Постижения архив 2015-2016

20 юли 2016г.

Нов успех за театър „Кречетало“ при ОУ „Добри Чинтулов“

с ръководители Теменужка Михалева и Цветанка Симеонова

На провелия се от 4.06 до 10.06.2016 г. Осми международен фестивал на изкуствата на английски език и детското творчество на „Светът в детските длани“ в гр.Балчик Театър „Кречетало“ с пиесата „Лабиринт“ зае трето място във втора възрастова категория. Специална награда бе връчена на Борислава Бодичева за главна женска роля.

                                     


20 юни 2016г.

Ученически игри 2015/2016 г. по волейбол момичета 5-7 клас

През месец юни в Бургас се проведоха финалите на Ученически игри 2015/2016 г. по волейбол момичета 5-7 клас. Отборът на ОУ „Добри Чинтулов“ с треньор Бойка Крумова се класираха на осмо място. Поздравления към момичетата за тяхната отлична игра и им пожелаваме нови спортни успехи!

                                                                           

                                                               


Награди за ученици от ОУ „Добри Чинтулов“ в конкурс за рисунка

На 10 юни в Арт галерия „Графит” бе открита VII художествено творческа изложба „Опит за летене” по проект „Мост между поколенията“ от Председателя на Асоциация „Да съхраним жената“ Д-р Йорданка Ненчева. За участие в конкурса Открий младия талант, Асоциация „Да съхраним жената” получи над 200 рисунки от малки и по-големи творци от цялата страна. Наградени ученици от ОУ „Добри Чинтулов“: Ана Петрова, Габриела Гецова, Даниел Табанлиев, Димитър Тодоров, Зария Георгиева. ще снимки в галерията/

                                           

                                           


Награди от Националния конкурс „Тайната на един продавач на мечти“, Сливен

Грамоти за участие в Националния конкурс „Тайната на един продавач на мечти“, Сливен получиха ученици от 2.Б и 2.В клас с класни ръководители Радка Стоянова и Незабравка Събева. Наградени ученици: Косара Станчева, Елица Димова, Ивайла Черкезова – от 2.В клас; Тихомир Пенев, Даная Иванова, Василена Бонева, Пламена Радева и Магдалена Жекова – от 2.Б кл.

                                          

Постижения на ученици от ОУ „Добри Чинтулов“ в състезанията, организирани от СБНУ

Ученици от начален етап участваха активно през учебната 2015/2016г. във всички етапи на състезанията, организирани от СБНУ: „Аз, природата и светът“, „Аз рисувам“, „Аз и числата“, „Аз и буквите“, Аз общувам с Европа“, както и във финалния кръг на националното състезание. Всички участници получиха грамоти, а победителите – грамоти и подаръци. Резултатите от всички състезания са публикувани в сайта на СБНУ .

                                      


17 юни 2016г.

Награди от Националното състезание на училища ФАРОС

През учебната 2015/2016г. учениците от начален етап участваха в националното състезание на училища ФАРОС. Победителите бяха наградени с пълна стипендия за курс по английски език за следващата учебна година. Други ученици получиха като награда безплатен комплект учебници по английски език. На всички участници бяха връчени удостоверения за участие в състезанието.

                                                                      

Наградени ученици от 2.А клас

                                   


06 юни 2016г.

Учениците от 3.А клас: Радослав Анастасов, Даниел Маринов и Мартин Христов, с класен ръководител Елизабет Влаева участваха в Националния конкурс за рисунка „Ботев – през моите очи“- Бургас 2016, посветен на 80 годишнината на НЧ „Христо Ботев-1937“, Бургас. Отлично представяне с второ и трето място на конкурса, грамоти и предметни награди. Награждаването бе на 02.06.2016г. от 17:30 часа в залата на РБ „П. Яворов“.

                                                    

                                     


30 май 2016г.

Отборът по плуване от ОУ „Добри Чинтулов“ възрастова  група II-IV кл. се класира на първо място в Общински училищен турнир по плуване на гр. Варна, който се проведе на 29.05.2016г. на басейн „Юлиян Русев” в плувен комплекс „Приморски”. В него, под ръководството на старши учител по ФВС Мая Костадинова, взеха участие: Кресида Янева, Даниел Сотиров, Александър Иванов, Росина Тодорова и Христиан Иванов. Тук – резултатите на участниците от училището в състезанието при отделните дисциплини.

Честито на отбора и техния ръководител! Пожелаваме им бъдещи успехи!

                                    


27 май 2016г.

Специална награда за рисунка на Иван Чибутаров от 6.А клас с класен ръководител Мария Иванова в конкурса “Детско море”, организиран от Моряшки професионален съюз. Конкурсът е посветен на Международния ден на детето – 1 юни и Деня на моряка – 25 юни и се организира за 17 /седемнадесети/ пореден път. Над 1200 рисунки и над 50 литературни творби участваха в конкурса, чиято тема тази година беше „Морето, което познавам, морето, което не познавам“.

                             


17 май 2016г.

Кресида Янева с 3 медала във ВТОРИЯ МЕЖДУНАРОДЕН ТУРНИР ПО ПЛУВАНЕ “МЛАДОСТ – 2016“ ,който се проведе на 14-15 май 2016г в гр. Пловдив. В него взеха участие 267 състезателя от 22 плувни клуба. Ученичката от 4.Б клас успя да спечели златен, сребърен и бронзов медал в международния турнир.


26 април 2016г.

Второ място за Симона Петрушева  от 4.Д клас /ЛК „Касталия“/ в Регионален кръг на Националната олимпиада „Бог е любов“, 2016г. в раздел „Поезия“

                                                                


Отличия за Даниел Табанлиев /второ място/, Анелия Николова, Моника Богданова /отлично представяне/ – ученици от 4.Г клас в Пролетен кръг на Трети международен турнир „Математика без граници“, 2016

                                    

                                    


Грамота за отлично представяне на Моника Богданова от 4.Г клас в Математическо състезание „Европейско кенгуру“, областен кръг от 19 март 2016г.

                                                             


Бронзов медал за Виолета Стоянова от 1.Д клас от държавното първенство по спортна гимнастика за детско-юношеска възраст – зона север


25 април 2016г.

Отличия за ученици от ОУ „Добри Чинтулов“

в Общински конкурс „Възкресение Христово“, 2016

Конкурсът е за рисувана и колажирана рисунка, великденско рисувано яйце  и великденска украса. Организиран е от Общински детски комплекс – Варна.

Първа възрастова група:

Първо място за Денислава  Янкова Георгиева ученичка от 1.Г клас с класен ръководител Лидия Чонова в раздел за „Рисувана и колажирана картичка“

                                            

Второ място за Кристиян Хараламбиев от 1.А кл., класен ръководител Нели Пъндъклийска

Поощрителна грамота за Ясен Томов от 1. А кл., класен ръководител Нели Пъндъклийска

Втора възрастова група:

Първо място за Тони Крумов от 4.Е кл., учител по изобразително изкуство Кремена Иванова

Второ място Даная Цанова от 2.Г кл., учител по изобразително изкуство Кремена Иванова

Трета възрастова група:

Второ място за Пресияна Делчева от 6.Б кл., учител по изобразително изкуство Кремена Иванова

Трето място за Диляна Илиева от 6.Б кл., учител по изобразително изкуство Кремена Иванова

Поощрителни награди за Галена Пенева от 6.Б кл. и Траяна Христова от 6.В кл., учител по изобразително изкуство Кремена Иванова


24 април 2016г.

Първо място за отбора по волейбол-момчета

Първо място на отбора по волейбол – момчетата от ОУ „Добри Чинтулов“ с треньор Бойка Крумова в състезанието за Ученическа купа-Варна, проведено на 24.04.2016г. Пожелаваме им нови успехи в следващите състезания!

                                      


8 март 2016г.

Волейболните ни отбори – отново победители!

Първо място за отбора по волейбол-момичета от ОУ „Добри Чинтулов“ с треньор Бойка Крумова и трето място за отбора на момчетата в Областните ученически игри.

                                    

                                    


1 март 2016г.

Групова награда за участие в Първия Национален детски конкурс за изработка на кукли- мартеници „Баба и внуче заедно в традициите“ за учениците от 1.А клас с класен ръководител Нели Пъндъклийска и възпитател Христина Ковачева.

                                

                                                


Награди в математическо състезание за учениците от 3.Г клас: Моника Бориславова Богданова, Даниел Явор Табанлиев и Анелия Даниелова Николова с класен ръководител Радостслава Петкова.

                                     

                                     


24 февруари 2016г.

Успехи на ученици от ОУ „Добри Чинтулов“ в Регионалното състезание по Информационни технологии „България – древна и млада“.

След блестящата защита на своите проекти и рисуване във втори кръг, на 24.02.2016г. децата бяха наградени в ОУ „Цар Симеон I“, Варна.

Наградени ученици в състезанието:

Александра Симеонова Белотинска от 3.А кл. – Първо място, ръководител Елизабет Влаева

Александра Алексеева Проскурина – 3.А кл., ръководител Елизабет Влаева

Йоана Стилиянова Андреева – 3.А кл., ръководител Елизабет Влаева

Наталия Юлиянова Рангелова – 1.Г кл., ръководител Лидия Чонова

Магдалена Веселинова Жекова – 2.Б кл., ръководител Радка Николова

Станислава Георгиева Великова – 2.Б кл., ръководител Радка Николова

             

             

            


12 февруари 2016г.

Първа награда за Теодора Христова от 2.А клас с класен ръководител Женя Димитрова, грамота за рисунка на Мелиса Илияс от 4.Г клас с класен ръководител Радостслава Петкова и грамота за учениците-участници от ОУ „Добри Чинтулов“ – Варна в Национален конкурс за литературни произведения и рисунки „Планината“, „Песента на планината“, организиран от Национален граждански форум „Българка“, София.

                                      


11 февруари 2016г.

Грамота за Юлия Николова от 2.Г клас с класен ръководител Ася Николова в Национален конкурс „Здравословен живот и природа“, Ловеч.


19 януари 2016г.

Четвърто място за Моника Пламенова Петрова от 4.Д клас в Общинско състезание за ученици по плуване, проведено на 16.01.2016г.


10 януари 2016г.

Отличия за ученици от ОУ „Добри Чинтулов“ в Национален конкурс „Чудото на Коледа – Рождество Христово!“ – Смолян, организиран от Младежки православен център „Чисти сърца” и сайтът „Всемирното православие”

Първо място – Теодора Христова от 2.А кл., Ивайло Вълчев – 2.А кл. и Станислава Великова от 2.Б кл.

Второ място – Гергана Кондова от 2.А кл.

Трето място – Иво Белчев от 2.Б кл.

Поощрение – Карина Иванова от 2.Б кл., Теодора Христова – 2.А кл. и Яница Михалева от 6.А кл.

Наградените ученици и техните ръководители – гл. учител Женя Димитрова и ст. учител Радка Николова, освен грамоти и много предметни награди, получиха и коледния брой от периодичното издание „Чисти сърца“, където бяха отпечатани и наградените творби.


Четвърто място в Коледно математическо състезание за Даниел Явор Табанлиев от 4.Г клас с кл. ръководител ст. учител Радостслава Петкова.


Първокласникът от 1.Е клас Емил Руменов Русев с многобройни награди от различни състезания: Първо място – Устрем Велофест 2014, Устрем Велофест 2015, плувен празник „Здравей, лято“-2015, плувен празник „Сбогом, лято“, плувен турнир „Коледни пингвини“ и др.


20 декември 2015г.

Първа награда за Зария Светлинова Георгиева от 2.Г клас и Лора Мирославова Иванова от 5.Б клас с ръководители старши учители по изобразително изкуство Кремена Иванова и Веселин Чакъров в Общинския конкурс „Рождество Христово“, Варна 2015 – раздел „Рисувана и колажирана картичка. Конкурсът е организиран от Община Варна, РИО – Варна и Общински детски комплекс.

                                                          


7 декември 2015г.

Педагогическа асоциация „Образование без граници“ – България, организира поредния международен математически турнир „Математика без граници“-Зима 2015 година. Ина Радостинова Тенева, ученичка от 3.А клас, с класен ръководител ст. учител Елизабет Влаева, се класира на трето място с бронзов медал и грамота за отлично представяне в математическия турнир за ученици от 1 до 12 клас.


5 декември 2015г.

Сияна Вълкова – ученичка от 3.А клас на ОУ „Добри Чинтулов“ спечели второ място и медал на турнира по спортна акробатика „Млад акробат“, организиран от БФСА на 28.11.2015 година в зала Арена Армеец – София.

             


Отличия на учениците от 4.Г клас с кл. ръководител ст. учител Радостслава Петкова в състезанието „Математика без граници“, проведено на 24.10.2015г. в Учебен център „Ребус“: Даниел Явор Табанлиев – второ място /сребърен медал/, Моника Бориславова Богданова – второ място /сребърен медал/, Анелия Даниелова Николова – четвърто място и Александър Павлов Петров – четвърто място.

                                   


30 ноември 2015г.

Сребърни и бронзов медали за учениците от 4.Г клас от състезанието по лека атлетика, което се проведе на 29.11.2015г. на стадион „Локомотив“, Варна. Моника Бориславова Богданова – второ място /гладко бягане 60 метра/ и второ място /бягане с препятствия 40 метра/ и Даниел Явор Табанлиев – второ място /бягане с препятствия 40 метра/ и трето място /гладко бягане 60 метра/.


28 ноември 2015г.

Отличие в Десетия национален конкурс

за литературна творба и компютърна рисунка „Морето, морето, морето…

Грамота за отлично представяне на учениците от 2.А клас с кл. ръководител гл. учител Женя Димитрова в Десетия национален конкурс за литературна творба и компютърна рисунка „Морето, морето, морето…“. Конкурсът е организиран от Министерството на образованието и науката, Община Варна, Сдружение Литературно общество-Варна, Общински детски комплекс-Варна.

                                                       


25 ноември 2015г.

Поредна победа за отборите по волейбол от ОУ „Добри Чинтулов“

с треньор Бойка Крумова

Първо място за отборите по волейбол момичета и момчета от ОУ „Добри Чинтулов“ с треньор Бойка Крумова /старши учител по ФВС в ОУ „Добри Чинтулов“/ в Общинските ученически игри 2015/2016г., които се проведоха през месец ноември. Честито на отборите и им пожелаваме нови победи! /Още снимки в галерията./

Състав на отборите-първенци

Момичета: Стелияна Иванова, Марта Черкезова, Радина Маврева, Симона Стоянова, Ралица Чакърова, Стефания Стоянова, Елена Томанова, Петя Любенова, Доротея Колева, Диляна Илиева, Жасмина Неделчева.

Момчета: Йордан Илиев, Мартин Иванов, Тодор-Тиджани Тиджани, Диян Фърчев, Ангел Георгиев, Константин Господинов, Калин Семерджиев, Николай Радилов, Иван Тодоров, Живко Иванов.

                                   

                                   

                                   


16 ноември 2015г.

Трета награда за Стоян Петров Гетов от 2.А клас с класен ръководител Женя Димитрова в Осмия национален ученически конкурс за литературно творчество и журналистика „Стоян Михайловски”- Русе`2015. В конкурса участваха 133 млади автори от цялата страна със 156 творби и 8 колективи /екипи на вестници и журналистически материали/.

                                            


10 октомври 2015г.

Иван Весков Иванов от 4.Г клас с медали от  Х Международен турнир по карате „Купа Каварна“, проведен на 13.09.2015г.


Моника Парушева от 3.Аклас спечели първо място в танцовия турнир  за формации на  фестивала „Танцов маратон“, във връзка с 5 години – Клуб по танци „СТАР ДЕНС“. Тя бе удостоена с медал и грамота за първото място.

                                                                   

Comments are closed.