Постижения 2022 – 2023 година архив

 17 август

На 15 август 2023 г. на официална церемония по връчване на почетни звания, отличия и награди директорът на ОУ “Добри Чинтулов”, доц. дпн Веселин Михалев получи почетен знак „За заслуги към Варна”– златен за приноса му в развитието на образователното дело.


3 юли

Постижения на Дениз Билир от 6.Б клас в турнири по тенис на корт

Второ място финалист на ТК Изида- Регионален турнир  юноши и девойки до 14 год.
Първо Място Регионален Турнир Албена за юноши и девойки до 14 год.
Първо място Международен турнир Албена за юноши и девойки до 14 год.
Финалист в тенис турнир  Сингъл  за момчета  до 14 год. 


22 юни 

Институтът за български език “Проф. Любомир Андрейчин” при БАН награди учениците от  клуб „Приятели на библиотеката“ и клуб „Млад читател“ за отличното им представяне в конкурса за най- добра диктовка по случай 24 май.


12 юни 

На 10.06.2023 г. отборът на ОУ „Добри Чинтулов“ участва в състезанията по стрийтбол 3х3, част от Ученическа Купа Варна 2023.

Дванадесет училищни отбора при юноши 5-7 клас взеха участие в турнира по стрийтбол 3х3, в двора на III Основно Училище „Ангел Кънчев“ в съботния ден /10.06.23/. 

След оспорвана надпревара и голяма конкуренция, победители при момчета 5-7 клас, станаха учениците от ОУ „ Св. Св. Кирил и Методий”.

ОТБОРНО КЛАСИРАНЕ момчета 5-7 клас:

1. ОУ „ Св. Св. Кирил и Методий”

2. ОУ „Петко Р. Славейков”

3. ОУ „ Добри Чинтулов”

В отбора взеха участие учениците Александър Андреев Иванов VII Д клас, Борис Георгиев Ангелов VII Б клас, Григор Петков Григоров VII В клас и Иван Асен Димитров Петров VI А клас

с ръководител учител по ФВС Радослав Василев.


1 юни

Общински ученически турнир по плуване

На 27.05.2023 се проведе Общински ученически турнир по плуване в който участва и отбора на ОУ „Добри Чинтулов“.  В надпреварата взеха участие над 300 ученици от града. Състезатели от 23 училища премериха сили в четири възрастови категории: 2-4, 5-6, 7-8 и 9-11 клас за момчета и момичета. Въпреки лошите метеорологични условия, което наложи прекратяване на състезанието в последната дисциплина, бяха излъчени победители на база завършилите три стила. За нашето училище във възрастова група II-IV клас участваха Йоана Стефанова от  II б клас, Камелия Токушева от IV д клас, Виктор Василев от III б клас, Борис Димитров от  II Iб клас, Стефан Стоянов от III д клас, Добрин Добрев от III в клас, Калоян Петров от IV г клас. Във възрастова група V-VI клас участваха Атанас Стефанов от VI г клас, Галена Костадинова VI г клас и Теодора Димитрова от V Iб клас. Възрастова група VII-VIII клас беше представена от Александър Иванов от VII д клас и Жасмин Стоянов VI Iв клас, ръководител на отбора бе старши учител Мая Костадинова.


31 май

 Годишни награди на  Книговище 2023 г.

Отлични постижения за учениците от 2.в клас в Априлското състезание за четене с разбиране и връчването на годишните награди на електронната платформа Книговище.

Награди: “ Най-четящ клас” и “ Посланик на четенето” на класния ръководител гл. учител Елизабет Влаева.

“Читател на годината за Александра Георгиева и “Творец на годината” за Йоана Йорданова.

https://www.knigovishte.bg/article/godishnite-nagradi-na-knigovishte-2023-g

“Шампион и творец”, “Читател и творец” за Александър Бобойчев в Априлското състезание, в което се включиха 3841 деца, 370 класа от цяла България.

https://www.knigovishte.bg/article/ofitsialnoto-nagragdavane-na-knigovishte


29 май

Боян Викторов Пенчев от 3.д клас участва в Детски шахматен  турнир „Смелият офицер“ към ШК „Одеса“ и спечели трето място и бронзов медал.


28 май

 Национален конкурс „Super Talent 2023“

Златен медал, купа и Диплом за Теодора Георгиева от 2.в клас за отлично представяне в Националния конкурс „Super Talent 2023“ в град Бургас.


27 май

Отлично постижение за ученикът от 2.в клас Теодор Христов в състезанието по лека атлетика, което се проведе на 27.05.23 г. в град Варна. Достойно спечелени 4 бронзови медала!


26 май

Танцов фестивал „Парад на звездите“ 

Саня Станиславова Господинова от 3.д клас участва със своя клуб по модерен балет – Creators Dance Center в Танцов фестивал – Парад на звездите (Stars Parade) в гр. София и спечели сребърен медал в отборното състезание.


Виктория Александрова – 1 е клас 

2-ро място , сребърен медал 


Държавно първенство по карате в град Пловдив 

Стелиан Стефанов -1 е клас 

1-во място 


25 май

На 17.05. 2023 г. Малена Сашева Костова от 2. Д клас, която участва в конкурса „ Детско море“ организиран от Моряшкия професионален съюз, получи поощрителна награда за рисунка.

Браво, Малена!

Пожелаваме ти още много награди от конкурси по изобразително изкуство!


22 май

Отлично представяне на ОУ „Добри Чинтулов“

в конкурса за рисунка „Българската азбука“ 2023 г.

На 19.05.2023 г., в ДИКПО – Варна, бяха наградени ученици от цялата страна, участвали в конкурса за рисунка „Българската азбука“ и се откри изложба с рисунки на младите творци.  Учениците бяха класирани в три възрастови групи според регламента на конкурса, а наградите връчиха ректорът на ШУ и водещи преподаватели от същото учебно заведение.

Във втора възрастова група беше отличена ученичката от ОУ „Добри Чинтулов“ Симона Петрова Петрова  от VII б клас. Тя се класира на второ място като наградата ѝ връчи лично ректорът на ШУ „Епископ Константин Преславски“ проф.д.и.н. Георги Колев.

Наградената рисунка, както и други две, участващи в изложбата, са част от работата в часовете на групата за занимания по интереси „Изящни изкуства“ с ръководител Кремена Иванова – ст. учител по изобразително изкуство.

Като поздрав за предстоящия празник на буквите, българския дух и слово представяме рисунките на групата, участвали в конкурса.


21 май

На 21-ви май Цветомир Йосифов от 2.а клас спечели почетното 3-то място на Турнира по лека атлетика „Ученическа олимпиада“. Организатор е СК Тангра Дирекция „Спорт“, място на провеждане – стадион Младост.

Участие в турнира взе и Ивайло Гунчев от 2.а клас, който се нареди на 4-то място в състезанието.


20 май


18 май

Годишни библиотечни награди за 2022 г.

На 16.05.2023 г. в Конферентна зала №1 под куполите на Софийското ларго в Античен културно-комуникационен комплекс „Сердика“,се проведе официалното закриване на Националната библиотечна седмица и връчването на Годишните награди за 2022 г. на Българската библиотечно-информационна асоциация.

На събитието присъстваха много официални лица, заместник-министри, депутати. Бяха произнесени приветствия, в които многократно беше спомената важната роля на библиотеките и библиотекарите за развитието на устойчиво общество.

Грамота „Млад библиотекар на годината“ получи училищният библиотекар Гергана Джунева. Наградата беше връчена от г-жа Наталия Ефремова, зам.-министър на труда и социалната политика.


18 май

Сертификати за участие в изложба „Черно море и неговите обитатели“, организирана от Институт по океанология към БАН получиха учениците от 1.А клас. 

 

Поздравления за участниците!

 

17 май

Никола Владимиров, ученик от 1.А клас се класира на🥇1-во място в стил бруст демонстрация 25 м. 

На 14.05.2023г., но този път с участие в ПЕТИ МЕЖДУНАРОДЕН ТУРНИР ПО АДАПТИРАНО ПЛУВАНЕ, Никола Владимиров е отличен със златен медал в стил бруст. 


16 май

Алексия Янева, ученичка от 1.А клас е отличена с поощрителна награда в конкурса „Детско море“ на Българския моряшки професионален съюз, Варна.

Честито, момиче! Продължавай смело напред! 


15 май

Сребърен и бронзов медал за Микаела Ламбова  от 2.В клас в Международното състезание по адаптирано плуване за деца и юноши в София.


12 май

Конкурс за комикс „Крайморска среща“

Ученици от ОУ „Добри Чинтулов“ са сред наградените в първото издание на конкурса за комикс „Крайморска среща“.

Първа награда (група II – VII клас) – Николай Балтаджиев, клуб „Млад читател“, ОУ „Добри Чинтулов“, за комикса „Котка човек“.

Специална награда – Теодор Лазаров, клуб „Млад читател“, ОУ „Добри Чинтулов“.

 


5 май

Учениците от ОУ „Добри Чинтулов“ взеха активно участие в пролетния кръг на Десетото юбилейно издание на

„Математика без граници“

В състезанието са участвали общо 15 723 участници от 23 страни.

17 от нашите възпитаници са наградени с медали, всички останали получават сертификати за участие.

Списък на наградените с медали ученици

 

Директорът доц. дпн Веселин Михалев връчи наградите на отличените ученици.

 

Учениците Радина Диянова Аргирова и Саня Станиславова Господинова от 3д клас участваха в международното състезание „Математика без граници“ – пролет и спечелиха бронзови медали.


4 май

На 30.4. се проведе II държавен шампионат по плуване за хора с интелектуални затруднения в гр. Пазарджик.

Гордост, щастие, борбеност, сила, упоритост…

Никола Владимиров, ученик от 1.А клас се класира на🥇1-во място в стил бруст демонстрация 25 м. 


 

2 май

Човек може да постигне всичко, стига да повярва в него.

На 30.04. 2023 г. в Пазарджик се проведе II Държавен шампионат за хора с интелектуални затруднения.

Отлично представяне на Микаела Ламбова, ученичка от 2.в клас в стил кроул – 2-ро място и 3- то място в стил бруст.


30 април 

НАЦИОНАЛНА ОЛИМПИАДА ПО ИСТОРИЯ И ЦИВИЛИЗАЦИИ

Достойно представяне на Светозар Митков Иванов от VII б клас на националната олимпида по история и цивилизации, която се проведе в град Свиленград на 29 – 30 април 2023 година.

Светозар Митков Иванов е един от двамата ученици от област Варна, които са класирани за националния кръг на олимпиадата по история и цивилизации в седми клас. На писмения изпит постига отличен 5.75 в съревнование с 51 класирани седмокласници от цяла България. Ученикът е допуснат до устен изпит, на който показва богата историческа култура и знания по българска история. Седмокласникът е награден  с грамота за участие.

За значими постижения в подготовката на участници в националната олимпиада, грамота получи Наталия Борисова– старши учител по история и цивилизации.

На форума участниците разгледаха забележителностите на Свиленград и посетиха тракийската куполна гробница при с. Мезек.


29 април

„Ученическа Купа Варна“

Отборите по волейбол на ОУ „Добри Чинтулов“ за момчета и момичета взеха участие в традиционната „Ученическа Купа Варна“ организирана от Община Варна. 

След изиграване на оспорвани мачове в групите момчетата заеха второ място в групата си и не успяха да се класират за финалите.

Отбора на момичетата преодоля всички противници в групата си и се класираха за финалната тройка. На 29.04.2023г. отборът на ОУ “ Добри Чинтулов“ – момичета взе участие във финала и след като победи всички класирали се отбори завоюва първо място и спечели „УЧЕНИЧЕСКА КУПА ВАРНА“. Отбора бе воден от старши учител по ФВС Мая Костадинова и неотлъчно подкрепян от педагогическия съветник Стоян Стоянов.


„Мисля за бъдещето ти, Земя!“

Поредно отличие получиха учениците от 4.В кл. с класен ръководител Теменужка Михалева за активното си участие в конкурса ,,Мисля за бъдещето ти, Земя!“, организиран от НЧ ,,Христо Смирненски 1946“ – Варна. Четвъртокласниците бяха отличени с грамоти и наградени с лакомства и шапки с логото на конкурса. Поздравления, ученици! Бъдете все така активни и отговорни граждани на нашата планета Земя!


„Рицар на книгата“

Училищната библиотека и училищният библиотекар Гергана Джунева получиха номинации за награда „Рицар на книгата“.Отличията се връчват от 2004 г. за изключителни заслуги в областта на книгите и четенето от Асоциация „Българска книга” – най-голямото обединение на книгоиздатели и книготърговци в страната, в което членуват над 130 юридически лица, създаващи повече от 90% от книжната продукция в България.

С тази награда Асоциацията на книгоиздателите в България отбелязва Световния ден на книгата и авторското право – празник, който се чества от 1996 г. под патронажа на ЮНЕСКО като признание за въздействието на четенето и образованието върху човешкото развитие. Чрез тази проява ЮНЕСКО насърчава четенето, публикуването и зачитането на авторските права. 23-ти април се празнува от редица организации, културни институции и лица, занимаващи се с книги, литература и авторско право.

Връчването на наградите „Рицар на книгата“ е финалното събитие от „Походът на книгите“ – националната кампания за насърчаване на детското четене, която стартира на 2 април – Денят на детската книга и продължи до 23 април – Международният ден на книгата и авторското право.

Училищният библиотекар Гергана Джунева присъства на официалната церемония по награждаването, която се проведе на 23 април в

Регионален център за съвременни изкуства „Топлоцентрала“ в гр. София.

РБ „Пенчо Славейков“ гр. Варна награди ОУ „Добри Чинтулов“ за активно участие в Маратона на четенето и с благодарност за подкрепата на четящия човек. Училищният библиотекар  получи грамота за вдъхновител на децата и насърчител на четенето в наградата „Бисерче вълшебно“, 2023 г., организирана от Фондация „Детски книги“.

 


26 април

XXXI-Национален турнир за купата на община Ловеч 2023г.

Виктория Паскова от 2. а клас, ОУ „Добри Чинтулов“, гр. Варна спечели почетното 4-то място на XXXI – Национален турнир за купата на община Ловеч 2023г. по акробатичен рокендрол в състезателен клас Соло деца.


25 април

ЗАСЛУЖЕНО ОТЛИЧИЕ

Отлично приключване на работата на учениците от 4.А, 4.Б и 4.В клас с класни ръководители Лидия Чонова, Радка Кирова и Теменужка Михалева по темата НЕОБЯТНИЯТ КОСМОС във връзка с дейностите и  реализиране на  целите на проект ,,Успешни заедно“ по програма Еразъм+, КД 1. Четвъртокласниците се включиха в международния конкурс Space Art 2023, организиран от Европейската асоциация за обучение по астрономия (European Association for Astronomy Education) и спонсориран от Южноевропейската обсерватория ( European Southern Observatory). Участниците представиха рисунки и проекти на любимия си астрономически обект и приложиха кратко описание на английски език. За ,,отличното представяне и  прекрасните вдъхновяващи  творби“  бе получен дигитален плакет и поздравителен адрес, а всички ученици са отличени със сертификати. Конкурсните работи могат да бъдат разгледани на следния адрес:

https://bit.ly/3MI9jUn


24 април

31 НАЦИОНАЛЕН ТУРНИР ЗА КУПАТА НА ОБЩИНА ЛОВЕЧ 2023 ПО АКРОБАТИЧЕН РОКЕНДРОЛ

Ученичката Симона Костадинова от 1.А клас отново се представи блестящо, като съвсем малко не и достигна да се качи на стълбичката и се класира на 4-то място. Пожелаваме и още много отличия! 


23 април

Лично отличие на Дария Герова от 2 б клас


18 април

Пореден успех за Кристина Марин от 1.В клас на държавното състезание по фигурно пързаляне „Купа пролет“, което се проведе в Зимния дворец на спорта, София, на 9.04.2023 година. 

Криси взе участие в категория 7А, представи се блестящо и зае достойното седмо място. Тя е представител на спортен клуб „Одесос“.


10 април

Награди за учениците от ОУ „Добри Чинтулов“

от Общински конкурс „Възкресение Христово“ 2023 г.

  На 08.04.2023 г. бяха наградени ученици от ОУ „Добри Чинтулов“. Младите творци бяха класирани на призови места в Общински конкурс „Възкресение Христово“ 2023 г. в раздели „Картичка, изработена с техника по избор“, ,,Великденски писани яйца“ и ,,Великденска украса“. Отличията са във втора (II-IV клас) и в трета (V-VII клас) възрастова група.

Втора възрастова група – раздел „Картичка, изработена с техника по избор“:

  Първа награда: Стелияна Свиленова Недялкова – III д клас, учител – Христина Ковачева

  Втора награда: Джун Петър Недков, III д клас, учител – Христина Ковачева

  Трета награда: Ивон Живкова Тодорова, III е клас, учител – Таня Германова

  Поощрение: Пресиян Пламенов Христов, III д клас, учител – Христина Ковачева

Втора възрастова група – раздел ,,Великденски писани яйца“:

Втора награда: Радина Диянова Аргирова, III д клас, учител – Христина Ковачева

Втора възрастова група – раздел ,,Великденска украса“:

Трета награда: Севинч Сейханова Рущиева, III д клас, учител – Христина Ковачева

Трета възрастова група – раздел „Картичка, изработена с техника по избор“:

  Първа награда: Александър Виктор Очеретько, ученик от VI в клас

  Поощрение: Росица Венциславова Николова, ученичка от V в клас

Картичките на отличените в трета възрастова група ученици от пети и шести клас са създадени в часовете по изобразително изкуство и в заниманията по интереси под ръководството на  Кремена Иванова – учител по изобразително изкуство.   

Грамота за активно участие в конкурса получи и Калина Красимирова Костова, VII в клас. Ученичката е представила творба, изработена под ръководството на ресурсния учител Грациела Йорданова по време на часовете им за съвместн работа.


31 март

Отново достойно представяне на випуск 1.клас в конкурс организиран от Мега Мама в партньорство с Издателство “Фют”. 🖌 Този път първокласниците рисуваха на тема „Моята любима приказка“ – инициатива посветена на 2.април – Международен ден на детската книга. 📙 🖼️

🎨Класните ръководители Йоана Алексиева, Радка Николова, Незабравка Събева, Миглена Стоянова, Василка Христова и Галабена Мутафчиева изказват огромната благодарност към малките творци – „Пожелаваме им още нови творчески предизвикателства и вдъхновение!“. 🖼️


 

30 март

„Аз и буквите“

С грамоти за достойно представяне, висок състезателен дух и приложени знания в състезанието

„Аз и буквите“ към СБНУ бяха наградени учениците от 1.А клас.

Браво, ученици! 


29 март

IV Национален турнир по акробатичен рокендрол

Виктория Паскова от 2.а клас на ОУ „Добри Чинтулов“, гр. Варна с класен ръководител Анелия Стойчева спечели почетното 3-то място в IV Национален турнир по акробатичен рокендрол. Тя участва в състезателен клас – соло деца, под ръководството на клуб „Star dance“. Състезанието е организирано от клуб „My choice“ и се проведе на 25.03.2023г. в град Пловдив.


28 март

Симона Костадинова, ученичка в 1.А клас участва в 4-ти НАЦИОНАЛЕН ТУРНИР ПО АКРОБАТИЧЕН РОКЕНДРОЛ в гр. Пловдив. За  блестящото си представяне Мони завоюва четвърто място. 🤗 

Пожелаваме й още много успехи!


 

23 март

 

На 18.03.2023 г. в АМТИИ „Проф. Асен Диамандиев“ – град Пловдив се проведе Национален финален кръг на състезанието „Ключът на музиката“.

За поредна година сред най-добрите от цяла България са ученици от IV, V и VII клас на ОУ „Добри Чинтулов“ – Варна: Рафаела Илиева, Ивена Хараламбиева, Мирая Великова, Николай Попов, Елизара Костова, Симона Христова и Светозар Иванов.

Пожелаваме им още много покорени върхове!

Поздравления за неуморния труд и на техните учители Теменужка Михалева, Лидия Чонова, Стоянка Михова, Радослав Цветанов!

 


22 март

Отбора по волейбол към ОУ „Добри Чинтулов“ – момчета и момичета участваха в предизвикателството „Малки великани“ за най- дългия волейболен пас в България.

Инициативата беше организирана и осъществена от учителя по ФВС Радослав Василев и старши учител по ФВС Мая Костадинова.

Видеото тук:

https://youtu.be/BPbAwpSeznk

 


19 март 

Учениците от випуск 1.клас получиха грамоти за впечатляващото си представяне в конкурса за детска рисунка на тема:

„В чудния свят на животните“.

Класните ръководители на малките художници им пожелат творческо вдъхновение и още много успехи.

 
 

 


15 март

Александър Бобойчев – ученик от 2.в клас се представи отлично в онлайн конкурса за рецитал на стихотворение „Поклон, Българийо, поклон!“ организиран от

Сдружение „Дай, бабо, огънче!“, гр. Перник.

     

14 март

Признание за училищната библиотека

За втора поредна година  училищната библиотека получи сертификат за отлично представяне и насърчаване на програмната грамотност по време на кампанията

„Европейска седмица на програмирането 2022“.
Дейностите бяха проведени с учениците от клуб „Приятели на библиотеката“.


9 март

Поредно отлично представяне на учениците от ОУ „Добри Чинтулов“ в

областния кръг на олимпиадата по БЕЛ.

Под ръководството на Галина Орманова- старши учител по БЕЛ, Теодора Димитрова от 6. Б клас се класира на първо място за област Варна, а Ана-Мария Славкова от 6. Б клас завоюва третото място.

 

Поздравления!


8 март 

Достойно представяне и отлично приложени знания в състезанието ,,Аз и числата“ към СБНУ за учениците от 1.А клас. 

 
 

 


28 февруари

Учениците от ОУ „Добри Чинтулов“ взеха активно участие в зимния кръг на Десетото юбилейно издание на

„Математика без граници“

В състезанието са участвали общо 18 700 участници от 22 страни.

23 от нашите възпитаници са наградени с медали, всички останали получават сертификати за участие.

Списък на наградените ученици

 

Директорът доц. дпн Веселин Михалев връчи наградите на отличените ученици.


 

 

27 февруари

 

Отлично представяне на Пресиян Пенчев от клуб „Приятели на библиотеката“ в XXII Регионален ученически конкурс за изпълнение на художествено слово „Моята България“, 2023.

Третокласникът впечатли журито със стихотворението „Левски“ от Димитър Гундов.


21 февруари

На 18.02.2023 година в София

Кристина Марин,

ученичка в 1.В клас,

покри тест „Млад фигурист“ с отличен

и е много горда със себе си!

Криси е представителка

на спортен клуб „Одесос“, Варна.

Споделяме радостта й !

Пожелаваме и да продължи да покорява леда!


20 февруари

Отлично представяне на Александра Георгиева и Валери Станев от втори “в” клас в шахматния турнир “Първи стъпки-5”. Златен медал, грамота и купа за Валери и сребърен медал и грамота за Александра.

Пожелаваме им още много успехи на предстоящите турнири!

 

 


Отличия от Международната дистанционна ученическа олимпиада „КИНГС“

 

30 ученици от начален етап на ОУ „Добри Чинтулов“ получиха своите дипломи от Международната дистанционна ученическа олимпиада „КИНГС“.  Учениците се състезаваха по учебните предмети: английски език, български език, математика, човекът и природата, информатика и логика.

Училището получи грамота за сътрудничество при организирането на олимпиадата и повишаване на мотивацията на учениците за постигане на по-високи нива на знания и диплом за постигнати отлични резултати и висока активност на учениците.

Име, фамилия Клас Брой дипломи
1.        Мирая Бекирова 1. а 1
2.        Виктория Велева 1. г 3
3.        Мартин Тошев 1. д 1
4.        Натали Благоева 1. д 3
5.        Илияна Петрова 1. е 3
6.        Теоман Атанасов 2. в 3
7.        Елица Дамянова 2. в 3
8.        Виктор Димитров 2. г 2
9.        Дилян Стойчев 2. г 1
10.    Мартин Станчев 2. г 1
11.    Никола Ганев 2. г 2
12.    Елица Кръстева 2. г 1
13.    Виктор Бадинов 2. г 6
14.    Весела Хаджиева 2. е 1
15.    Виктор Василев 3. б 4
16.    Вероника Джурова 3. г 1
17.    Йордан Пеев 3. д 1
18.    Стефан Стоянов 3. д 1
19.    Валерия Христова 3. е 1
20.    Никола Василев 4. а 1
21.    Мария Петрова 4. б 1
22.    Пресиана Бакалова 4. в 1
23.    Елеонора Георгиева 4. г 1
24.    Елена Костадинова 4. г 3
25.    Стоян Добрев 4. д 1
26.    Микаела Владимирова 4. д 1
27.    Божидара Божидарова 4. д 1
28.    Галиани Стефанов 4. е 1
29.    Нелия Димова 4. е 1
30.    Пламен Желязков 4. е 2

     

 


16 февруари

Илияна Петрова 1.е клас 

ЛЕВСКИ -150 години в сърцето на България
 

 

Отлично представяне на Александър Бобойчев ученик от 2.в клас в Национален ученически конкурс-рецитал 

ЛЕВСКИ – 150 ГОДИНИ В СЪРЦЕТО НА БЪЛГАРИЯ , при Община Ловеч, регионална библиотека “Проф. Беню Цонев”-град Ловеч


Учениците Йоана Муевска, Радина Аргирова и Джун Недков от 3.д клас, участваха в Национален ученически конкурс – рецитал „Левски – 150 години в сърцето на България“ организиран от община Ловеч, Регионална библиотека „Проф. Беньо Цонев“ – гр. Ловеч и ОУ „Васил Левски“ – гр. Ловеч и получиха грамоти за участие.

 

9 февруари


Отлично представяне на Йоана Йорданова от 2.в клас в конкурса за детска рисунка „Аз пътешествам, мечтая, играя“ организиран от  издателство Фют и Мега Мама.

 

8 февруари

Учениците от 2. в клас на ОУ „Добри Чинтулов“ с класен ръководител Елизабет Влаева се включиха в конкурса за детска рисунка „Аз и морският свят“ на BRITANICA.

Отлично представяне на Девора Паунова и Александър Бобойчев.


3 февруари

Учениците от 1.А клас с класен ръководител Йоана Алексиева и учител ЦОУД Александра Константинова

отново се включиха в конкурса за детска рисунка към „Мега Мама“ и Издателство „Фют“ на тема:

                                                              „Аз пътешаствам, играя, мечтая”. 🤗


27 януари

Християна Красенова, ученичка от 1.А клас смело и уверено продължава да пише своите приказки по леда. Вълнуващо е било Държавното първенство по фигурно пързаляне през декември 2022г., където Хриси се представя достойно в категория VIIВ. 


18 януари

„Аз, природата и светът“  

Поредното състезание на СБНУ, в което учениците от 1.А клас постигнаха максимален резултат! С радост и гордост учениците получиха своите грамоти за отлично представяне. Бъдете все така  любознателни и успяващи!

 


 

16 януари

Кристина Марин, ученичка от 1. В клас,се изправи пред поредното си предизвикателство.

 На 12.01.2023 година тя взе участиев състезанието Edusport trophy 2023,

проведено в румънската столица Букурещ. Представителката на спортен клуб „Одесос“, Варна,

зае четвърто място в категория chicks 2.

Поздравления, Криси!

Пожелаваме ти още много спортни успехи!


13 януари

На 12 януари на официална церемония в Община Варна, кметът Иван Портних връчи наградите за конкурса “Да украсим Варна за Коледа”. Четири училища бяха наградени, сред които и ОУ “Добри Чинтулов”. Освен грамота, колективът ни получи и комплект ръчно изработени стъклени играчки за елха, дело на майстора Георги Керанов, който се занимава с тази професия от 1985 година.

Благодарим за признанието!


 

„Велики пътешествия около земното кълбо“

През 2022 г. се навършиха 500 години от първото околосветско пътешествие, организирано от великия мореплавател Фернандо Магелан. За отбелязване на тази годишнина Народна астрономическа обсерватория и планетариум „Николай Коперник“ проведе фестивал в седмицата от 5 до 9 декември 2022 г. По време на фестивала ученици от различни възрасти се запознаха с пътешествието на Магелан и на други велики мореплаватели. Научиха за различните методи и средства на морската навигация и доказателствата за кълбовидната форма на Земята.

Ученичките от  Vа клас Ирайя Боянов и Даная Ганева под ръководството на госпожа Илияна Пенева, взеха участие в конкурса „Велики пътешествия около земното кълбо“ и получиха заслужени награди.

 


Регионален конкурс „Рождество Христово“ – ОДК, гр. Варна

В навечерието на един от най- големите християнски празници  – Коледа, ученици от ОУ „Добри Чинтулов“ под ръководството на учителите Кремена Иванова, учител по Изобразително изкуство и Христина Ковачева, класен ръководител на 3д клас, участваха по традиция и тази година в регионалния конкурс „Рождество Христово“ към ОДК, гр. Варна и спечелиха призови места.

Пресиян Пламенов Христов – 3д клас, второ място в раздел „Картичка“, втора възрастова група

Джун Петър Недков – 3д клас, поощрение, раздел „Коледна украса“, втора възрастова група 

Александър Виктор Очеретько – 6в клас, първо място, раздел „Коледна украса“, трета възрастова група.


22 декември

Играта към НЧ“Елин Пелин“, град Варна „Моята мечтана Коледа“ завърши.Победителите в нея са ученици от 1.А клас при ОУ“Добри Чинтулов“ Лора Николова, Борис Богданов, Никола Илиев, Максим Стайков и Даниел Георгиев.

Честито на всички, защото  представиха  достойно целият клас. 🤗


21 декември

Учениците от 1.А клас с класен ръководител Йоана Алексиева и учител ЦОУД Александра Константинова участваха в конкурса „Приказна Коледа“. Със своите приказни рисунки, децата създадоха Истинска Коледна Магия. 


20 декември

Отлични резултати за учениците от 1.А клас в състезанията „Аз рисувам“ и „Аз и знанието“ от цикъла състезания на СБНУ. 

Поздравления!


14 декември

Поредно високо отличие за ОУ „Добри Чинтулов“

 

 

На годишната Валоризационна конференция, огранизирана от Центъра за развитие на човешките ресурси (ЦРЧР), колективът на ОУ „Добри Чинтулов“ бе награден със знак за качество по Европейска програма „Еразъм +“.

 

 


13 ноември

Християна Красенова, ученичка от 1.А клас с най-голямо желание се включи в състезанието на Ice Peak Trophy 2022 – 🎅🏻 Edition! 🏆

С участието си тя разказа своята приказка на леда! ❤️ 

                                        Преживяването е все по-вълнуващо и магическо! ✨

 


Кристина Марин, ученичка от 1. В клас, завоюва престижното трето място на проведеното на 11.12.2022 година в Зимния дворец на културата и спорта в София състезание по фигурно пързаляне 

Ice Peak Trophy 2022 Winter Edition , категория Recreation Mini A.

Кристина е представител на спортен клуб „Одесос“, Варна.


12 декември

Жулиана Колева, ученичка от 1.А клас участва в XXIV Национален конкурс „Празник на танца „Варна 19-20.10.2022гКонкурс за възпитаници на  държавни и частни училища по изкуствата. Конкурс за  възпитаници на читалища, детски градини, общински детски комплекси и школи,частни студия,танцови клубове,общообразователни училища с профилирано или разширено обучение.

Техния танц беше във  възрастова група от  7 до 9 години съвременен танц. 

 


5 декември

На 3.12.  се състоя Четвърти международен турнир по адаптирано плуване за деца с ментални, двигателни и сензорни затруднения. Около 100 деца от България, Македония и Сърбия доказаха, колко много сили, воля и умения притежават, достойни за възхищение и уважение. 

🥇🥇2-ва Златни медала за Микаела Ламбова, ученичка от 2”В” клас на ОУ “Добри Чинтулов”.

 Браво, Микаела!!!


Сертификат за успешно защитена детска степен по айкидо на Александър Атанасов от 1.Е клас

 


 

XXXI ЕСЕНЕН МАТЕМАТИЧЕСКИ ТУРНИР ,, ЧЕРНОРИЗЕЦ ХРАБЪР “

Отлично представяне на Мартин Тодоров от 4.В клас с класен ръководител Теменужка Михалева в тридесет и първия  есенен математически турнир ,,Черноризец Храбър “. Състезанието се провежда  по случай Деня на народните будители и е инициирано и организирано от Института по математика и информатика при БАН и  Съюза на математиците в България. Мартин Тодоров  е класиран на пето място – 11 9 точки и отличен с грамота.


Отлично представяне на Дилян Драгостин Стойчев от 2.г клас с класен ръководител Даниела Пигова в тридесет и първия  есенен математически турнир ,,Черноризец Храбър “. Състезанието  е инициирано и организирано от Института по математика и информатика при БАН и  Съюза на математиците в България. Дилян Стойчев  е класиран на второ място – 93 точки . Отличен e с грамота .


2 декември

Учениците от випуск 2 клас с класни ръководители Анелия Стойчева, Даниела Пармаксъзова, Елизабет Влаева, Даниела Пигова, Светлана Боянова и Антоанета Димова се включиха в решаването на тест „Без грешки на пътя“ и играта с награди, която се реализира в партньорство между Асоциация на българските застрахователи, Гаранционния фонд и Главна дирекция „Национална полиция“. С тази дейност те участват в международната инициатива „Заедно за безопасността на децата на пътя“

За своето участие те получиха своите грамоти за отлично представяне в решаването на теста.


 

1 декември

Поредна победа с много медали, купа и грамота за Теодора Георгиева от 2в клас на проведената Балетна танцова спартакиада.


Учениците от 2в клас с класен ръководител Елизабет Влаева се включиха в кулинарния конкурс на Мега Мама и ИК „Хермес“ „Майстор готвач”. Сложиха си шапките, завързаха престилките, грабнаха бъркалките… готови – СТАРТ! Приготвиха любимата си рецепта, снимаха своите ястия и качиха снимката в публикацията на конкурса.

Дипломи за „Майстор готвач“ получиха: Алекс Алексиев, Александър Бобойчев, Александра Георгиева и Йоана Йорданова


30 ноември

Учениците от 2.в клас с класен ръководител Елизабет Влаева се включиха в предколедното предизвикателство на Книговище – „Коледен дух“. Състезанието е в две категории: „Най-симпатично коледно Книговище“ и „Коледното Книговище като герой от любимата ми книга“. Учениците се състезават и в останалите предизвикателства на платформата Книговище като всеки месец успяват да извоюват своята грамота „Читатели на месеца“.


28 ноември

На 26.11.2022 г., Симона Костадинова, ученичка в 1.А клас участва в Държавното първенство по акробатичен рокендрол, организирано от българската федерация по танци в град София. 

 


 

25 ноември

165 ученици от ОУ „Добри Чинтулов“ взеха участие в есенния кръг на Десетото юбилейно издание на „Математика без граници“.

В състезанието са участвали общо 22 678 ученици от 24 страни. 

15 от нашите възпитаници са наградени с  медали, всички останали получават сертификати за участие.

Наградени ученици:

Лора Николова- 1.А клас (бронзов медал)

Калина  Герасимова- 1. Б клас (сребърен медал)

Александър Бобойчев – 2. В клас (сребърен медал)

Елица Дамянова – 2. В клас (бронзов медал)

Ивайло Илиев – 2. Д клас (бронзов медал)

Виктор Иванов- 2. Г клас (бронзов медал)

Виктор Василев- 3. Б клас (златен медал)

Боян Пенчев- 3. Д клас (златен медал)

Йоана Желязкова – 3. Д клас ( бронзов медал)

Йоана Муевска – 3. Д клас (бронзов медал)

Радина Аргирова -3. Д клас (бронзов медал)

Мартин Тодоров – 4. В клас (сребърен медал)

Филип Иванов- 4.В клас (бронзов медал)

Ивена Хараламбиева -4. В клас (бронзов медал)

Боян Белчев – 4. Г клас (сребърен медал)

Директорът доц. дпн Веселин Михалев  връчи наградите на отличените ученици.

 


Боян Белчев от 4,,г“ клас с награда сребърен медал на Международното  матгематическо състезание

,,Математика без граници“ есенен турнир 2022 година.


Достойно представяне на випуск 1.клас в състезанието „Математика без граници“. Сертификати и медали получиха малките първокласници от международното състезание „Математика без граници”, есенен кръг, 2022г.


24 ноември

 

 Отлично представяне за Росен Куцаров от 2.Д клас в ХХ  Национален музикален фестивал „Фолклорен изгрев“.

Той получи грамота и медел в направление инстументалисти/ гайда, възрастова група 8-12 г.


23 ноември

Учениците от випуск 1. клас с класни ръководители Йоана Алексиева, Радка Николова, Незабравка Събева, Миглена Стоянова, Василка Христова и Галабена Мутафчиева взеха участие в международната инициатива  „Заедно за безопасността на децата на пътя“ ,  която обединява различни държавни институции, организации и застрахователни асоциации от осем европейски държави. Първокласниците призовават за повишено внимание на пътя, за да бъде опазено най-ценното за всички нас – здравето и животът на децата.


21 ноември

Ученици от III г клас с класен ръководител Росица Станева участваха в конкурса за детска рисунка „Моят любим сезон“, организиран от Мега Мама и ИК „Хермес“.

По повод Международния ден на Черно море с желание се включиха и в конкурса на ОДК Несебър Аз обичам Черно море в разделите за рисунка и фотография.

 


20 ноември

ОБЩИНСКИ УЧЕНИЧЕСКИ ИГРИ ПО ВОЛЕЙБОЛ – МОМИЧЕТА И МОМЧЕТА 

Отборите на ОУ „Добри Чинтулов“ по ВОЛЕЙБОЛ за момчета и момичета във възрастова група V – VII клас

с ръководител старши учител по ФВС Мая Костадинова участваха  в Общинските ученически игри.

В предварителните групи отбора на момчетата  след оспорвана игра зае второто място в групата и така не успя да се класира за финалите в турнира.

Отбора на момичетата успя да победи всички отбори в групата си и се класираха на първо място в група Б и така извоюва право да се състезава във финалната тройка.

На 20.XI.20222г. се състоя ФИНАЛА на Общинските ученически игри по волейбол за момичета ,

след много добра игра на нашия отбор  те успяха да  извоювт  една победа срещу ОУ „П.Р.Славейков“, 

допуснаха загуба от ОУ „Г.С.Раковски“ и така се класираха на ВТОРО МЯСТО и спечелиха СРЕБЪРНИТЕ МЕДАЛИ.


8 ноември

Отбора по футбол при ОУ „Добри Чинтулов“ с ръководители Симеон Момчилов, Радослав Василев и Стоян Стоянов участва в Общинските ученически игри по футбол във възрастова група V-VII клас.

В турнира участваха 25 училища от гр, Варна. 

Нашият отбор спечели четири трудни срещи, завърши два мача с равенство , не допусна нито една загуба и се класира за финалната четворка.

На 7.11.2022г. на финала нашите момчета завоюваха второ място и спечелиха сребърни медали.


4 ноември

Първо място за Стефан Стефанов от 1.Е клас в Международен турнир за Купа „Шумен“


Сертификат на Илияна Петрова от 1.Е клас за успешно участие в I-ви кръг на олимпиади Кингс


С много желание и ентусиазъм учениците от ОУ „Добри Чинтулов“ се включиха в конкурсите по случай патронния празник на училището.

Директорът доц. дпн Веселин Михалев  връчи наградите на отличените ученици от начален и прогимназиален етап.

 

 

Списък с наградени ученици


2 ноември

През месец октомври малките ученици от 1.А клас и 1. Д клас се включиха отново активно в конкурса на Мега Мама и ИК „Хермес“.

Този път деацата рисуваха на  тема: „Моят любим сезон”


25 октомври

Училищната библиотека получи сертификат за активен принос за успеха на кампанията

„Европейска седмица на програмирането 2022“.

Учениците от клуб „Приятели на библиотеката“ проведоха занятие за безкомпютърно програмиране под формата на съвместна състезателна игра, чрез която учениците се запознават в основните принципи на програмирането.


20 октомври

Финален кръг на деветото международно състезание

,,Математика без граници“, 2022 г.

Отлично представяне на учениците Мартин Тодоров и Ивена Хараламбиева от 4В клас във финалния кръг на деветото международно състезание ,,Математика без граници“, 2022 г.

Мартин Тодоров бе отличен с грамота и сребърен медал,

а Ивена Хараламбиева с грамота и бронзов медал.

Успех на малките математици и през тази учебна година!


14 октомври

 Елица Дамянова – ученичка от 2.В клас спечели второ място на Международната морска арт олимпиада, която се проведе в град Созопол. Наградата бе получена за съвременен лиричен танц“Лебеди“

 Теодора Георгиева – ученичка от 2.В клас е носител на множество медали, купи и грамоти спечелени в различни състезания.
– град Обзор за цялостно представяне с два златни медала за класически и модерен балет -14.05.2022 година.
– художествена гимнастика – златен медал за съчетание с топки от гимнастриадата във Велико Търново на 02.07. 2022 г.
– 19-21.08. в град Созопол – 2-ро място за първа изява с индивидуален танц от 11 участници в категория Соло“мини класика“ лига Б
– Диплома и златен медал за цялостно представяне в същото състезание
 
Йоана Йорданова – ученичка от 2.В клас спечели златен медал и първо място на организираният конкурс за песен и красота в град Търговище.

12 октомври

Есен е!

Учебната година за всички ученици започна. А своите идеи за животните в Горското училище, учениците от 3 г клас с много въображение  претвориха в цветни рисунки.

С желание участваха в конкурса за детска рисунка  „Горското училище“ на „Мега Мама“ и Издателство  „Фют“ и

заслужено получиха грамоти.


5 октомври

Малките първокласници от 1.А и 1.Д клас с класни ръководители Йоана Алексиева и Василка Христова и учители ЦОУД Александра Константинова и Мария Димова взеха участие в конкурса за детска рисунка на тема: „Горското училище” организиран от Мега Мама в партньорство с Издателство ФЮТ. Горските обитатели се превърнаха в истински ученици благодарение на талантливите ръчички на учениците.


27 септември

Ученици от ОУ „Добри Чинтулов“ с ръководител ресурсен учител Грациела Йорданова взеха участие в Национална изложба на ученическото творчество „Заедно“.

Награди и грамоти за участие получиха :

Виктор Тодоров- II б клас; Павел Мустафа- II e клас; Давид Димитров- III e клас; Велислав Василев- III е клас; Владимир Димитров-IV а клас; Емилиян Йорданов- IV б клас; Калоян Иванов- IV в клас; Теодор Тунчев- IV д клас; Димитър Велчев- IV д клас; Габриела Илиева- IV е клас.


26 септември

Признание от Фотографски конкурс на тема „Първокласна стая“ за първокласниците от ОУ“Добри Чинтулов“. 

 
За всеки първокласник първият учебен ден е незабравимо събитие. Емоцията е несравнима както за децата, така и за техните родители и учители. Класните стаи са особено тържествени на 15 септември. Това се запечатва на снимките, които участват в конкурса за фотографии Първокласна стая“ на издателство „Просвета.
 
1.А клас с учители г-жа Йоана Алексиева и г-жа Александра Константинова се класираха на второ място и бяха отличени със специална награда.
 
С грамота за отличие за участието си бяха наградени и 1.В клас с учители г-жа Незабравка Събева и г-жа Зара Феттова, 1.Г клас с учители г-жа Миглена Стоянова и г-жа Диана Маринова, 1.Д клас с учители г-жа Василка Христова и г-жа Мария Димова и 1.Е клас с учители г-жа Галабена Мутафчиева и г-жа Светлана Караджова.
 

Comments are closed.