков Матеев, Анджела Юлиянова Димитрова, Кристиана Емилова Ангелова – 1. Д клас

Дона Иванова Димова, Габриела Жечкова Кюркчиева, Борис Бранимиров Иванов – 1.Е клас

Анастасия Руменова Керчева, Биляна Руменова Великова, Изабела Евгениева Колева – 1.Ж клас

                                   

                                      

            


„Да четем заедно“

Състезание „Да четем заедно“ с ученици от випуск 3.клас с класни ръководители Елизабет Влаева, Светлана Боянова, Антоанета Димова, Даниела Пармаксъзова, Валя Василева и Даниела Пигова:

Грамоти за отлично представяне в състезанието получиха:

Соня Еманоилова, Богомил Райков, Ваня Апостолова – 3.А клас

Мая Пенева, Рая Георгиева, Гергана Тончева – 3.Б клас

Полина Костова, Антонио Филев, Анна Станева – 3.В клас

Сияна Ламбова, Дилара Адил, Георги Ялъмов – 3.Г клас

Ася Бацова, Никола Станиславов, Лора Иванова – 3.Д клас

Кристиян Стойков, Ростислав Стефанов, Даниел Ангелов – 3.Е клас

                                  

                      

                        

„Моята приказка“

Ученици от втори, трети и четвърти клас се включиха с лично творчество в училищния конкурс „Моята приказка“ – част  от Маратон на четенето с мото: „Чета, слушам, разбирам, преживявам“ във връзка с изпълнението на Националната стратегия за насърчаване и повишаване на грамотността.

                                   

Победители в конкурса:

Йоанна Кателиева, Калия Тодорова, Габриел Малинов, Мартин Иванов, Мартин Няголов – 2.А кл. /кл. р-л Женя Димитрова/

Василена Бончева, Магдалена Жекова, Даная Иванова, Станислава Великова – 2.Б кл. /кл .р-л Радка Николова/

Елица Димова – 2.В кл. /кл. р-л Незабравка Събева/

Ина Тенева, Самуил Минчев, Кристиан Иванов, Виктория Василева – 3.А кл. /кл. р-л Елизабет Влаева/

Лора Иванова, Сияна Диянова, Ася Бацова – 3.Д кл. /кл. р-л Валя Василева/

Светломир Недев – 3.Е клас  /кл. р-л Даниела Пигова/

Кресида Янева, Дамян Чакъров, Микаела Димитрова, Максимилиян Димитров – 4.Б кл. /кл. р-л Гюлджан Сертер/

Симона Петрушева, Виктория Иванова, Полина Факлиева – 4.Д кл. /кл. р-л Нели Стойчева/

Стилияна Георгиева, Ивета Георгиева, Стела Георгиева – 4.Ж кл. /кл. р-л Атанаска Колева/

                               

                               

                               


 Среща на учениците от четвърти клас с авторката на детски книги Нуша Роянова

През Седмицата на детската книга и изкуства за деца в ОУ „Добри Чинтулов“ съвместно с НЧ „Христо Смирненски“ на учениците от випуск четвърти клас гостува младата и талантлива авторка на детски книги Нуша Роянова. Срещата премина под мотото „Детската книга е храна за душата“. Г-жа Роянова разказа за своето творчество и представи своите първи книги, на които е автор както на текста, така е и илюстратор: „Джак и Ема“, „Джак и Ема на хотел“, „Лекът на баба“. Авторката сподели, че героите на тези книги са нейните домашни любимци, историите са действителни случки от живота на нейното семейство. Тя обясни и за различните техники, които използва при своите илюстрации. Нуша Роянова награди и ученици от училището в конкурс за лично творчество. За книжки получиха награди: Иван Иванов, Алекс Раев и Даниел Табанлиев от 4.Г клас /кл. р-л Радостслава Петкова/. За илюстрации: Венцислав Стоев от 4.Д кл. /кл. р-л Нели Стойчева/, Иван Иванов и Александър Петров от 4.г кл. /кл. р-л Радостслава Петкова/.

Авторката завърши срещата с думите: „Направете си хубави огърлици от красиви преживявания, те ще ви топлят и помагат, дори когато пораснете. Заслужава си!“. /Още снимки в галерията/

                                   

                                   

                                   


23 април 2016г.

Учениците от 3.клас на екскурзия до Плиска

На 23.04.2016г. учениците от випуск трети клас, с класни ръководители Елизабет Влаева, Светлана Боянова, Антоанета Димова, Даниела Пармаксъзова, Валя Василева и Даниела Пигова, посетиха старата столица Плиска и разгледаха музейната сбирка от находки, както и изслушаха беседата за Първото българско царство. След това децата се насладиха на срещата с миналото, тичайки по каменните блокове останали от вековните български дворци. Разгледаха възстановена шатра от българско селище, както и музейната сбирка към Дворцовия комплекс. Освен с историческите факти и веществени източници от миналото, децата се запознаха и с различните растителни видове, които се намират в този район на страната. Във втората част от екскурзията, учениците бяха гости на Двора на буквите, който също се намира в Плиска. Там те изслушаха беседа за идеята, която е имал създателя на комплекса, а именно да представи значението на буквите в българската история, както и значението им за останалите славянски народи. Тук те видяха паметника на княз Борис Първи, Светите братя Кирил и Методий, както и картинната галерия, която представя в картинен разказ приемането на християнството и посрещането на учениците на Кирил и Методий. Запалените свещички в параклиса, който е построен в Двора на буквите, показаха връзката на децата с християнството, която се е запазила през вековете и до днес, която ще я има и след нас. /Още снимки в галерията/

                                

                                


„Приказно корабче“

На 21 април в библиотеката на ОУ „Добри Чинтулов“ се проведе Маратон на четенето с ученици от випуск 2 клас с класни ръководители Женя Димитрова, Радка Николова, Незабравка Събева, Ася Николова, Мария Димова, Миглена Стоянова. Събитието е част от дейностите в начален етап, свързани с инициативата Маратон на четенето с мото: „Чета, слушам, разбирам, преживявам“ във връзка с изпълнението на Националната стратегия за насърчаване и повишаване на грамотността. Г-жа Красимира Пеева разказа интересни факти за книги и писатели, а след това и обяви маратона на четенето на тема „Приказно корабче“ – четене на произведения на морска тема.

                             

                             

Най-добрите четци бяха отличени с грамоти и награди.

Победители в маратона са:

Теодора Христова, Мартин Няголов, Андрея Воденичарова – 2.А клас

Йордан Атанасов Великов, Пламена Ивелинова Радева, Виктория Бориславова Чанкова – 2.Б клас

Невена Димова Калчева, Мишел Жекова Жекова, Георги Деянов Баналиев – 2.В клас

Габриела Христова, Преслав Михайлов, Даная Цанова – 2.Г клас

Преслава Петрова, Мартин Дюлгеров, Йоана Христова – 2.Д клас

Мерйем Костадинова, Николай Николаев, Вероника Петрова – 2.Е клас.

                                

                                

                                

Учениците от випуск втори клас рисуваха и на тема „Приказно корабче“.

                                

                               

Победители в конкурса за рисунка:

Зария Георгиева, Елица Николова, Ивайла Михова, Цветелина Димитрова – 2.Г клас с учител по изобразително изкуство Кремена Иванова

Камелия Тодорова, Карина Иванова, Даная Иванова – 2.Б кл.

Дария Петрова, Екатерина Тошкова – 2.В кл.

Никол Йорданова, Мерйем Костадинова – 2.Е клас

                                

                                                                            


22 април 2016г.

22 април – Международен ден на Земята

За първи път празникът се отбелязва официално на 22 април 1970 г. в САЩ и Канада. През 1990 г. празникът на Земята е обявен за международен, като България се включва в отбелязването му през 1993 г. Целта е да се обединят хората на планетата в защита на околната среда.


20 април 2016г.

20 април – 140 години от Априлското въстание

Априлското въстание е връхна точка в българското националноосвободително движение през епохата на Възраждането. Въстанието избухва на 20 април стар стил (1 май нов стил) 1876г. в Копривщица и е организирано от Българския революционен централен комитет. Негова задача е извоюването на независимост на България от Османската империя.

Априлското знаме

Сестро далечна, за твоето знаме,

везано в късните нощни тъми,

жар ли потрябва, предлагам ти пламък,

дъх ли поискаш, от мене вземи.

Тънък конец ли за него не стигне,

ето, от мойте коси заплети –

здраво да бъде, когато се вдигне,

гордо да свети, когато трепти.

Дръжка ли няма – сестрица – топола

в двора ми расне под лунни лъчи.

Брадва вдигни през зелената пролет,

тънка вършина ти отсечи.

Знаме развявай над мъжката сила,

Райна княгиньо, ти, сестро една.

Българка силни мъже е родила

и знаменоска на тях е била!


18 април 2016г.

„Литературно междучасие“

„Литературно междучасие“ – мероприятие в начален етап, свързано с инициативата Маратон на четенето с мото: „Чета, слушам, разбирам, преживявам“ във връзка с изпълнението на Националната стратегия за насърчаване и повишаване на грамотността. В две седмици учениците от випуск трети клас, с класни ръководители: Елизабет Влаева, Светлана Боянова, Антоанета Димова, Даниела Пармаксъзова, Валя Василева и Даниела Пигова, представиха с презентации, драматизации, рецитал, забавна викторина и интересни факти своите любими писатели и литературни герои. Учениците показаха колко са любознателни, какво са научили за света на приказките и детските романи. Представиха своите любими писатели от тяхното детство и техния творчески път. За тях любими писатели са както чуждестранните автори като Андерсен, Шарл Перо, Астрид Линдгрен, така и нашите български творци – Ран Босилек, Ангел Каралийчев, Асен Разцветников, Добри Чинтулов и много други. /Още снимки в галерията/

                                       

                                       

                                       

                                       


31 март 2016г.

„Скъпи прославени знаци…“

В края на месец март традиционно във всички паралелки от първи клас се проведе празник на буквите. Пролетно настроение, приятни мигове, стихове  и песни за любимите буквички, сбогуване с букварчето и запознаване с новия учебник-читанката, занимателни езикови задачи и игри – така премина този вълнуващ за първокласниците и техните учители и родители. Децата подариха на своите родители първото си писмо, а самите те получиха грамоти, подаръци и лакомства.

Празник на буквите в 1.Г клас – класен ръководител Лидия Чонова и възпитател Светлана Караджова

                                    

                                     

                                     

Празник на буквите в 1.Д клас – класен ръководител Радка Кирова и възпитател Боряна Пеева

                                    

                                        

Празник на буквите в 1.Г клас – класен ръководител Дияна Петрова и възпитател Петя Панайотова

                                      

                                       

                                       


8 март 2016г.

„Обичам те, мамо! Благодаря за всичко!“

Децата от начален етап подготвиха с много старание и любов в часовете по домашен бит и техника подаръци за своите майки.

1.Е клас с класен ръководител Дияна Петрова и възпитател Петя Панайотова

                                                      

1.Б клас с класен ръководител Теменужка Михалева и възпитател Василка Христова

                                   

                                   

1.Д клас с класен ръководител Радка Кирова и възпитател Боряна Пеева

                                                                   

                              

2.А клас с класен ръководител Женя Димитрова

                              

                              


3 март 2016г.

Трети март! Трети март!

Чакан празник, свята дата.

Трети март! Трети март!

Ден рожден на свободата.

Трети март! Трети март!

В мир народът ни добрува.

Трети март! Трети март!

Днес България празнува.


Урок по родолюбие „Памет българска“ в навечерието на Националния ни празник – 3 март  с учениците от 4.Б, 4.В, 4.Г и 4.Ж класове  с класни ръководители: Гюлджан Сертер, Росица Станева, Радостслава Петкова и Атанаска Колева. С песните на Добри Чинтулов и стиховете на Иван Вазов към върха на свободата – Шипка!

                                

                                

                                


Учениците от 3.А клас, с класен ръководител ст.учител Елизабет Влаева, подготвиха с много старание табла свързани с Освобождението на България и отбелязването на Националния празник – Трети март. Учениците прочетоха и издириха интересни факти от историята за герои и личности свързани с тези паметни дни. Темата бе подготвена за Час на класа, в който бе отбелязан тържествено Националния ни празник.

                                

                                


1 март 2016г.

Випуск трети клас подготвиха мартенски кът в бяло и червено – да сме бели и червени, румени, засмени!

                              


Инициатива на родители, учители и деца от 1.А клас с класен ръководител Нели Пъндъклийска и възпитател Христина Ковачева

Сръчните и талантливи първокласници направиха картички, щъркелчета и мартенички с идеята да ги подарят и зарадват други хора. В подкрепа и поощрение на техния талант и добродетелност, изработеното бе занесено в Дневен център за възрастни хора „Слънчевата къща“, Варна. Ползвателите на центъра са пораснали деца с множество увреждания получаващи в центъра внимание, общуване и социални услуги. Децата получиха благодарност от социалния център.

                               

                               

                               


24 февруари 2016г.

Поклон пред паметта на Апостола на свободата

Учениците от 3.Д клас с класен ръководител Валя Василева подготвиха табла за един от най-великите национални герои на България – Васил Левски. Васил Левски – беше и тема в час на класа  на всички класове в училището.

                              

                                                                 


„Петър плет плете“

„Петър плет плете“ – мероприятие в начален етап, свързано с инициативата Маратон на четенето с мото: „Чета, слушам, разбирам, преживявам“ във връзка с изпълнението на Националната стратегия за насърчаване и повишаване на грамотността. Учениците от випуск трети клас с класни ръководители Елизабет Влаева, Елизабет Влаева, Светлана Боянова, Даниела Пармаксъзова, Антоанета Димова, Даниела Пигова, Валя Василева, подготвиха с голям ентусиазъм своите весели скороговорки, римувани приказки, залъгалки, гатанки и песни. В импровизирано състезание между класовете бяха избрани най-добрите бърборановци, които успяха да спечелят публиката и да получат заслужени аплодисменти за своя талант и отлично представяне. Наддумването между класовете създаде много весели моменти и незабравими спомени от това интересно и забавно мероприятие.

                           

                           

                           

                           

                           


22 февруари 2016г.

Ученици от ОУ „Добри Чинтулов“ с ръководител Женя Димитрова бяха на гости в галерия „Импулс“ при жените от Асоциация „Да съхраним жената“, за да направят заедно своите мартеници. С голяма обич и внимание жените от Асоциацията разкриха тайни от своето майсторство за изработка на българския символ за здраве и дълголетие – мартеницата. Децата на свой ред  разказаха легендата за мартеницата и с удоволствие и сръчност направиха много интересни и красиви мартеници. След това показаха наученото в галерията на своите съученици от 2.А клас в часа по домашен бит и техника.

                            

                            

                            

                            


Маратон на четенето

През месец януари в МО – начален етап се проведе дискусия на тема „Началното ограмотяване в българското училище“ под ръководството на председателя на МО – Гюлджан Сертер и отговорник по темата – Нели Пъндъклийска, старши учител в начален етап. Дискусията е част от плана на МО, свързана с инициативата Маратон на четенето „Чета, слушам, разбирам, преживявам“ във връзка с изпълнението на Националната стратегия за насърчаване и повишаване на грамотността.


ПРИЕМ В ПЪРВИ КЛАС ЗА УЧЕБНА 2016/2017г.


20 февруари 2016г.

ВАЖНО СЪОБЩЕНИЕ

Съгласно решение на трето заседание на Областната оперативна комисия за ръководство, координация и контрол на борбата с грип и ОРЗ се отменят мерките в заповед №71/15.02.2016 г. на РЗИ и учебният процес в град Варна се възстановява от 22.02.2016г. 


19 февруари 2016г.


15 февруари 2016г.

ВАЖНО СЪОБЩЕНИЕ

Със Заповед №71/15.02.2016г. на Регионална здравна инспекция са разпоредени противоепидемични мерки, включващи прекратяване на учебния процес в град Варна от 16.02.2016г. до 19.02.2016г. (включително).


20 януари 2016г.

ВАЖНО СЪОБЩЕНИЕ

Утре, 21.01.2016г., /четвъртък/ – учебен ден за ОУ „Добри Чинтулов“ със същите смени.


19 януари 2016г.

ВАЖНО СЪОБЩЕНИЕ

Утре, 20.01.2016г., /сряда/ – неучебен ден за ОУ „Добри Чинтулов“!

Поради продължаващ ремонт на „Веолия Енерджи Варна“ ЕАД – 20.01.2016 г. е обявен за неучебен ден за ПГИ „Д-р Иван Богоров“, ОУ „Д. Чинтулов“, II СОУ „Н. Бозвели“, ОУ „Антон Страшимиров“, II ОУ „Н. Й. Вапцаров“, със заповед на кмета на община Варна.


18 януари 2016г.

ВАЖНО СЪОБЩЕНИЕ

Утре, 19.01.2016г., /вторник/ – неучебен ден за ОУ „Добри Чинтулов“!

Поради продължаващи ремонтни дейности във „Веолия Енерджи Варна“ ЕАД и с оглед опазване здравето на децата – 19.01.2016 г. е обявен за неучебен ден в  ОУ „Ст. Михайловски“, ОУ „Ант. Страшимиров“, ПГИ „Д-р Иван Богоров“, II СОУ „Н. Бозвели“, ОУ „Д. Чинтулов“ и II ОУ „Н. Вапцаров“ – гр. Варна със  заповед №94/18.01.2016 г. на Кмета на Община Варна.


СЪОБЩЕНИЕ

Преустановен учебен процес на 18.01.2016г. в ОУ „Добри Чинтулов“

Община Варна – Поради централна авария във „Веолия Енерджи Варна“ ЕАД се преустановява учебния процес в следните училища: ОУ „Ст. Михайловски“, ОУ „Ант. Страшимиров“, ПГИ „Д-р Иван Богоров“, II СОУ „Н. Бозвели“, ОУ „Д. Чинтулов“ и II ОУ „Н. Вапцаров“ – гр. Варна, със заповед №95/18.01.2016 г. на кмета на община Варна.


1 януари 2016г.

ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА!

Нека 2016г. бъде изпълнена с много успехи, здраве, усмивки и безброй красиви мигове!


26 декември 2015г.

Благодарствени писма от Ръководството на ЦДГ №4 „Теменужка“, Варна и Д. Хотинова – учител в подготвителна група до Директора на ОУ „Добри Чинтулов“ за съвместната работа в началото на учебната година по приемствеността на малките ученици от 1.Е с класен ръководител Дияна Петрова и възпитател Петя Панайотова.

                                                              


Коледна представителна изява на групите към училищен спортен клуб „Дръзки 2007″ при ОУ „Добри Чинтулов“ по йога с ръководител Христина Ковачева и народни танци с ръководител Станислав Атанасов.

                                        

                                        

                                                                  


Мигове от занятията на секция по лечебна физкултура и спорт – Изправителна гимнастика“ с ръководител Нели Стойчева към училищен спортен клуб „Дръзки 2007″ при ОУ „Добри Чинтулов“.

                                        

                                        


25 декември 2015г.

В навечерието на Коледа учениците от 1.Г и 1.Д клас с класни ръководители Лидия Чонова и Радка Кирова получиха като подарък коледни книжки.

                                        

                                                     


Празник на математиката в първи клас

Традиционно през месец декември в училище в паралелките на първи клас се проведе Празник на математиката. Задачи, забавни игри, коледно настроение, много усмивки и подаръци – това бе само част от празника на първокласниците, които показаха пред родителите си своите знания и умения по математика.

Празник на математиката – 1.Б клас

  класен ръководител Теменужка Михалева и възпитател Василка Христова

                                      

                                      

                                     

Празник на математиката – 1.Г клас

  класен ръководител Лидия Чонова и възпитател Светлана Караджова

                                      

                                       

                                       

Празник на математиката – 1.Д клас 

класен ръководител Радка Кирова и възпитател Боряна Пеева

                                      

                                       

                                                 

Празник на математиката – 1.Е клас

  класен ръководител Дияна Петрова и възпитател Петя Панайотова

                                   


20 декември 2015г.

Коледен базар „Подари топлина“

На 16 декември 2015г. в ОУ „Добри Чинтулов“ се проведе Коледен базар „Подари топлина“, организиран от УН „Възраждане“ и паралелките от випуск втори и седми клас с класни ръководители: Женя Димитрова, Радка Николова, Незабравка Събева, Ася Николова, Мария Димова, Миглена Стоянова, Лена Николова, Виолетка Проданова, Мая Колева и Цветелина Бонева. Децата от училището и техните родители активно се включиха в базара с домашно приготвени лакомства, картички, коледни и новогодишни подаръчета. Събраните средства в  размер на 3 129.00 /три хиляди сто двадесет и девет/ лева ще се използват за закупуване на климатик за актовата зала в училището. /Още снимки в галерията/

                                    

                                    

                                    


Коледен концерт

На 16 декември в актова зала на ОУ „Добри Чинтулов“ се проведе Коледен концерт с участието на ученици от училището и организиран от учителите по английски език Надя Найденова и Галина Тинчева, Десислава Пончева – ст. учител по музика. В концерта участваха и децата от Театрално студио „Кречетало“ с ръководители ст. учители Теменужка Михалева и Цветанка Симеонова. /Още снимки в галерията/

                                         

                                         


На 16 декември 2015г. учениците от втори и трети клас посетиха театралното представление „Голямото Коледно 2“ в ДТ „Стоян Бъчваров“.

                                        

                                        


11 декември 2015г.

Национална седмица на четенето

„Мой любим автор“, „Коладе ле“, „Сурва“, „Новогодишни празници и обичаи“

Това бяха част от презентациите и проектите, по които работиха през Националната седмица на четенето учениците от четвърти и пети клас с ръководители: Радостслава Петкова, Гюлджан Сертер, Атанаска Колева, Росица Станева, Нели Стойчева, Петя Филипова. /Още снимки в галерията./

                    

                    

                    

„Подари книга на приятел“ 

В училище се проведе дарителска кампания под мотото „Подари книга на приятел“. Дарени бяха 534 книги, които със съдействието на Иван Димитров – Председател на УН „Възраждане“ и учителите Радка Николова, Виолетка Проданова и Женя Димитрова се предадоха на децата от  Дом „Другарче“ и Дом „Надежда“. С книги бяха зарадвани и възрастните хора от Дом „Гергана“, Варна. /Още снимки в галерията./

                                  

                                  

                                  

„Прочети и нарисувай“

Под ръководството на ст.учителите по изобразително изкуство Кремена Иванова и Веселин Чакъров децата рисуваха и подредиха изложба от свои произведения под мотото „Прочети и нарисувай“.


10 декември 2015г.

Национална седмица на четенето

Състезание „Най-добър рецитатор“

В Националната седмица на четенето в училище се проведе и състезанието „Най-добър рецитатор“, в което участваха ученици от шести клас с класни ръководители: Росица Русева, Мария Иванова, Кремена Иванова, Павлина Петранова, Виолета Пощова. Победители в състезанието: Иван Чибутаров, Яница Михалева, Дария Великова, София Адамова, Ана Петрова, Виктория Велчева, Теодора Манова, Далия Войкова, Ванеса Димитрова, Дияна Христова.

9 декември 2015г.

Национална седмица на четенето

Състезание по правопис и краснопис „Пиша правилно и красиво“

На 8.12.2015г. в ОУ „Добри Чинтулов“ се проведе състезание по правопис и краснопис „Пиша правилно и красиво“ с ученици от втори клас с кл. ръководители: Женя Димитрова, Радка Николова, Незабравка Събева, Ася Николова, Мария Димова, Миглена Стоянова. Състезанието е част от дейностите от Национална седмица на четенето, свързани с инициативата Маратон на четенето с мото: „Чета, слушам, разбирам, преживявам“ във връзка с изпълнението на Националната стратегия за насърчаване и повишаване на грамотността. Отличили се ученици: Мария Златкова Иванова, Теодора Христова, Мартин Няголов, Виктория Чанкова, Пламена Ивелинова, Магдалена Веселинова, Атанас Костадинов, Ивайла Черкезова, Катрин Андреева, Невена Калчева, Преслав Михайлов, Димитър Тодоров, Габриела Христова, Ивайла Михова, Ема Любомирова, Борис Георгиев, Радослав Младенов, Адриана \Картунова, Калоян Стоянов, Мария Иванова, Мартин Дюлгеров, Мира Иванова, Преслава Петрова, Стефани Добрева, Мерйем Костадинова, Марина Караиванова.

                                    

                                    

8 декември 2015г.


8 декември 2015г.

Посещение в Музей на стъклото – Белослав

На 5 декември 2015г. учениците от V и VI клас с ръководители Кремена Иванова, Росица Русева, Мария Иванова, Веселин Чакъров, Владимир Кандев и Самуил Борисов посетиха Музей на стъклото в гр. Белослав.


УЧИЛИЩНО НАСТОЯТЕЛСТВО „ВЪЗРАЖДАНЕ“

На 03.12.2015 година победителите в кампанията за рециклиране на пластмасови капачки – учениците от IV-А клас, получиха своите награди – грамота, книжки от поредицата „Моята първа книга за…“ на издателство „Пан“, тефтерчета и химикали.

Децата изразиха радостта си от първото място и готовността си да бъдат победители и в следващия етап от кампанията.

Училищно настоятелство „Възраждане“ изказва благодарности на всички ученици и учители, взели активно участие в инициативата и обявява, че кампанията продължава до Великденските празници. Датата на следващото предаване на капачките ще бъде обявена допълнително.

Да помогнем заедно за намаляването на отпадъците в околната среда, да превърнем България в чиста страна!


7 декември 2015г.

Националната седмица на четенето

Учениците от ОУ „Добри Чинтулов“ се включват със свои дейности в Националната седмица на четенето във връзка с изпълнението на Националната стратегия за насърчаване и повишаване на грамотността. Седмицата бе открита с четене на любими произведения за зимата, коледни приказки, новогодишни стихотворения под надслов „Бяла приказка“. Ученици от 3. и 4.клас с класни ръководители: Елизабет Влаева, Даниела Пигова, Валя Василева, Антоанета Димова, Светлана Боянова, Даниела Пармаксъзова, Гюлджан Сертер, Радостслава Петкова, Росица Станева, Атанаска Колева четоха любими произведения по темата пред малките си приятели от 1. и 2.клас. /Още снимки в галерията./

                                

                                

                                

                                

                                

                                 

4 декември 2015г.

Вълшебни послания

Учениците от 3.А клас на ОУ „Добри Чинтулов“ Варна, с класен ръководител ст. учител Елизабет Влаева, съвместно с ТСБ – Североизток Варна, подготвиха картички и подаръци за децата в неравностойно положение от Дом „Другарче“, Варна. В тях те изпратиха своите вълшебни послания за своите нови приятели.

                                   

                                   


На 2 декември 2015г. при първокласниците от 1.Ж клас от ОУ „Добри Чинтулов“ с кл. ръководител Стоянка Михова гостуваха ученици от  ОУ „Антон Страшимиров“  във връзка с изпълнението на Националната стратегия за насърчаване и повишаване на грамотността – Маратон на четенето с мото: „Чета, слушам, разбирам, преживявам“ – 3.Д клас с  кл. ръководител Петя Димова  и 3.Г кл. с кл. ръководител Димитрина Въчкова.

                                 

                                


Турнири по шах в ОУ „Добри Чинтулов“

През месец ноември в ОУ „Добри Чинтулов“ се проведоха турнири за малките шахматисти от начален етап, посещаващи клуб  по шах в училище по проект на Община – Варна „Едно семейство сме“ на НДШФ „Морско конче“.  На победителите бяха раздадени медали, грамоти и книги.

                                   

                                   

                                   


1 декември 2015г.

По повод 1 декември – Международен ден на борбата срещу СПИН седмокласниците подредиха изложба със свои проекти. По темата работиха и учениците от 6. Б клас в часовете по изобразително изкуство – ЗИП с ръководител ст. учител Кремена Иванова.

                                                                    


20 ноември 2015г.

Изложба на плакати и рисунки на тема „Против цигарите!“, по повод 19 ноември – Международен ден на непушачите. Със свои творби  се включиха с желание и ангажирано внимание ученици от седми, шести и пети клас, както и малките художници от 2.Г клас – паралелка с разширено изучаване на изобразително изкуство. Изложбата бе изготвена и подредена под ръководството на старши учителите по изобразително изкуство – Кремена Иванова и Веселин Чакъров.

                                                                     


15 ноември 2015г.

Световен ден на възпоменание на жертвите на пътнотранспортни произшествия

С резолюция на Асамблеята на ООН от 2005 г. всяка трета неделя на м. ноември е обявена за Световен ден на възпоменание на жертвите на пътнотранспортни произшествия. През 2015г. това е 15 ноември. Нараняванията и убийствата по пътищата нанасят огромни загуби на отделния човек, на семействата, на обществото като цяло. Всеки участник в тежко ПТП може да загуби за части от секундата живот, здраве, средства, време, бъдещи планове. Голяма част от тези пътнотранспортни произшествия са предсказуеми и могат да бъдат предотвратени. Необходими са само по-голяма етика, уважение, предвидливост, споделена отговорност за намаляване на нарушенията и грешките.

В Основно училище „Добри Чинтулов“ учениците от 3.А, 3.Д и 3.Е клас отбелязаха този ден под надслов „Искам да порасна“ – послание към техните родители написано като писмо. Всяко едно дете отправи своите искания за разумно шофиране и молба за помощ от възрастните като хора, които със своя пример учат тях – децата на добро и правилно поведение. /Още снимки в галерията./

                                

                                

                                               

Децата от 1.Ж клас проведоха нагледна демонстрация на тема „Аз пресичам безопасно“.

                                         

Учениците от 5. клас участваха с написването на есе по темата.


11 ноември 2015г.

На 11.11.2015г. учениците от втори и трети клас присъстваха на есенното представление на театър „Глобус“. /Още снимки в галерията./

                                  

                                  


9 ноември 2015г.

В Археологически музей – Варна

В три поредни дни учениците от випуск трети клас, заедно със своите класни ръководители: Елизабет Влаева, Даниела Пигова, Валя Василева, Антоанета Димова, Светлана Боянова и Даниела Пармаксъзова, посетиха Варненската учебна експозиция – първият детски музей в България към Археологическия музей, Варна. В създадената експозиция учениците се запознаха с живота на хората през праисторическата епоха, бита на славяните и прабългарите. Разгледаха три типа жилища /праисторическо жилище, славянска полуземлянка и прабългарска юрта/, сечива и оръжие от различни епохи, вертикален тъкачен стан, ръчно грънчарско колело. Всички предмети, които видяха третокласниците са копия на оригинални образци и могат да се ползват. /Още снимки в галерията./

                               

                               

4 ноември 2015г.

На 4.11.2015г. по инициатива на УН „Възраждане“ в ОУ „Добри Чинтулов“ се проведе кампания за предаване на събрани пластмасови капачки. /Още снимки в галерията./

                              

                               

Резултати от кампанията за събиране на капачки:

Честито на класа-победител: 4.А клас с класен ръководител ст. учител Николинка Павлова!


1 ноември 2015г.

Да се знае, да се помни,
че България е жива!
На будителите скромни
българинът китка свива.


Наградени ученици в училищните конкурси по повод патронния празник на училището

Награда за рисунка: Ралица Маринова-1.Г, Денислава Георгиева-1.Г, Елена Пеева-1.А, Юлияна Колева-1.А, Мерйем Костадинова-2.Е, Магдалена Жекова-2.Б, Ивайла Желязкова-2.В, Василена Бонева-2.Б, Ема Любомирова-2.Г, Самуил Великов-3.Д, Симона Янева-3.А, Ася Бацова-3.Д Моника Богданова-4.Г, Михаела Димитрова-4.Б, Катерина Димитрова-4.Г

Награда за картичка: Зария Георгиева-1.Г

Награди за литературно творчество: Страцимир Петров-2.А, Мария Златкова-2.А, Станислава Великова-2.Б, Камелия Тодорова-2.Б, Йордан Великов-2.Б, Атанас Атанасов-2.Б, Магдалена Жекова-2.Б, Даниел Петков-2.А, Мартин Няголов-2.А, Самуил Минчев-3.А, Лилия Антонова-4.Ж, Ралица Милкова-4.Г, Диан Мурад-4.Г, Ивон Караджова-4.Г, Гергана Здравкова-4.Г, Георги Николаев-4.Г, Дара Каменова-4.В, Симона Петрушева-4.Д

Награди за рецитация: Изабела Колева-1.А, Александър Кателиев-1.А, Йоанна Кателиева-2.А, Александра Николова-2.А, Кристина Славова-2.А, Теодора Емилова-2.А, Страцимир Петров-2.А, Мартин Няголов-2.А, Александра Проскурина-3.А, Косара Станчева-2.В, Мартин Дюлгеров-2.Д, Адриана Картунова-2.Д, Денис Мухаремов-2.Е, Вероника Петрова-2.Е, Ивайла Стоева-4.Д, Симона Петрушева-4.Д

Награди в щафетна обиколка: I място – 5.Б, 6.В, 7.А; II място – 5.А, 6.А; III място – 5.Г

Грамотите и предметните награди в училищните конкурси бяха осигурени от УН „Възраждане“ към ОУ „Добри Чинтулов“.


30 октомври 2015г.

Патронен празник

О, будители народни,

цял низ светли имена,

чисти, сияйни, благородни,

вий сте наш’те знамена,

нам за вечни времена!

Чест и слава, вечна слава,

вам будители народни!

Ваш’та памет вдъхновява

към дела за светли дни,

към дела за светли дни!

На 30 октомври 2015г. ученици и учители от ОУ „Добри Чинтулов“ честваха своя патронен празник. Тържествената програма бе подготвена от старши учители Росица Русева, Радка Николова, Теменужка Михалева, Десислава Пончева, Бойка Крумова. Официални гости на празника бяха представители на Община Варна, Район „Младост“, РИО-Варна, УН „Възраждане“.

Песни, танци и празнични стихове огласиха училищния двор. Със специална церемония училищните знамена бяха връчени на новите знаменни групи. През барелефа на Добри Чинтулов учениците поднесоха венец и цветя. /Още снимки в галерията./

                                      

                                      

                                      

                  


29 октомври 2015г.

Щафетна обиколка

На 29.10.2015г. под ръководството на ст.учители по ФВС Бойка Крумова и Мая Костадинова се проведе щафетна обиколка с учениците от прогимназиален етап. Спортното събитие е част от дейностите, посветени на патронния празник на училището. Г-жа Иванка Николова, пом.-директор по УД, награди класираните отбори.

                              


28 октомври 2015г.

Моменти от тържествения час на класа, посветен на Деня на народните будители

В тържествен час, учениците от 3.А клас, с класен ръководител ст.учител Елизабет Влаева представиха свои и на известни български творци литературни и художествени произведения, посветени на 1 ноември-Ден на народните будители. В този час бяха връчени наградите и грамотите за отлично представяне на участвалите в училищния конкурс „Аз съм българче“ – Александра Алексеева Проскурина – в конкурс за рецитал, за литературно творчество – Самуил Ивелинов Минчев,  Симона Янева – в конкурс за рисунка . Наградените участници запознаха своите съученици с наградените си творби.

                            

                            

На 28.10.2015г. в тържествения час на класа, по повод патронния празник на училището, учениците от 2.А с кл. ръкводител гл. учител Женя Димитрова и 2.Б клас с кл.ръководител ст. учител Радка Николова представиха своите литературни творби, с които участваха в училищния конкурс „Аз съм българче“. Второкласниците се запознаха с интересни моменти, свързани с празника на 1 ноември, с делото на народните будители, с живота и творчеството на патрона на училището – Добри Чинтулов“, а накрая изпяха и любимите си песни „Ден на народните будители“ и „Вятър ечи“.

                               

                               


Изложби с табла и рисунки от училищните конкурси

„Аз съм българче“ и „България – древна и млада“ /Още снимки в галерията./

                                                      

                            

Изложба на картички, посветени на Деня на народните будители, изработени от учениците в СИП „Технологии“ с ръководител ст.учител Цветелина Бонева

               


27 октомври 2015г.

УЧИЛИЩНО НАСТОЯТЕЛСТВО „ВЪЗРАЖДАНЕ” ПРИ ОУ „ДОБРИ ЧИНТУЛОВ”, ВАРНА

С Ъ О Б Щ Е Н И Е

1.Събиране на членски внос

На 03.11.2015г. и на 04.11.2015г. от 07.15ч. до 08.15ч. и от 17.30ч. до 18.30ч. във фоайето на ОУ „Добри Чинтулов“ касиерът на УН „Възраждане“ ще събира членски внос. Необходим е списък с имената на родителите /име и фамилия/, заплатили членски внос.

2.Кампания за събиране и рециклиране на пластмасови капачки

Предаването на пластмасовите капачки ще се извърши на 04.11.2015г. в часа на класа за първа и за втора смяна. Кантарът ще бъде позициониран във фоайето на училището.

Класът-победител ще бъде обявен на 05.11.2015г.

Благодарим Ви за участието!


26 октомври 2015г.

Участие на ученици и учители от ОУ „Добри Чинтулов“ в концерт „Мост между поколенията за култура, духовност и традиции”, организиран от Асоциация „Да съхраним жената”, Варна

На 22 октомври 2015г. в зала „Пленарна“ на Община Варна малките танцьори от танцов състав към ОУ „Добри Чинтулов“ с ръководител Станислав Атанасов участваха във вълнуващия празник „Мост между поколенията за култура, духовност и традиции”, организиран от Асоциация „Да съхраним жената”-Варна в партньорство с Община Варна, Дирекция „Култура и духовно развитие“, Общество на предприемчивите жени и Център за социална рехабилитация и интеграция „Импулс“.

Водещи на празничния концерт бяха Радостслава Петкова – ст.учител в ОУ „Добри Чинтулов“ и ученичката от 4.Г клас – Катя Димитрова, а сценарият бе подготвен от Женя Димитрова – гл. учител в начален етап. В богатата с различни изпълнения програма, която развълнува млади и стари,  взе участие и друга ученичка от 4.Г кл. –  Ралица Милкова с песента „Чудото любов“ от третия албум на Студио „Палас“.

Благодарим от все сърце на д-р Йорданка Ненчева – Председател на Асоциация „Да съхраним жената” и нейния екип за поканата да споделим заедно това вълнуващо събитие! /Снимки в галерията/

                                  

                                  


Училищни конкурси

На 22 октомври 2015г. се проведоха училищните конкурси, свързани с патронния празник на училището. Разделите, в които се състезаваха децата, бяха рисунки, литературно творчество и рецитация на теми: „Аз съм българче“ – за начален етап и „България – древна и млада“ – за прогимназиален етап. Награждаването ще се състои в навечерието на празника – 30 октомври.

                                 

                                 

                                 


20 октомври 2015г.

Приемственост между детската градина и първи клас

На 19 октомври децата от подготвителна група на ДГ „Теменужка“ със своята учителка г-жа Хотинова, гостува в ОУ „Добри Чинтулов“ при учениците от 1.Е клас в часовете по занимания по интереси, за да се запознаят отблизо с училищната обстановка. Първокласниците със своята възпитателка г-жа Петя Панайотова посрещнаха малките си приятели с песни, стихотворения, гатанки. Показаха им своята класна стая, позволиха им да седнат на техните чинове, запознаха ги с правилата в училище.

Децата от детската градина получиха подарък – есенно дърво, което да оцветят и украсят. /Снимки в галерията/

                                  

                                  


Препис-извлечение от Протокол №15/07.10.2015г.

от проведено Общо събрание на УН „Възраждане“ при ОУ „Добри Чинтулов“, Варна

                                                   


14 октомври 2015г.


5 октомври 2015г.

5 октомври – Международен ден на учителя


26 септември 2015г.

ПОКАНА

УЧИЛИЩНО НАСТОЯТЕЛСТВО „ВЪЗРАЖДАНЕ“

Кани представителите на родителските активи на класовете и всички заинтересувани родители да присъстват на Общо събрание на Училищното настоятелство на 07.10.2015 година от 18.00 часа в Актовата зала на ОУ „Добри Чинтулов“.

Дневен ред на Общото събрание:

1. Приемане на изменения в Устава на Училищно настоятелство „Възраждане“


Училищно настоятелство  „Възраждане“

с  любезното съдействие на ОУ „Добри Чинтулов“

Напомня, че кампанията за събиране и рециклиране на пластмасови  капачки продължава.

На 04.11.2015 година ще се организира предаването по класове и извозването на събраните капачки по допълнително обявен график.

За класа, събрал най-много капачки, ще има награда!

Да помогнем на България да стане едно по-добро място за живеене!


22 септември 2015г.

22 СЕПТЕМВРИ – 107 ГОДИНИ ОТ ОБЯВЯВАНЕТО НА НЕЗАВИСИМОСТТА НА БЪЛГАРИЯ

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

                               


15 септември 2015г.

УСПЕШНА УЧЕБНА ГОДИНА!

ЗДРАВЕ, КЪСМЕТ И ВЪЛШЕБНИ МИГОВЕ НА ВСИЧКИ УЧЕНИЦИ,

ТЕХНИТЕ РОДИТЕЛИ И УЧИТЕЛИ!


Ех, утрини ясни,
училищни дни!
– Здравей, първокласник! –
звънчето звъни.

Празнична програма посрещна учениците от ОУ „Добри Чинтулов“  за пореден път в родното училище. Дворът се изпъстри с деца, родители и учители. Украсени стаи и нови учебници очакваха първокласниците за първия им учебен ден. Д-р Веселин Михалев – Директор на училището, би първия за учебната година звънец и пожела на всички здраве и успехи. /Снимки в галерията „15.09.2015г.“/

                                   

                                    

                                   


 Празнично подредените стаи в очакване на своите първокласници.

1.А клас – класен ръководител Нели Пъндъклийска и възпитател Христина Ковачева

                                  

1.Б клас – класен ръководител Теменужка Михалева и възпитател Василка Христова

                                  

1.В клас – класен ръководител Димитрина Латева и възпитател Татяна Димова

                                

1.Г клас – класен ръководител Лидия Чонова и възпитател Светлана Караджова

                               

1.Д клас – класен ръководител Радка Кирова и възпитател Боряна Пеева

                               

1.Е клас – класен ръководител Дияна Петрова и възпитател Петя Панайотова

                              

1.Ж клас – класен ръководител Стоянка Михова и възпитател Дияна Христова

                             


СЪОБЩЕНИЕ

На 15 септември 2015г. от 9.00 ч. – тържествено откриване

на учебната 2015/2016 година 

График на смените за учебната 2015/2016г.

От 15.09.2015г.

Първа смяна:

I – А, Б, В, Г, Д, Е, Ж;  II – А, Б, В;  III – А, Д, Е;  IV – А, Б, В, Г, Д, Е, Ж;  V – А, Б, В, Г, Д

Втора смяна:

II – Г, Д, Е;  III – Б, В, Г; VI – А, Б, В, Г, Д;  VII – А, Б, В, Г

Учебното време по смени за учебната 2015/2016г. ще се осъществи еднократно – на 08.02.2016г. /с началото на втория учебен срок/.

 

Comments are closed.