Постижения 2023-2024 година23 май

„Млад огнеборец“

Учениците от ОУ „Добри Чинтулов“ се класираха на второ място на Областното състезание между младежките противопожарни отряди „Млад огнеборец“.  Основен организатор на инициативата е  Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“-Варна.

Отборът на ОУ „Добри Чинтулов“ с ръководител Радослав Василев зае второ място в дисциплината „Бойно разгръщане на състезателна пътека“. Учениците се пребориха и за второто място в комплексното класиране.


  „ADVANCE WEB + CUB“

Виктор Ивайлов Бадинов  от 3 г клас с класен ръководител Даниела Пигова е отличен с предметна награда и грамота  – 2-ро място в регионалния кръг на олимпиадата по ИТ ADVANCE WEB + CUB  в категория Scratch  на тема „Моят град“


22 май

И тази година бяха връчени годишните награди на електронната платформа за четене с разбиране Книговище.

Априлското състезание отличи най-добрите четци в цяла България. 

С гордост можем да заявим, че учениците от 3. в клас представиха достойно нашето училище и заеха почетното 4 място. 

Първа награда за най-добър четец за годината получи Александър Бобойчев от 3. в клас.

Наградата беше връчена на официална церемония в град София от Искра Джанабетска – една от основателките на Книговище.

Специален гост на събитието беше и детската писателка Петя Кокудева.


21 май

„Детско море“

Учениците от 4д. клас с класен ръководител Христина Ковачева участваха в конкурса „Детско море“ със свои рисунки и

Пресиян Христов Пенчев бе отличен с поощрителна награда, която му бе връчена на 14.05.24г. в зала “ Пленарна“ на Община Варна от Моряшки професионален съюз – организатор на конкурса.


14 май

Международно състезание по адаптирано плуване

Микаела Ламбова – 3.в клас се представи отлично в Международното състезание по адаптирано плуване – завоюва два сребърни медала.


13 май

Национални награди на е-Просвета

На 11.05.2024 г. на официална церемония в гр.София издателство „Просвета“ връчи своите национални награди. ОУ „Добри Чинтулов“ бе отличено с второ място в категория „Най- активно училище в използването на платформата е-просвета“. 

Наградата прие старши учител Мая Костадинова.


12 май

Национален турнир по източни бойни изкуства

Радослав Демиров от 2.Г клас извоюва бронзов медал на Националния турнир по източни бойни изкуства-карате, който се проведе в гр.В.Търново на 11.05.24г.

Честито , продължавай все така !


10 май 

ПОВОД ЗА ГОРДОСТ ОТ ЕДИНАДЕСЕТО НАЦИОНАЛНО СЪСТЕЗАНИЕ

ПО АНГЛИЙСКИ ЕЗИК PEARSON LONGMAN

С гордост съобщаваме, че ученикът Теодор Здравков Василев от 5.г клас с учител по английски език Филип Александров, спечели второ място на единадесетото национално състезание по английски език Pearson Longman сред конкуренция от цялата страна, като показа изключителни знания и умения по езика за съответната възрастова група „Springboard”.

Награждаването се състоя в гр.София, хотел „Балкан Палас” на провелата се Осма национална конференция  “FOCUS ON READING”.

Подобен тип състезания са подходящ начин учениците да упражнят и затвърдят своите знания по изучавания чужд език и да се чувстват по-уверени и сигурни при явяването си на различни по формат видове проверка на знанията или изпити.

Китайска поговорка гласи: „Да научиш език означава да имаш още един прозорец, през който да гледаш света“.

Пожелаваме на Теодор Здравков Василев да е все така ученолюбив и всеотдаен, както и да продължи да изпитва същото влечение и плам към английския език. 


7 май

„Музикални бисери“

Ученичката Йоана Радкова Муевска от 4д. клас спечели второ място с изпълнение на пиано в конкурса „Музикални бисери“, проведен на 27.04. в ХГ “ Константин Преславски“ – гр. Варна.


2 май

Регионален ученически конкурс „Възкресение Христово“ 

Възпитаниците на учителите: Кремена Иванова – учител по Изобразително изкуство в прогимназиален клас, Таня Германова – класен ръководител на 4.е клас и Христина Ковачева – класен ръководител на 4д. клас по традиция участваха в Регионалния ученически конкурс „Възкресение Христово“ – 2024г. към Общински детски комплекс, гр.Варна и спечелиха призовите места в конкурса:

 

Раздел „Картичка, изработена с техника по избор“

Втора възрастова група – II – IV клас:

Стефан Станиславов Стоянов – трето място, 4д. клас с класен ръководител Христина Ковачева

Ивон Живкова Тодорова – поощрение, 4е. клас с класен ръководител Таня Германова

Трета възрастова група – V – VII клас:

Мартина Диянова Димитрова – първо място, 6.г клас с ръководител Кремена Иванова – учител по Изобразително изкуство

Лора Лъчезарова Георгиева – второ масто,6.г клас с ръководител Кремена Иванова

Симона Иванова Неделчева – трето място,5.д клас с ръководител Кремена Иванова

 

Раздел „Великденска украса“

Александър Атанасов Чолаков  – първо място, 4е. клас с класен ръководител Таня Германова

 

Раздел „Великденски писани яйца“

Втора възрастова група – II – IV клас:

Радина Диянова Аргирова – второ място, 4д. клас с класен ръководител Христина Ковачева

Ивон Живкова Тодорова – трето място, 4.е клас с класен ръководител Таня Германова

Учениците и учителите получиха и грамота за активно участие в конкурса. 

С тези красиви картички, изработени от наградените ученици, поздравяваме всички с предстоящите Великденски празници!


29 април

„Ученическа купа Варна 2024“

27.04.2024 г. Отново повод за гордост за ОУ „Добри Чинтулов” след извоюването на НАГРАДА “ВАРНА”!

 🏵️🏆🥇 Първо място за отбора на ОУ “Добри Чинтулов”– Варна по волейбол за момичета V-VII клас в “УЧЕНИЧЕСКА КУПА ВАРНА 2024”. След категорични победи над отборите на СОУ “Свети Климент Охридски”, СУ “Гео Милев” и СУ “Неофит Бозвели” момичетата се окичиха със златните медали и вдигнаха високо купа Варна за втора поредна година!

🏵️🏆🥇 Ръководител на отбора е старши учител по ФВС Мая Костадинова.


26 април 

Годишни награди „Логопед на годината“

Логопедът в ОУ “Добри Чинтулов” Деница Радева спечели почетното първо място в категория “Образование-индивидуално” във Вторите годишни награди “Логопед на годината”,организирани от Логопедия.БГ

Наградата “Логопед на годината” се връчва за усърдна работа в областта на Логопедията и е символ на положен труд и признание от родители и колеги.На 30 март се състоя церемония по награждаване в Гранд Хотел Пловдив, на която Деница Радева получи своята награда и представи училището пред логопедичната гилдия. 


23 април 

За поредна година учениците от ОУ „Добри Чинтулов“ активно се включиха в благотворителната кампания за събиране на пластмасови капачки и стотинки „Аз вярвам и помагам“.


19 април

„Ученическа купа Варна“

На 13 и 14 април се проведоха състезания по волейбол за момчета V–VII клас от „Ученическа купа Варна“. Отборът на ОУ „Добри Чинтулов“ с ръководител Радослав Василев се класира на второ място. Състезателите бяха наградени с купа, медали и грамоти осигурени от Обшина Варна,Дирекция „Спорт“.


Благотворителен турнир по адаптирано плуване

На 13.04. се проведе Благотворителен турнир по адаптирано плуване в Габрово.

Участваха 6 деца със синдром на Даун, на които фондация Живот със Синдром на Даун / Life with Down Syndrome осигурява напълно безплатно тренировки по адаптирано плуване 2 пъти седмично за всеки участник.

Микаела Ламбова, ученичка от 3. в клас спечели 3 златни медала с много хъс и постоянство!

Браво, Микаела!


🥇1 златен медал и 🥉1 бронзов медал за Никола Владимиров от 2.А клас в  Благотворителен турнир по адаптирано плуване, провел се на 13.04.2024г. в град Габрово.

Участваха 6 деца със синдром на Даун, които за пореден път доказаха, че имат много хъс, много амбиция, желание и воля и успяха да спечелят медали, които са награда за тяхното старание и упоритост.


18 април 

  „Аз и буквите“

Учениците от 2. А клас се представиха отлично на състезанието на СБНУ „Аз и буквите“. Голям брой от тях постигнаха максимален резултат (50 т.).Браво, деца!Гордеем се с вашите постижения!


Национално първенство по карате киокушин 

На 12.04.2024 г. в националното първенство по карате киокушин за деца до 12г и до 14г. в гр. Варна участваха ученици от ОУ “Добри Чинтулов”. Шампиони в първенството в различни категории се класираха:

Пламен Илиев VII Б клас

Светлин Димов VII Б клас

Иван- Ростислав Димитров VII А клас

Учениците са представители на спортен клуб “НИХОНТО” Варна. Пожелаваме им много успехи и за напред. 


17 април

Зонални ученически игри по волейбол

16.04.2024г. На 16.04. в гр. Шумен се проведоха зоналните ученически игри по волейбол – V-VII клас, където отбора на ОУ “Добри Чинтулов” зае първото място.

С това постижение те извоюваха правото да участват в републиканските ученически игри и да представят Зона IV включваща отбори от Варненска, Шуменска и Добричка област. Ръководител на отбора е старши учител по ФВС Мая Костадинова.


15 април 

Национален фолклорен фестивал за инстументални изпълнители  „Потомци“

Росен Куцаров от 3.Д клас завоюва второто място в конкурса „Потомци“ в секция:гайда (1-4 клас).


14 април 

Олимпиада Кингс 

Виктор Бадинов от 3 г. клас получи златен медал за участието си в олимпиада Кингс по английски език.


12 април 

„Ученическа купа Варна“

На 11.04. приключиха мачовете по мини футбол от „Ученическа купа Варна 2024“ във възрастова група 2-4 клас. В турнира при най-малките участие взеха 16 училища от град Варна. След много оспорвани битки в групите на терените на ОСРК „Младост“ отборът на ОУ „Добри Чинтулов“ завоюва първото място и спечели купата.


10 април 

Турнир по волейбол

На 10.04.2024г. се състоя финала от вътрешно училищния турнир по ВОЛЕЙБОЛ между учениците от випуск VI и VII клас. За финалната тройка се класираха VI б, VI в и VI д клас. След оспорвана битка класирането се нареди по следния начин:

Първо място за VI в клас

Второ място за VI б клас

Трето място за VI д клас

Турнира бе организиран от учителите по ФВС Радослав Василев и Мая Костадинова. Победителите бяха наградени с грамоти и топка от педагогическия съветник Стоян Стоянов.


9 април

ОТЛИЧНО ПРЕДСТАВЯНЕ

Отлично представяне на ученици от 1.Б клас с класен ръководител Теменужка Михалева в организирания от ОДК – Несебър четвъртия онлайн конкурс „8 март – празник на мама“ – 2024. Първокласниците Божидара Димитрова,  Вилислав Стефанов, Иваная Георгиева, Калина Йорданова, Карина Кирякова, Карина Радева, Калоян Митов, Кристиан Стоянов, Мария Симеонова, Мая Хараламбиева, Михаела Димитрова, Моника Василева и Петя Средкова получиха грамоти за активно и креативно участие.


1 април

„Ключът на музиката“

Йоана Радкова Муевска от 4д. клас с класен ръководител Христина Ковачева достигна почетното 1 – во място в националното състезание „Ключът на музиката“ – национален кръг, участвайки на 23.03. в гр. Пловдив, заедно със своите връстници от цялата страна.


27 март

Състезание Sofia Dance Fest 2024

Саня Станиславова Господинова от 4д. клас участва със своя клуб по модерен балет „Creators Dance Center“ в състезание Sofia Dance Fest 2024, провело се от 22.03. до 24.03. в гр. София и завоюва 2 – ро и 4 – то място с групови танци и 8 – мо място със солово изпълнение. Треньорката й Тони Кулишева е бивш възпитаник на училището.


Национален конкурс „Българските архитектурни паметници в макети“

Учениците от 4д. клас – Стелияна Свиленова Недялкова, Пресиян Пламенов Христов и Стефан Станисловов Стоянов с класен ръководител Христина Ковачева участваха в Националния конкурс „Българските архитектурни паметници в макети“ към ОДК, гр. Варна, с прецизно изработени макети на известни възрожденски къщи и получиха грамоти за участие.


26 март 

Пети национален турнир по акробатичен рокендрол

Виктория Паскова от 3. А клас се представи блестящо в Петия национален турнир по акробатичен рокендрол и спечели първо място в състезателен клас соло деца 1 и беше наградена с грамота, купа и медал.


25 март

НАЦИОНАЛЕН КРЪГ НА СЪСТЕЗАНИЕТО „КЛЮЧЪТ НА МУЗИКАТА“

Достойно представяне на учениците от ОУ „Добри Чинтулов“ в националния кръг на състезанието „Ключът на музиката“, който се проведе в град Пловдив на 22 – 23.03.2024 г. в Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство „Проф. Асен Диамандиев“. Учениците Адриана Христова Кацарова от IV б клас, Йоана Радкова Муевска от IV д клас, Невена Николаева Николова от IV а клас, Радина Диянова Аргирова от IV д клас, Георги Владимиров Томчев от V д клас, Ивена Пламенова Хараламбиева от V в клас, Калояна Димитрова Димитрова от V в клас, Николай Димитров Попов от V в клас, Василена Трифонова Жекова от VI в клас клас и Жана Георгиева Негойчева от VI в клас бяха наградени с грамоти и плакети.

Участниците разгледаха архитектурно – историческия резерват Стария град, като следваха стъпките на времето – от Античния театър на Филипопол през къщите, църквите, едно от първите класни учлища от епохата на Българското възраждане. Изключителен интерес предизвика посещението на бившата царска резиденция на Фердинанд, в която днес е представена постоянната експозиция от картини на бележития художник Златю Бояджиев. Групата научи любопитни факти за живота и творчеството му.

   

Учениците се запознаха и с други личности от артистичния свят чрез паметниците на художника Цанко Лавренов и музиканта Александър Николов.

В центъра на град Пловдив си направихме снимка пред макета на новооткрития античен стадион, както и пред графитите на съвременния художник Станислав Трифонов – Насимо.

Ръководители на групата:

Кремена Иванова, старши учител по изобразително изкуство

Наталия Борисова, старши учител по история и цивилизации


24 март 

Наша гордост

Габриела Костадинова, 5. в клас

https://youtu.be/Nq-snFAw2Aw

Габриела Костадинова, талантлива ученичка от 5. в клас, спечели престижното трето място в оспорвания Шестнадесети национален фолклорен конкурс „Дунавски славеи“.

Конкурсът се проведе в град Русе от 9 до 10 март

 и събра над 800 участници от цялата страна, включително инструменталисти, хорове

 и индивидуални изпълнители. В категорията на Габи нямаше разделение на любители и професионалисти, което прави постижението ѝ още по-значимо.

По време на състезанието Габи изпълни две вълнуващи песни: „Гората пее“ и „Димка си платно белеше“. Тези песни са част от репертоара на известната народна певица Мария Балтаджиева, която е родена в град Варна на 3 февруари 1936 г. Изборът на песни демонстрира таланта и отдадеността на Габи към българския фолклор, както и нейното уважение към традициите и наследството на велики артисти като Мария Балтаджиева.

Журито, отговорно за оценяването на изпълненията на участниците, беше съставено от видни фолклористи и музиканти:Петя Панева и Петър Кирилов. Тяхната експертиза гарантира справедливостта и обективността при определяне на победителите в различните категории. Фактът, че Габи успя да впечатли такова авторитетно жури, говори много за нейния талант и потенциал като млад фолклорен изпълнител.

Успехът на Габриела Костадинова в Шестнадесетия национален фолклорен конкурс „Дунавски славеи“ е повод за гордост не само за нея, но и за нейното семейство, приятели и учители. Това впечатляващо постижение несъмнено ще вдъхнови други млади хора да изследват и прегърнат красотата на българския фолклор, насърчавайки запазването на нашето културно наследство за бъдещите поколения.

Браво, Габи!


22 март

Турнир по волейбол

Учениците от випуск 4. клас проведоха турнир по волейбол под ръководството на  Йонко Пенев и Женя Тодорова -учители по ФВС. Първите три отбора получиха награди и грамоти.

Класиране:

I-во място- 4.А клас

II-ро място- 4.Д клас

III-то място-4.Б клас 


15 март 

Отличия на ученици от ОУ „Добри Чинтулов“ – Варна

във втория кръг на международния турнир „Математика без граници“

 

117 ученици от ОУ „Добри Чинтулов“ участваха  във втория кръг на международния турнир „Математика без граници“.

Проф. дпн Веселин Михалев – директор на училището и Женя Димитрова – зам.-директор УД връчиха медалите на отличилите се ученици в турнира и им пожелаха нови успехи в следващите математически състезания.

Златен медал

 1. Лора Миленова Николова – 2. а клас

 2. Виктор Александров Василев – 4.б клас

Сребърен медал

 1. Карина Радославова Радева – 1.б клас

 2. Николай Ивелинов Димитров – 1.в клас

 3. Калина Александрова Герасимова – 2.б клас

 4. Никола Христофоров Христов – 2.в клас

 5. Александър Цветанов Бобойчев – 3.в клас

 6. Боян Викторов Пенчев – 4.д клас

Бронзов медал

 1. Теодор Николаев Желязков – 1.а клас

 2. Петя Петрова Средкова – 1.б клас

 3. Теодор Георгиев Георгиев – 1.в клас

 4. Галин Сашев Тодоров – 2.б клас

 5. Ралица Станева Белчева – 2.б клас

 6. Йоана Христофорова Костадинова – 2.в клас

 7. Дилян Драгостин Стойчев – 3.г клас

 8. Виктор Яворов Иванов – 3.г клас

 9. Александра Севдалинова Неделчева – 3.е клас

 10. Боримир Николаев Лазаров – 4.г клас

 11. Мартин Димитров Тодоров – 5.в клас


13 март

ПОКЛОН, БЪЛГАРИЙО,ПОКЛОН!“

Отлично представяне на Михаил Мануел Ованезов от 1.Б клас в онлайн конкурс за рецитиране на стихотворение „ ПОКЛОН, БЪЛГАРИЙО, ПОКЛОН!“, организиран от Сдружение „Дай, бабо, огънче! – гр. Перник, НЧ „ П.К.Яворов“ 1926 г – с. Мещица. Първокласникът бе отличен с грамота, а класният му ръководител Теменужка Михалева с благодарствено писмо.


12 март 

„Аз и числата“

Отново достойно представяне на учениците от 2.А клас на състезанието организирано от СБНУ „Аз и числата“.

Пожелаваме Ви още успехи в предстоящите състезания и олимпиади!


5 март 

„Българските архитектурни паметници в макети“

Калина Йорданова от 7. Д клас получи трета награда в Националния ученически конкурс на  ОДК-Варна  „Българските архитектурни паметници в макети“, град Варна 2024г. 


29 февруари

Национален конкурс „Поздравих пролетта, поздравих младостта…“

Учениците от 4.д клас участваха в Националния конкурс „Поздравих пролетта, поздравих младостта…“ в направления „Стихотворения и проза“ и „Рисунка“, организиран от СУ „Христо Смирненски“, гр. Стара Загора, по случай 60 – годишнината на училището.


28 февруари

Областни ученически игри по волейбол

На 27.02.2024г. в гр. Суворово се проведоха Областните ученически игри по волейбол. Отборът на ОУ “Добри Чинтулов” победи всички училищни отбори участващи в надпреварата и зае ПЪРВО място в областта. Така момичетата водени от старши учител Мая Костадинова продължават и в следващия етап от училищните състезания – Зонално първенство.


27 февруари

Конкурс 

По инициатива на г-жа Людмила Димова , ученикът от 1. Е класТонислав Дончев Михайлов взе участие в конкурса  по инициатива на Регионалния Военноисторически музей  гр.Плевен.. Рисунките са на тема: „Освобождението“ .


26 февруари

Европейско състезание по фигурно пързаляне „Bellu Memorial“

Отново достойно представяне

на Кристина Марин, ученичка от 2.В клас,

която участва в провелото се в Букурещ

по европейски критерии  състезание по фигурно пързаляне

“Bellu Memorial “ в категория “Chicks 1” и зае осмо място.

Криси се съревновава с деца от България, Латвия,

Румъния, Италия и Южна Африка.

Малката фигуристка е представител

на Спортен клуб „Одесос“, Варна.


Горди сме с още една ледена принцеса и нейните постижения в Международното състезание по фигурно пързаляне „Bellu Memorial“ – Букурещ, категория – Recreational C girls,⛸️👏 

Браво на Християна Красенова от 2.А клас!


23 февруари

„Българските архитектурни паметници в макети“

С подкрепата на  г-жа Людмила Димова /учител ЦОУД/ и активното съдействие на своите родители, учениците от 1.Е клас: Тонислав Михайлов, Емили Иванова и Мелани Иванова взеха участие в Националния ученически конкурс на  ОДК-Варна  „Българските архитектурни паметници в макети“, град Варна 2024г. 


6 февруари

Математически турнир „Иван Салабашев“ – национално класиране

 Теодор Георгиев Георгиев – 1.В клас – сребърен медал

 Николай Ивелинов Димитров – 1.В клас – бронзов медал

 

29 януари

Учениците от клуб “Приятели на библиотеката”  се включиха в Турнир по артистични изяви

“Деца четат поезия в ефира на Програма “Хоризонт” по БНР.

Стефан Сергиев- първа награда за месец май

Дарина Ангелова-първа награда за месец юни

Петя Желева- трета награда за месец юни

Освен грамоти участниците получиха и по няколко броя на списание „Аз съм българче“.


19 януари 

„Мечтан подарък под елхата“

Грамота за участието на учениците от 2.А клас в конкурса „Мечтан подарък под елхата“, който е организиран от Мега Мама и Издателство „Фют“. 


18 януари

„Аз, природата и светът“

Грамоти за учениците от 2.А клас взели участие и в състезанието на СБНУ

“Аз, природата и светът” ❤️

 
 

Браво, деца! 💚


17 януари

„АЗ И ЗНАНИЕТО“

Учениците от 2.А клас се представиха отлично в състезанието „Аз и знанието“, организирано от Сдружението на българските начални учители.

Пожелаваме успех и в следващото състезание!


23 декември

Конкурс „Рождество Христово“

В навечерието на един от най – светлите християнски празници и тази година по традиция учениците от ОУ „Добри Чинтулов“ участваха в конкурса към ОДК, гр. Варна – „Рождество Христово“ с ръководители Кремена Иванова, Грациела Йорданова, Таня Германова, Христина Ковачева и спечелиха призови места:

Раздел „Картичка, изработена с техника по желание“:

            II възрастова група:

Радина Диянова Аргирова – 2 място, 4.д клас

Стефан Станиславов Стоянов – 3 място, 4.д клас

             III възрастова група:

Теодор Петров Тунчев – Поощрение, 5.г клас

Раздел „Рождественска украса„:

                 II възрастова група:

Александър Атанасов Чолаков – 1 място, .4е клас

Дамян Живков Петров – 2 място, 4.е клас

Севинч Сейханова Рущиева – 3 място, 4.д клас

                III възрастова група:

Ивайла Николаева Кирякова – 1 място, 6.б клас 

 ОУ „Добри Чинтулов“ получи диплом за активно участие в регионалния конкурс.


Под ръководството на г-жа Людмила Димова //учител ЦОУД/, ученинице от 1.Е класТонислав Михайлов и Стефан Стоянов взеха участие в Регионален конкурс „Рождество Христово“ към ЦПЛР – ОДК гр. Варна.


22 декември

Сертификат за участие

ОУ „Добри Чинтулов“ получи сертификат за участието си в първото издание на Ден на европейските автори, 2023 г. .


20 декември

Държавно първенство по фигурно пързаляне

Кристина Марин, ученичка от 2.В клас,

участва

в Държавното първенство по фигурно пързаляне

 в Зимния дворец на спорта, София,

 провело се в периода 15.12.2023 г. – 17.12.2023 г.

в категория 7 Б и зае 6-то място,

като постигна най-добър личен резултат до момента.

Криси си тръгна от София щастлива и горда от себе си.

И ние сме горди с теб, Криси!

Малката фигуристка е представител

на Спортен клуб „Одесос“, Варна.


18 декември 

Общински ученически игри

9 отбора участваха в състезанията по волейбол за ученици 5-7 клас момчета. 

Отборът  на  ОУ „Добри Чинтулов“  с треньор Радослав Василев завоюва почетното трето място.


14 декември

Градска олимпиада по ментална аритметика 

             

Илияна Петрова, ученичка от 2.Е клас,

участва

на Градска олимпиада по ментална аритметика 2023г.

 Stella Academy,

Учебен център МАЕ – Варна,

 Илияна зае 1-во място.

Поздравления, Илияна! 


11 декември 

Международен турнир по фигурно пързаляне

Християна Красенова, ученичка от 2.А клас,

участва

на Международен турнир по фигурно пързаляне

 EduSport trophy 

провел се  на 06.12.2023 г. в Румъния,

 в своята категория, Хриси зае 1-во място.

Хриси участва като представител

на Спортен клуб „Ледени спортове Варна“.

Поздравления и още много успехи за Хриси! 


Кристина Марин, ученичка от 2.В клас,

участва

на Международен турнир по фигурно пързаляне

 EduSport trophy 

провел се  на 06.12.2023 г. в Румъния,

 в категория Chicks 1 и зае 6-то място.

Криси е представител

на Спортен клуб „Одесос“.

Поздравления, Криси!


10 декември

Купа „Коледна звезда“

Участие на Божидар Петков от 2.А клас в състезанието Купа „Коледна звезда“.

Пожелаваме много успехи занапред! 


На 9.12.2023г. Симона Костадинова, ученичка от 2.А клас участва в състезания по рокендрол Купа „Коледна звезда“ и се класира на 3-то място в нейната възрастова група от състезатели в цялата страната. Късмет и още много завоювани първи места желаем на Мони! 


9 декември

 Олимпиади КИНГС

Златен медал за Виктор Бадинов от 3.г клас от международната олимпиада по английски език на Олимпиади Кингс.


5 декември

Награда „Млад учител“

15 преподаватели от варненски училища и детски градини бяха отличени с наградата „Млад учител“ на официална церемония в Община Варна.  Тя се присъжда за 19-ти път, а целта й е да се мотивира добрият старт в учителската професия, да се изрази уважение към труда и приноса на учителите към израстването на децата в обществото. Номинациите са излъчени от директорите на учебните и детски заведения, а специална комисия ги е разгледала и оценила. Сред наградениете е Филип Александров– учител по английски език в ОУ „Добри Чинтулов“. Грамотите бяха връчени от кмета на града, Благомир Коцев и председателя на Общински съвет-Варна, Христо Димитров.


„Малки великани“

Финалното състезание от национална верига по детски волейбол „Малки великани” се проведе в два последователни дни в спортна зала „Септември“ в град Разлог. Събитието премина с голям успех и беше подкрепено от близките и приятелите на всички участници в надпреварата.

Над 100 училища от цялата страна взеха участие в спортната инициатива.  Всеки от отборите показа хъс, спортсменство, както и огромно желание и любов към спорта.  Развръзката на републиканския турнир приключи, след като се изправиха в пряк двубой отборите победители от всички области.

Кулминацията бе завоюването на Купата на Булстрад от отбора на ОУ „Христо Смирненски“, София, последван на второ място от 2 ОУ „Христо Смирненски“, Берковица и на трето – ОУ „Добри Чинтулов“, Варна.

     

Специален гост на събитието беше зам.-кмет на община Разлог – инж. Гергана Костова.

Събитието приключи с много награди и изненади подготвени от организаторите. Проведе се томбола с подаръци, в която всички участници имаха възможност да спечелят, някоя от наградите: волейболна топка, тротинетка, мрежа за волейбол и още много други.

Отбора на ОУ „Добри Чинтулов“ спечели купата за третото място, бронзови медали и спортен екип за отбора.

Главен ръководител на отбора бе старши учител Мая Костадинова, придружена  от Силвия Савова- зам. директор.


5 декември

Ученици от 1.Е бяха наградени за участието си в конкурса за детска рисунка „Добре дошла, есен“.


4 декември

20 медала спечелиха децата със синдром на Даун, които подкрепя фондация Живот със Синдром на Даун / Life with Down Syndrome на турнира по адаптирано плуване СОФИЯ КУПА. То беше проведено на 3.12. по повод Междунардония ден на хората с увреждания. Участваха 103 деца от София, Пловдив, Габрово, Варна, Стара Загора, Разлог и Благоевград. 

 Микаела Ламбова, ученичка от 3.в клас  спечели    🥇1 златен и 🥈2 сребърни медала

                   

                           Никола Владимиров, ученик от 2.А клас завоюва бронзов медал 🥉

                   


3 декември

Конкурс за презентация на тема:

„По стъпките на св. Йоан Рилски Чудотворец“

Аделина Атанасова от 7. Б клас зае второ място в конкурса

„По стъпките на св. Йоан Рилски Чудотворец“.

Симона Митева и Теодора Димитрова от 7. Б клас поличиха поощрителни грамоти за участие.

 


1 декември

Учениците от ОУ „Добри Чинтулов“ взеха активно участие в есенния кръг на 11-тото издание на

„Математика без граници“

В състезанието са участвали  участници от 29 страни.

26 от нашите възпитаници са наградени с медали, всички останали получават сертификати за участие.

Списък на наградените с медали ученици

 

Директорът доц. дпн Веселин Михалев връчи наградите на отличените ученици.

   


Сертификати за участие на Димитър Димитров и Йоан Дичев от 4. В клас


Активно участие на випуск втори клас в 11-тото издание на „Математика без граници“


27 ноември

Конкурс за детска рисунка „Добре дошла, есен!“

Благодарствена грамота за всички участници от випуск 2.клас в конкурса, които направиха есента пъстра и вълшебна! 


23 ноември 

За активното си участие в първия  Ден на четенето ОУ „Добри Чинтулов“ получи грамота.


ГРАМОТА И БЛАГОДАРСТВЕНИ ДУМИ ЗА УЧАСТИЕТО НА ВИПУСК 2.КЛАС НА ОУ“ДОБРИ ЧИНТУЛОВ“ В ПЪРВИЯ ДЕН НА ЧЕТЕНЕТО В БЪЛГАРИЯ

 

  „ Скъпи читатели, 

   Благодарим Ви, че застанахте зад каузата и заедно превърнахме първия Ден на четенето у нас в небивал успех!

   177 609 българи от различни краища на света бяха регистрирани като читатели и слушатели.

   С Ваша помощ заявихме ясно, че четенето дава възможности.“

 

   Денят на четенето вече е национален празник, който ще празнуваме всеки трети петък на ноември.

   

   

     


21 ноември

 Европейска награда за иновативно обучение 

На 15 ноември 2023г., в гр. Габрово, Център за развитие на човешките ресурси проведе национална церемония за връчване на Европейската награда за иновативно обучение за 2023г. на успешно финализирани проекти по Програма „Еразъм+.“

В рамките на инициативата, през 2023 г., на европейско ниво са отличени 93 проекта от 32 страни членки на общността. Сред лауреатите в категория начално образование е проект „Успешни, Технологични, Различни, Ефективни (УТРЕ) – европейски будители в образованието“ с бенефициер ОУ „Добри Чинтулов“, гр. Варна.

„Успешни, Технологични, Различни, Ефективни (УТРЕ) – европейски будители в образованието“ е проект за мобилност, насочен към повишаване качеството на образователно-възпитателния процес чрез продължаваща квалификация на училищния колектив.

Съгласно идентифицираните нужди на училището, учителите и учениците, са постигнати специфичните цели на проект „УТРЕ“: превръщане на училището в по-привлекателно място за учениците; преодоляване на идентифицирани дефицити по отношение на методите на преподаване; повишаване на мотивацията на учениците за учене; разбиране и зачитане правата на човека и демокрацията от всички членове на училищната общност, насърчаване на толерантността и уважението към другите, изграждане на компетенции за активно гражданство.


20 ноември

Държавно първенство по акробатичен рокендрол

На 18.11.2023 г. в гр. София се проведе държавно първенство по акробатичен рокендрол. На него в клас “Соло 1” първо място и титлата “Държавен шампион” получи Виктория Паскова от lll a клас.

               

Виктория Паскова тренира в клуб по танци “Стар денс” с ръководител Радостина Енчева.


19 ноември

Стелина Иванова от 2.Г клас извоюва два златни медала на Балканската олимпиада по танци в Белград , Сърбия. 

Честито, момиче! Продължавай все напред!

     


15 ноември

Даная Бошкова от 4.б клас участва и спечели първо място в конкурса

“ За жените в астрономията и космонавтиката“.

 

13 ноември

ПЪРВО МЯСТО за отбора по ВОЛЕЙБОЛ – МОМИЧЕТА на ОУ „Добри Чинтулов“ в Общинските ученически игри. Под ръководството на старши учител по ФВС Мая Костадинова отбора в състав: капитан Ивета Иванова, Йоана Стоянова, Росица Николова от VI В клас, Мартина Димитрова, Кристин Янулова, Виктория Маджарова от VI Г клас, Никол Златева, Никита Стаматова, Карина Колева от VI Д клас и Симона Андреева от V В клас успя да спечели всички срещи във финала на турнира. След оспорвана борба нашите момичета успяха да победят отборите на СУ „Св. Климент Охридски“, СУЕО „А. С. Пушкин“ и  СУ „Гео Милев“. Така отбора завоюва купата на турнира, златните медали и грамота и с това заслужи правото да представи училището в Областните ученически игри. Пожелаваме успех и в останалите етапи от ученическата надпревара.


8 ноември

Учениците от випуск 2.клас с класни ръководители Йоана Алексиева, Радка Николова, Незабравка Събева, Миглена Стоянова, Василка Христова и Галабена Мутафчиева показаха своя талант и творчески умения през месец октомври. Те нарисуваха прекрасни рисунки на тема „В чудния свят на професиите“. Конкурсите са организирани от „Мега Мама“,  на които децата са редовни последователи. 🖼🎨🌈

 
 

7 ноември

Достойно представяне на Симона Митева от 7.А клас в IV-ти Национален ученически конкурс „Времена и будители“-2023 г. , категория: постери.


 

С много желание и ентусиазъм учениците от ОУ „Добри Чинтулов“ се включиха в конкурсите по случай патронния празник на училището.

Директорът доц. дпн Веселин Михалев  връчи наградите на отличените ученици от начален и прогимназиален етап.

Списък с наградени ученици


26 октомври

Награда „Спасител на детството“

На 25.10.2023г., се честваха 14 години от създаването на Национална асоциация за приемна грижа.
На този ден в гр. София се връчи наградата “Спасител на детството” на г-жа Людмила Димова, която е начален учител и е отличена с наградата за своя професионализъм и грижа към деца в приемни семейства, на които e преподавала.


25 октомври

„Малки великани“

На 24.10.2023 се проведе турнир по Мини-волейбол „МАЛКИ ВЕЛИКАНИ“ 2023. В турнира взеха участие 14 училища от Варна и областта. След оспорвани срещи отбора на ОУ „Добри Чинтулов“ пребори всички противници и завоюва купата и първото място в турнира. Отбора се класира за ФИНАЛ, който ще се проведе в гр.Разлог на 01- 03 декември 2023 г. 

Ръководители на отбора са старши учител ФВС Мая Костадинова и учител по ФВС Радослав Василев.

 

 


23 октомври

Кристина Марин, ученичка от 2.В клас,

участва на провелото се от 12.10.2023 г. до 15.10.2023 г.

в Зимния дворец на спорта в София

Държавно първенство по фигурно пързаляне „Приз Виктория“

в категория 7Б и зае седмо място.

Криси е представител

на Спортен клуб „Одесос“.

Поздравления, Криси!


17 октомври

Йордан Мартинов Пеев от 4. Д клас участва в Международен турнир за купа „Шумен“ (14-15 октомври) към Българска карате киокушин федерация, клуб „Нихонто“, гр. Варна и спечели трето място и бронзов медал.


16 октомври

Отлично представяне  за ученичката Юлияна Ненова от 1. Г клас в състезание по карате киокушин, което се проведе в гр. Шумен на 14 октомври.

Тя  спечели бронзов медал със своя спортен клуб „Нихонто“ и  много успешно съчетава все още новите  за нея задължения в училище със спортните тренировки.

Успех и занапред във всички начинания!


Първо и второ място в състезание по карате киокушин за учениците от 1. Г клас

Никола Добчев  и Ирем Наим. 

Comments are closed.