Постижения 2016-2017 архив


май 2017 г.

Гордост за ОУ „Добри Чинтулов“ – Христиан Иванов от Vа клас е републикански шампион на България по баскетбол!

Отборът му БК „Черно море Тича“ грабна златната купа и титлата Републикански шампиони на България. От 25 до 28 май във Варна се проведе финалния турнир на Държавното първенство за 12-годишни момчета. Във финалния етап успяха да се класират 12 отбора. Бяха изиграни 7 мача в продължение на четири дни. БК „Черно море Тича“ беше безапелационен и на финала победи отбора на Балкан с 16 точки разлика.

                                


Отлично представяне на отборите от ОУ „Добри Чинтулов“- Варна с ръководител старши учител ФВС Мая Костадинова в ученически турнир по плуване на 27.05.2017 г. 

Възрастова група 2-4 клас отборно ТРЕТО място

ЗЛАТЕН медал на Мариета Жекова 4.а клас в дисциплината бътерфлай, ЗЛАТЕН медал за Мариета Жекова от 4.а клас в дисциплината свободен стил, БРОНЗОВ медал в дисциплината бруст за Димитър Попов от 2.б клас, БРОНЗОВИ МЕДАЛИ за щафетата в състав Габриел Малинов 3.а клас, Ивайла Христова 2.а клас, Божидар Хаджиев 4.д клас, Мариета Жекова 4.а клас и Александър Иванов 1.ж клас. Отлично представяне и на останалите състезатели: Мартин Иванов 3.а клас, Борис Иванов 2.е клас, Адриан Атанасов 2.е клас.

Възрастова група 5-6 клас отборно ЧЕТВЪРТО място

БРОНЗОВ медал за Саша Неделчева от 6.д клас в дисциплината бруст, Кресида Янева от 5.б клас с две четвърти места в дисциплините бътрефлай и гръб и отлично представяне на останалите състезатели: Гергана Иванова 5.в клас, Симона Костадинова 5.а клас, Калоян Василев 5.в клас. /Още снимки в галерия/

                               

                                  

                                        


ФУТБОЛЕН ТУРНИР ЗА КУПАТА НА  „КОКА-КОЛА“

На 13.05.2017 г. ОУ „Добри Чинтулов“ участва в традиционния футболен турнир на „Кока Кола“, където взеха участие 32 училища от Варна и областта. Нашият училищен отбор, под ръководството на ст. учител по ФВС Мая Костадинова, се бори достойно с конкуренцията.

                                 

                                  


Отново победа на училищния ни отбор по волейбол – момичета с треньор старши учител ФВС Бойка Крумова!

Момичетата играха както винаги на ниво и грабнаха първото място в състезанието по волейбол за КУПАТА НА КМЕТА. Поздравления за отбора и неуморимата им треньорка!

                                 

                                  


април 2017 г.

Мариета Жекова-ученичка от 4.а клас, с класен ръководител Ел. Влаева, участва в международен турнир по плуване „4th Swimming Talent Cup“ 29.04 – 30.04.2017г. в гр. София на басейн „Диана“. Има спечелени 4 медала: сребърен медал на 100м. св. стил, бронзов медал на 50м. бътерфлай. и два сребърни медала от щафети 4х50м. св. стил и смесена.

                                                   


Награда за второ място на Ася Бацова от 4.д клас в състезание по английски език

В град София на 22 април 2017 година бе връчена награда на Ася Бацова, ученичка от 4.д клас, с класен ръководител Валя Василева и учител по английски език Цветанка Симеонова, за постигнат отличен успех в състезанието на Кеймбридж училища. Тя спечели  медал, сертификат, ваучер от 150 лв. за магазини „Зора“ и учебници за упражнения, както и таблица с неправилни глаголи на Английски език за своето второ място – ниво Movers.  Наградата бе връчена от посланик Владимир Колев.

               

17 март 2017 г.

Александра Белотинска, ученичка от 4.а клас, се представи отлично в категория за момичета 5 клас на Държавно първенство по фигурно пързаляне  за наградите на БФ по кънки. Състезанието се проведе от 24 до 26.02. 2017 година в град София.


15 март 2017 г.

Първо място и златен медал за Раян Станиславов Павлов от 2.Б клас от проведеното на 12 март в гр. Бургас Държавно лично първенство за деца, юноши и девойки по карате.

                                                            


Награда за Свилена Друмева от 2. Б клас за участие в конкурс за рисунка на тема: „Заедно“, организиран от Община Лясковец.

                                                       


3 март 2017 г.

Награда за учениците от театрално студио „Весели сезони“ с ръководител зам.-директор УД Женя Димитрова в XVI Регионален ученически конкурс „Моята България“

На тържествен концерт в зала „Европа“ във Фестивален и конгресен център – Варна малките таланти от театрално студио „Весели сезони“ с ръководител зам.-директор УД Женя Димитрова получиха Диплом за II място на в XVI Регионален ученически конкурс „Моята България“ за изпълнение на художествено слово и художествена фотография. В конкурса, организиран от Община Варна и ЦПЛР-ОДК Варна, учениците представиха композицията „Весело хвърчило“.

                                                

                               


1 март 2017 г.

Отличия за ученици от ОУ „Добри Чинтулов“ в IV Регионално състезание по Информационни технологии „България – древна и млада“

Първа награда за Магдалена Жекова от 3.Б клас с ръководител ст. учител Радка Николова в Регионалното състезание по Информационни технологии – Варна. Сертификати за участие получиха и учениците от 2.Г клас – Мария Петрова и Александър Стоянов с ръководител ст. учител Лидия Чонова, учениците от 4.А клас – Александра Проскурина и Соня Еманоилова с ръководител гл. учител Елизабет Влаева.

                            

                             

                


20 февруари 2017 г.

Дона Иванова Димова от 2.Е клас с класен ръководител ст. учител Дияна Иванова –  Първо място в есенния кръг на  IV Национално състезание „Математика без граници“.


Адриан Атанасов 2.е клас  – сребърен медал на вътрешен турнир на клуб Окинава Годжу- ру карате Варна.


Сребърен медал и сертификат за Кристиан Петров Димов от 4.б клас в Първа международна приятелска среща по водна топка –  Орестиада /Гърция/-11-12 февруари 2017 г.


23 ноември 2016 г.

Отново отлично представяне на Мариета Жекова – 4.А клас от ОУ „Добри Чинтулов“- Турнир по плуване „Златна Добруджа 2016“ – гр. Добрич 19 – 20.11.2016г.

Два сребърни медала на 50 м бътерфлай и 100 м съчетано плуване. 

Три бронзови медала на 50 м бруст, 50 м свободен стил и 4×50 щафета.

                                                                


1 ноември 2016 г.

Участие на Мариета Жекова, ученичка от 4. А клас в Трети международен турнир по плуване „Swimming talent cup“ – гр. София 14 – 16.10.2016 г.

Спечелени медали:

1. Сребърен медал на 50м. бътерфлай.

2. Бронзов медал на 50м. свободен стил.

3. Златен медал на смесена щафета 4×50м. (момичета).

4. Златен медал на смесена щафета микс 4×50м. (момичета и момчета).

5. Златен медал на щафета 4×50м свободен стил (момичета) – с поставен нов национален рекорд от преди 29 г.

                                                     


16 октомври 2016 г.

Сияна Венциславова Вълкова – ученичка от 4.а клас, с кл. ръководител Елизабет Влаева, се завърна с победа от Македония. На Международния музикален фестивал „Звездички“ тя спечели второ място като достойно представи своята родина и училище.

                                     


Четвърто място за Андреа Христова от 1.Г клас с кл.р-л Нели Стойчева в турнир по спортна гимнастика в рамките на Черноморски младежки игри – Варна 2016 г. Поздравления за малката гимнастичка и пожелания за бъдещи успехи!


Сияна Вълкова ученичка от 4а клас участва в  Държавно първенство по акробатика – Благоевград. Състезанието се проведе на 03.07.2016 г. На състезанието спечели бронзов медал.

                                                                      


Отново два медала за Мариета Жекова от 4.а клас. На състезание по плуване – Турнир предизвикателство „Алекси Алексиев – Папата“, което се проведе на 01.10.2016 година тя спечели сребърен и бронзов медал в състезанието 50-100 метра свободен стил и гръб.

                                                  


2 октомври 2016 г.

Моника Парушева – ученичка от 4а клас на ОУ „Добри Чинтулов“ участва през месец септември в международен музикален фестивал в град Сирмионе, Италия. Спечели достойно второ място в конкурса и представи както своята родина България, така и своето училище. Получи грамота и почетен плакет за своето отлично представяне.

                                             


Георги Тодоров -ученик от 4а клас на ОУ „Добри Чинтулов“ взе участие в Състезание по WingTsun /боен спорт/ проведено на 30.07.2016 г. в град Созопол и завоюва 1 степен

                                                                              


Мариета Жекова – ученичка от 4а клас на ОУ „Добри Чинтулов“ това лято участва в няколко състезания по плуване. Спечели 2 сребърни медала от Държавно лично отборно първенство по плуване, провело се през месец юни 2016 година – плувен комплекс „Приморски“ във Варна. Спечели и 3 медала /бронзов, сребърен и златен/ от Пети Международен плувен фестивал, провел се август месец 2016 г. – плувен комплекс „Приморски“ във Варна.

                                                                                     


Comments are closed.