20 юли 2015г.

Първа награда за Театрално студио „Кречетало“ в Седмия международен детски фестивал на изкуствата на английски език и детско творчество „Светът в детските длани“ – Балчик, 2015

Поредното отличие за Студио за театър на английски език „Кречетало“ при ОУ „Добри Чинтулов“, с ръководители Цветанка Симеонова и Теменужка Михалева, което бе удостоено от престижното международно жури с Диплом за първо място в номинация „Сценично изкуство на английски език“ за първа възрастова група. На децата и техните ръководители бяха връчени грамоти, медали и купа.  Фестивалът се проведе в периода 4-10 юли 2015г. /Още снимки в галерията/

 

                                    


15 юни 2015г.

Шест деца от ОУ „Добри Чинтулов“ са наградени в Националния конкурс на „Фарос“

На 13 юни 2015г. в зала Пленарна на Община Варна бяха наградени победителите в националния конкурс – тест по английски език, организиран от училище Фарос. Шест деца от ОУ „Добри Чинтулов“ получиха своите диплом-номинации. Ето техните резултати:

Дамян Чакъров 100% – 3б клас

Магдалена Петкова 100% – 3г клас

Елис Едипова 96% – 3е клас

Илиян Попов 96% – 2б клас

Александра Христова 95% – 3е клас

Габриела Яворова 95% – 3г клас.

Учениците от 3.Г клас получиха награда и грамота за най-добре представил се клас сред варненските училища в това състезание.

                                                                           


28 май 2015г.

Отлично представяне в Международен турнир по художествена гимнастика

на Галена Пламенова Пенева от 5.Б клас

Успехи за Галена Пламенова Пенева от 5.Б клас, която като участник от СКХГ „Грация“-Варна, спечели в Международния турнир по художествена гимнастика в Печ, Унгария: III място в многобой, III място обръч, I място топка.


10 май 2015г.

Пореден успех на Кресида Янева ученичка от 3.Б клас в ОУ „Добри Чинтулов“

Кресида спечели три медала (златен, сребърен и бронзов) на провелия се в гр.София силен турнир „Finis Talent Cup“ в който взеха участие 284 плувци от 28 клуба от страната. Освен медалите, нейният отбор по плуване „Астери“ успя да стане победител в класирането с 19 златни 10 сребърни и 10 бронзови медала и да грабне купата на турнира.


05 май 2015г.

Третокласник от ОУ ,,Добри Чинтулов“ сред победителите на национално състезание по английски език

Ученикът от 3.Б клас Дамян Чакъров получи втора награда от Националното състезание по английски език, проведено от Асоциацията на Кеймбридж училищата в България по модела на сертификатните изпити на Кеймбридж.

За отличното си представяне третокласникът, наложил се сред над 550 явили се на националния кръг в град Бургас ученици от общообразователни, частни училища и езикови школи, получи сребърен медал и парична награда. На официална церемония в град София победителят от ОУ ,,Добри Чинтулов“, заедно с подготвилия го преподавател Галина Тинчева получиха сертификати на Кеймбридж. Наградите бяха връчени от представителя на британското посолство в България – г-н Тим Буйсере, Кристофър Холмс от Британския съвет и регионалният мениджър на Кеймбридж Пол Збили. Церемонията по награждаването се проведе на Деветата национална конференция ,,Ден на Кеймбридж 2015″ в хотел Кемпински, град София и беше отразена от БНТ и други национални медии.

                                                                        

                                                


Грамоти за достойно представяне и спечелено трето място за нашите ученици от ОУ „Добри Чинтулов“ в Математическото състезание Областен кръг „Европейско Кенгуру“ проведено на 22.03.2015 година – Мая Пламенова Пенева от 2.Б клас с класен ръководител Светлана Боянова и Даниел Явор Табанлиев от 3.Г с класен ръководител Радостслава Петкова.

                                                                                                        


23 април 2015г.

Поощрителна награда за Теодор Сярков Сяров от 7.Б клас с ръководител Веселин Чакъров в Националния конкурс за детска рисунка „Моят Аватар”, организиран от Сдружение за творческа дейност и интеграция  „Арт Визия” – Варна и БНР-Радио Варна (по програмата „Криле за начало” в подкрепа на талантливи деца и младежи). В конкурса участваха повече от 340 деца и младежи на възраст от 4 до 19 години от различни краища на България.


Отличия за ученици от ОУ „Добри Чинтулов“ в Общински конкурс „Възкресение Христово“, Варна 2015, раздел „Рисувана и колажирана картичка“

Първа възрастова група:

Втора награда – Мая Пламенова Пенева от 2.Б клас с ръководител Светлана Боянова;

Трета награда за Лилия Миленова Антонова от 3.Ж клас с ръководител Кремена Иванова.

Втора възрастова група:

Първа награда – Ана Атанасова Петрова от 5.В клас с ръководител Кремена Иванова;

Втора награда – Галена Пламенова Пенева от 5.Б клас с ръководител Кремена Иванова;

Трета награда – Магдалена Ивайлова Иванова от 5.В клас с ръководител Кремена Иванова;

Поощрителна награда за Траяна Данаилова Христова от 5.В клас с ръководител Кремена Иванова;

Грамота за активно участие и отлично представяне в конкурса за ОУ „Добри Чинтулов“, Варна.

                                           


Трето място в Международно състезание „Математика без граници“ за Моника Бориславова Богданова от 3.Г клас с класен ръководител Радостслава Петкова.

                                                                               


 

21 април 2015г.

Награда за рисунка на Цветелина Димитрова от 1.Г клас с кл.ръководител Ася Николова и учител по изобр. изкуство Кремена Иванова в Третия международен конкурс, посветен на Васил Левски, организиран от БУЦ „Знание”, Чикаго с подкрепата на ДАБЧ, Националния дворец на децата, София и Детската телевизия „Аз мога, аз знам”. В тазгодишното издание на конкурса имаше участия с рисунки и литературни творби от САЩ, Словакия, Италия, Испания, Германия, Сърбия, Канада, Франция и България.

                                                                                    


15 април 2015г.

Отлично представяне на учениците от ОУ „Добри Чинтулов“ в Националния кръг на състезанието по английски език, което се провежда ежегодно в рамките на Асоциацията на Кеймбридж училищата в България. Състезанието се проведе на 14.03.2015г. в гр. Бургас.

Ниво Starters

Второ място с 34 точки за Дамян Веселинов Чакъров от 3.Б клас с учител по англ.език – ст.учител Галина Тинчева.

Георги Борисов Иванов – 24т.

Ниво Movers

Виктория Константинова Костадинова – 41т.

Ниво Flyers

Галена Пламенова Пенева – 53т.

Николай Александров Радилов – 51,5т.

Ниво А1 Elementary

Панайот Николаев Калчев – 54,5т.

Драгомира Димитрова Драганова – 54т.

Ниво А2 Pre-intermediate

Събина Радостинова Желязкова – 70,5т.

Лора Людмилова Милкова – 65т.


02 април 2015г.

На 27.03.2015г. в София се проведе състезание по фигурно пързаляне – Приз Виктория. Участие в него и достойно представяне направи ученичката от 2.А клас – Александра Симеонова Белотинска. Пожелаваме и още много успехи и награди!


26 март 2015г.

Поощрителна награда за Яница Михалева от 5.А клас

Яница Веселинова Михалева от 5.А клас е отличена с поощрителна награда –  грамота и плакет в Националния конкурс за литературно творчество „Водата – извор на живот“, Бургас. Конкурсът е организиран от Министерството на образованието и науката, Национален дворец на децата – София, РИО – Бургас, Община  Бургас и Общински детски комплекс – Бургас.

                                                          


Отлично представяне на учениците от ОУ „Добри Чинтулов“

в Националното състезание „Ключът на музиката“

На 22 март в АМТИИ-Пловдив се проведе националният кръг на Националното състезание „Ключът на музиката“, организирано от МОН. В него участваха 522 деца от 4,5 и 6 клас от всички 28 области на България. Отлично представяне на учениците от ОУ „Добри Чинтулов“ в състезанието: Борислава Георгиева Бодичева – 4 кл., Стелияна Мирославова Иванова, Мария Игнатова Игнатова, Ванеса Мирославова Димитрова – 5 кл., Божидара Тихомирова Желязкова, Теодора Генадиева Митева – 6 клас.

   

                           


Победителите във футболния турнир на Кока-кола – училищен кръг

През месец март в ОУ „Добри Чинтулов“ под ръководството на учителите по ФВС Бойка Крумова и Мая Костадинова се проведе училищен кръг по футбол за наградата на Кока-Кола. Турнирът по футбол за „Купа Кока-Кола“ е платформа, която популяризира активния и здравословен начин на живот на подрастващите. Инициативата е дългосрочна и насочена към развиване на социалните умения на учениците, чрез спортни активности, поднесени по забавен за тях начин. На първо място се класира отборът на 6 клас, на второ – пети клас, а на трето – отборът на 7 клас.

                                                

Г-жа Иванка Николова – Помощник-директор на ОУ „Добри Чинтулов“ награждава победителите в турнира.

                                               


Второ място за отбора по волейбол V-VII клас с треньор Бойка Крумова – ст. учител по ФВС, в Областните ученически игри 2014/2015. Участниците получиха и поздравителен адрес от Община Суворово и СОУ „Никола Йонков Вапцаров“, Суворово. Областният етап на ученическите игри се проведе в град Суворово – 12-13 март 2015г.

                                                                                        


Успехи за Ивон Караджова  от ОУ „Добри Чинтулов“ като солист в балет „Мелади“ в Български квалификационен конкурс, който се проведе София на 17 март 2015г.

    


05 март 2015г.

Първа награда за ученици от 3.Г клас  от ОУ „Добри Чинтулов“

с художествен ръководител Радостслава Петкова

Първо място за ученици от 3.Г клас  от ОУ „Добри Чинтулов“ с художествен ръководител Радостслава Петкова в XIV Общински ученически конкурс „Моята България“, 2015г. – раздел за групово изпълнение на художествено слово в първа възрастова група. Конкурсът е посветен на Националния празник на България – Трети март и се провежда ежегодно под патронажа на Кмета на гр. Варна. Организатор и домакин на тазгодишното издание на конкурса е Общински детски комплекс – Варна. Г-жа Радостслава Петкова получи диплом за постигнати високи творчески резултати в работата с децата за изпълнение на художествено слово. Отличените с призовото място третокласници представиха рециталът и пред своите съученици.

                                                           

   

В XIV Общински ученически конкурс „Моята България“, 2015г.: Второ място за Теодора Митева в раздел: Художествена фотография и Поощрителна награда за Монка Стефанова Василева в раздел: Художествено слово.

                                                                              


04 март 2015г.

Нови успехи на Кресида Янева и Танасис Янев

Учениците Кресида Янева 3.Б клас  и Танасис Янев от 7.Б клас от ОУ „Добри Чинтулов“ спечелиха  пет златни и един сребърен медал от провелия се международен турнир по плуване на 28.02.2015г. в гр.Бор – Сърбия. В състезанието премериха сили близо 400 състезатели от България, Македония, Румъния и Сърбия.  


26 февруари 2015г.

Достойно представяне на ученици от ОУ „Добри Чинтулов“

в Регионалното състезание по информационни технологии „България – древна и млада“

Награждаването се проведе на 25.02.2015г. в тържествена обстановка, където домакините от ОУ „Цар Симеон I“ бяха подготвили празнична програма.

Първо място: Магдалена Веселинова Жекова от 1.Б клас с р-л Радка Николова

Второ място: Габриел Филип Малинов от 1.А клас с р-л Женя Димитрова

Сертификати получиха:

Александър Красимиров Паскалев от 1.А клас с р-л Женя Димитрова

Даниел Миленов Маринов, Александра Симеонова Белотинска и Георги Георгиев Тодоров от 2.А клас с р-л Елизабет Влаева

Цветелина Хаджиева и Крис Кулева от 4.Е клас с р-л Радка Кирова

Стелиян Георгиев и Георгиос Везирев от 4.Д клас с р-л Лидия Чонова

 

 

 

 

                         


СПИСЪК НА УЧЕНИЦИТЕ, КОИТО ЩЕ ВЗЕМАТ УЧАСТИЕ В НАЦИОНАЛНИЯ КРЪГ НА СЪСТЕЗАНИЕТО ПО АНГЛИЙСКИ ЕЗИК НА СДРУЖЕНИЕ АСОЦИАЦИЯ НА КЕЙМБРИДЖ УЧИЛИЩАТА В БЪЛГАРИЯ


Отлични постижения в областта на математиката на Моника Бориславова Богданова от 3. Г клас

                                                      


25 февруари 2015г.

Истински зимен празник имаше на 25.02.2015г. на ледената пързалка във Варна. Демонстрации по фигурно пързаляне на най-добрите варненски състезатели, зарадваха присъстващите на „зимното предизвикателство“, което бе организирано от Община Варна. Нашата възпитаничка от 2.А клас на ОУ „Добри Чинтулов“ – Александра Белотинска представи своето съчетание с финес и красота. Гости на събитието бяха Кристиян Димитров-представител на Министерството на спорта, Кристиана Генчева-началник отдел „Спорт“ към община Варна и Иван Иванов-експерт от РИО-Варна.

                                                                     


Светослав Асенов Томов от 1.Е клас с отлично представяне в международния турнир по джудо в Гърция – заслужен медал и грамота. Пожелаваме му нови успехи в спорта!

                                                                           


Класирани ученици от ОУ „Добри Чинтулов“ за областен кръг на олимпиади и състезания:

Олимпиада по МАТЕМАТИКА

4. клас

Александра Пламенова Стоянова

Габриела Валентинова Зафирова

Мартин Православов Миленков

Моника Галинова Ганева

Сияна Александрова Козарева

5. клас

Антон Радославов Тенев

Галена Пламенова Пенева

Марта Господинова Черкезова

Николай Александров Радилов

Ния Валентинова Николова

6. клас

Драгомира Димитрова Драгнева

Калоян Николаев Кателиев

Панайот Николаев Калчев

Патрисия Мартинова Димитрова

Теодора Генадиева Митева

Яна Георгиева Петрова

7. клас

Анастасия Янева Касърова

Ралица Атанасова Картунова

Олимпиада по БЪЛГАРСКИ ЕЗИК И ЛИТЕРАТУРА

5. клас

Яница Веселинова Михалева

Ана Атанасова Петрова

6.клас

Яна Георгиева Петрова

Божидара Тихомирова Желязкова

Селин Мустафа Селман

7. клас

Деяна Деянова Денчева

Силвия николова Запрянова

Ралица Атанасова Картунова

Олимпиадата по ИСТОРИЯ И ЦИВИЛИЗАЦИЯ

5. клас

Николай Георгиев Василев

Ния Валентинова Николова

Яница Веселинова Михалева

Виктория Димитрова Велчева

7. клас

Ралица Атанасова Картунова

Олимпиада по ГЕОГРАФИЯ И ИКОНОМИКА

6. клас

Патрисия Мартинова Димитрова

Мартин Мирославов георгиев

Божидара Тихомирова Желязкова

Ралица Петрова Димова

Панайот Николаев Калчев

Драгомира димитрова Драганова

Християн Любомиров Ламбов

Владимир Владимиров Златев

Християн Анатолиев Христов

7. клас

Деяна Деянова Денчева

Анастасия Янева Касърова

Олимпиада по ХИМИЯ И ОПАЗВАНЕ НА ОКОЛНАТА СРЕДА:

7. клас

Ралица Атанасова Картунова

Олимпиада по БИОЛОГИЯ И ЗДРАВНО ОБРАЗОВАНИЕ

Ралица Атанасова Картунова

Олимпиада по ФИЗИКА

7. клас

Антония Живкова Ангелова

Анастасия Янева Касърова

Анелия Кирилова Димитрова

Георги Иванов Иванов

Никол Стилиян Щерева

Симеон Валентинов Атанасов

Деница Димитрова Димитрова

Добромир Ивелинов Тодоров

Танасис Бисеров Янев

Емре Икрам Юсеин

Национално състезание „КЛЮЧЪТ НА МУЗИКАТА“

4. клас

Анита Христова Христова

Беатрис Добринова Анастасова

Гергана Георгиева Андреева

Дамян Миленов Димов

Магдалена Александрова Георгиева

Ноеми Рико Наскова

Стефан Цветанов Цонев

Мая Валентинова Янчева

Станимир Красимиров Бараков

Моника Галинова Ганева

Стелиян Евгениев Иванов

Деница Димитрова Янева

Борислава Георгиева Бодичева

Елица Николаева Маринова

Ивета Павлинова Георгиева

Александра Пламенова Стоянова

Георги Драгомиров Русев

Габриела Валентинова Зафирова

Мария Кирилова Хикова

Ясен Росенов Александров

Александър Юриев Станков

Велина Илиева Александрова

Тодор Трифонов Жеков

Сияна Александрова Козарева

Румяна Венциславова Георгиева

5. клас

Марта Господинова Черкезова

Яница Веселинова Михалева

Виктория Димитрова Велчева

Ния Валентинова Николова

Стелияна Мирославова Иванова

Дария Георгиева Великова

Мария Игнатова Игнатова

Моника Мирославова Пейчева

Ванеса Мирославова Димитрова

Ана Атанасова Петрова

Виктория Николаева Георгиева

Александър Миленов Георгиев

Лейс Валентин Ал – Рауас

Стефани Красимирова Иванова

Петър Петров Георгиев

Александър Александров Тошев

Богомил Стилиянов Станчев

Александър Стоянов Тодоров

Константин Станиславов Стойков

6. клас

Божидара Тихомирова Желязкова

Илина Ясенова Янчева

Патрисия Мартинова Димитрова

Теодора Генадиева Митева

Гергана Христова Ангелова

София Свиленова Стоилова

Ралица Петрова Димова

Жасмина Миленова Неделчева


30 януари 2015г.

Почетни грамоти за учениците от 4.А и 4.Д кл.

Учениците от 4.А и 4.Д клас, с класни ръководители ст. учители Теменужка Михалева и Лидия Чонова, получиха почетни грамоти от отдел „Култура и връзка с медиите“ на посолството на Федерална република Германия за активно участие в инициативата „Да нарисуваме Коледа 2014г“.


22 декември 2014г.

Поощрителни награди за Зария Георгиева и Юлия Николова  в конкурс за рисунка „Варна – моят роден град“, организиран от Тракийско дружество „Капитан Петко войвода“ – Варна и Тракийско младежко дружество „Екзарх Антим I“.

                                                                         


Награди в Общински конкурс „Рождество Христово“

На 20.12.2014г. във фоайето на Фестивален и конгресен център – Варна бяха наградени отличените в Общинския конкурс „Рождество Христово“, организиран от ОДК, Варна.

Наградени са и ученици от ОУ „Добри Чинтулов“ – Варна

Раздел „Рисувана и колажирана картичка“ в трета възрастова група 5-8 клас с ръководител ст. учител по изобразително изкуство Кремена Иванова:

Първа награда – Ния Валентинова Николова, 5.В кл.

Втора награда – Диляна Дончева Илиева, 5.Б кл.

Трета награда – Теодора Ганчева Манова, 5.Г кл.

Поощрителна награда – Виктория Дмитриева Велчева, 5.В кл.

Раздел „Литературно творчество“ във втора възрастова група 1-4 кл.

Трета награда – Елица Димитрова Николова, 1.Г кл. с кл.ръководител Ася Николова

Раздел „Литературно творчество“ в трета възрастова група 5-8 клас

Втора награда – Константин Станиславов Стойков, 5.А кл. с кл. ръководител Мария Иванова

    

 


Божидар Янев от 3.Д клас се е класирал на шесто място в турнира по лека атлетика в дисциплина 60м, организиран от СК „Черно море Атлетик“ и СК „Суперспорт-Варна“.


Поощрителна награда за Моника Пламенова Петрова от 3.Д клас с кл. ръководител Нели Стойчева в конкурс за рисунка „Варна – моят роден град“, организиран от Тракийско дружество „Капитан Петко войвода“ – Варна и Тракийско младежко дружество „Екзарх Антим I“.


9 декември 2014г.

Участие на учениците от ОУ „Добри Чинтулов“ в регионален турнир по волейбол – Суворово

Трето място за момичетата и четвърто място за момчетата на отборите ни по волейбол с треньор Бойка Крумова в  традиционния регионален турнир за купата на СОУ „Никола Вапцаров“ – Суворово, проведен на 2 и 3.12.2014г.

                                                                                  


30 ноември 2014г.

Симона Антонио Петрушева от 3.Д клас с медал в състезание по лека атлетика

Симона Антонио Петрушева от 3.Д клас е наградена с медал за отлично представяне в Градско състезание по лека атлетика в дисциплина бягане 200 м. Състезанието се проведе на 30.11.2014г. в СК „Локомотив“-Варна.


20 ноември 2014г.

Ивон Караджова от 3.Г кл. с медали от Международен танцов фестивал

На проведения Международен танцов фестивал, Европейско първенство в Сърбия-Нови Сад, където участваха деца от много страни, отлично се представи ученичката от 3.Г клас – Ивон Иванова Караджова. С участието и в балет „Мелади“ тя спечели две призови места и се окичи заслужено с медали.


17 ноември 2014г.

Успехи и за отбора по волейбол – момчета възраст V-VII кл.

Първо място в Общинските ученически игри 2014/2015г. за отбора на момчетата  на  15 ноември 2014г.  с треньор Бойка Крумова. Пожелаваме и на двата отбора нови успехи в Областното състезание!

                                              

                                              


15 ноември 2014г.

Ученици от ОУ „Добри Чинтулов“ – в алманах „Успелите деца на България – 2013“

През месец ноември се разпространи алманаха „Успелите деца на България – 2013“ по проект на Фондация „Димитър Бербатов“. Своите издания получиха и деца от ОУ „Добри Чинтулов“ с успехи и постижения в своите области: Филип Иванов – в областта на спорта, Яница Михалева – изкуство, ученици от 3.А, 3.Б, 3.Ж, 4.А и 5.А кл. /в тези класове през уч.2014/15г./с ръководители Николинка Павлова, Теменужка Михалева, Гюлджан Сертер и Атанаска Колева – социален проект /организиране на благотворителен коледен базар в помощ на съученичка/.


10 ноември 2014г.

Наградени ученици в конкурса за детска рисунка „Варненската битка през погледа на децата от XXI век“

На 10 ноември 2014г. в Парк-музей на бойната дружба 1444 г. „Владислав Варненчик“ – филиал на Националния военноисторически музей, се отбеляза 570-ата годишнина от Битката при Варна, където бяха наградени и участниците от конкурса за детска рисунка „Варненската битка през погледа на децата от XXI век“. Сред наградените бяха и учениците от ОУ „Добри Чинтулов“ с ръководители Кремена Иванова и Веселин Чакъров – старши учители по изобразително изкуство. Грамоти и подаръци получиха Деница Неделчева от 3.А клас /школа „Лабиринт“/, Анастасия Касърова – 7.Б кл., Емре Ахмед – 5.Б клас.

                                                                                     


8 ноември 2014г.

Успехи на отбора по волейбол – момичета възраст V-VII кл.

На 8 ноември 2014г. волейболистките от ОУ „Добри Чинтулов“, възраст V-VII кл. с треньор Бойка Крумова, се класираха на второ място в Общинските ученически игри 2014/2015г.

   


1 ноември 2014г.

Наградени ученици в училищните конкурси, които бяха обявени във връзка с патронния празник:

За художествено изпълнение:

 1. Теодора Филева – 3.В
 2. Моника Василева – 6.Б
 3. Събина Желязкова – 7.Б
 4. Александра Алексеева – 2.А
 5. Моника Ганева – 4.Г
 6. Диляна Найденова 6.Б

За литературна творба:

 1. Ралица Картунова – 7.А
 2. Яница Михалева – 5.А
 3. Патрисия Димитрова – 6.А
 4. Калин Семерджиев – 5.В
 5. Теодора Митева – 6.А
 6. Калина Трифонова – 4.Д

За рисунка:

 1. Ивайла Михова – 1.Г
 2. Елица Николова – 1.Г
 3. Виктория Чанкова – 1.Б
 4. Самуил Минчев – 2.А
 5. Ралица Милкова – 3.Г
 6. Лилия Антонова – 3.Ж
 7. Катерина Димитрова – 3.Г
 8. Божена Петкова – 4.Г
 9. Гергана Андреева – 4.Б
 10. Доротея Колева – 5.Б
 11. Диляна Илиева – 5.Б
 12. Ана Петрова – 5.В
 13. Галена Пенева – 5.Б
 14. Анжелина Очеретько – 5.Б
 15. Антония Ангелова – 7.А
 16. Емре Ахмед – 5.Б
 17. Изабела Майстеренко – 6.Г
 18. Даниел Стоилов – 3.Д

Награда за Женя Димитрова – главен учител в начален етап в Шестия национален конкурс за учители –творци, организиран от ИК „Анубис и изд. „Булвест 2000“. Официални партньори на конкурса са: Синдикатът на българските учители, в. „Сега”, в. „Учителско дело“, в. „Аз Буки”, „Литературен вестник” и мрежата на учителите новатори teacher.bg. Журито беше в състав: проф. Боян Биолчев, Бойко Ламбовски и проф. Валери Стефанов. Сборникът с наградените творби е със заглавие „На границата на мълчанието“.

                                                       


Успехи за учениците от 1.Г клас

В началото на учебната година учениците от 1.Г клас, с кл.ръководител Ася Николова, учител по изобразително изкуство – Кремена Иванова и възпитател – Христина Ковачева, участваха със своите рисунки в конкурса „Вълшебните снежинки“, организиран от Образователен център – Варна към Международна фондация „Св. Св. Кирил и Методий“. Конкурсът се проведе по проект K-TRIO и бе част от инициативите на Европейска нощ на учените, 2014г. Малките художници получиха сертификати за своето участие

 

   


8 октомври 2014г.

15 млади учители получиха отличие от община Варна по повод 5-ти октомври – Ден за международно признание на учителския труд. Общинската награда за мотивиран и добър старт в учителската професия се дава за десета поредна година. Сред отличените е и Даниела Емилова Георгиева-Бекирова – учител в ОУ „Добри Чинтулов“.

На церемонията присъстваха заместник-кметът на община Варна Пейчо Пейчев, директорът на дирекция „Образование,младежки дейности и спорт” Лилия Христова и Илинида Маркова, представител на Регионалния инспекторат по образование – Варна.

   


23 септември 2014г.

Бронзов медал за Светлозар Лъчезаров Сотиров от 6.А клас  в Национален турнир   по плуване „Александър Русев“, Русе от 16.08.2014г.  – 100м бруст /участие от ПСК „Черно море“, Варна/.


 

Грамоти за отлично представяне на Теменужка Михалева и Цветанка Симеонова, ст.учители в начален етап в писмена част на VII конкурс за специалисти, работещи в извънкласни и извънучилищни дейности –  София-Албена, 2014г. Конкурсът е част от Международната фестивална програма „Приятели на България“, организиран от МОН и Национален дворец на децата.

                                                   


25 юни 2014г.

Грамоти за учениците от 2.Д клас с класен ръководител ст. учител Нели Стойчева: Дарина Тодорова, Александър Манолов, Виктория Иванова, Гергана Стаменова, Ивайла Стоева, Ирен Стратиева, Михаил Вълков, Моника Петрова, Симона Алексиева, Симона Петрушева за участие в конкурс „Имам една мечта“, организиран от Фондация „Св. Св. Константин и Елена“ в чест на Международния ден на детската книга и част от благотворителната инициатива „Дари детска книга – сътвори магия“.

      

      

      


Грамота на МОН за театрално студио на английски език „Кречетало“ с ръководители ст.учители Теменужка Михалева и Цветанка Симеонова. Грамотата се връчва по повод участието на учениците от „Кречетало“ в Националния фестивал за авторска драматургия и театър на английски език с партньорската подкрепа на Британски съвет, България и е награда за най-добри специални ефекти при представяне на научно-фантастичен сюжет, за най-добро представление от многоброен екип и специална награда за блестящ оригинален текст.


10 юни 2014г.

Шесто място за учениците от ОУ „Добри Чинтулов“ – трети, пети и шести клас, в Общинския ученически турнир по плуване с ръководител ст. учител по ФВС Мая Костадинова. /Още снимки в галерията/

                                                       


31 май 2014г.

Галена Пламенова Пенева от 4.Б клас с класен ръководител Даниела Георгиева е на второ място в VIII математическо състезание „Малкият принц“.

                                             


12 май 2014г.

Второ място за футболния отбор на ОУ „Добри Чинтулов“ в турнира по футбол „Coca-cola 2014“ с ръководител Бойка Крумова.

                                   


09 май 2014г.

Трето място за ученичката от 1.Б кл. – Мая Пламенова Пенева с кл. р-л ст.учител Светлана Боянова в математическото състезание „Европейско кенгуру“, областен кръг.

                                                                                      


Отново успех за ученичката от 2.Б клас Кресида Бисерова Янева, която спечели 2 златни медалана международното състезание по плуване „1-st SwimmingTalent Cup“ провело се в периода 02-04 май 2014г. в гр.София.


02 май 2014г.

Първа награда и награда на Община Дебрецен за Радина Красимирова Райкова от 6.В клас в XXIV Национален конкурс за изпълнение на унгарска и българска литература  – Шумен 2014г.

                                                                                              


Втора награда за ученичката от 2.Г клас Моника Бориславова Богданова в математическото състезание „Европейско кенгуру“ – областен кръг.


30 април 2014г.

Нови постижения на Студио за театър на английски език „Кречетало“ 

Chatterbox Theatre (Театър „Кречетало“) се завърна след изключително успешното си представяне във ВТОРИЯ НАЦИОНАЛЕН ФЕСТИВАЛ ЗА АВТОРСКА ДРАМАТУРГИЯ И ТЕАТЪР НА АНГЛИЙСКИ ЕЗИК, който се проведе на 25 и 26 април в гр. Велико Търново. Перфектните условия и сърдечното гостоприемство, демонстрирани от домакините в старопрестолния град, превърнаха фестивала в незабравим празник на изкуството за всички участници.

На финалния кръг на фестивала не се присъжда първо, второ и трето място. Вместо това журито връчва специални награди, отразяващи най-високите постижения в отделните компоненти  на спектакъла – за оригинален текст, за най-добро представяне на цяла театрална група, за хореография, за интерпретация на историческа тема, за интерпретация на тема екология, за специални ефекти и др. Всяка една от пиесите имаше своето неповторимо внушение, а общото между всички театрални формации беше добрата им подготовка, старанието и големия брой актьори, участващи в постановките.

Под ръководството на Т.Михалева и Цв. Симеонова, учениците от 3А клас и Петя, Марта, Яница и Галатея от 4А клас, представиха авторската пиеса „Приятели“ и спечелиха овациите на публика и жури.

Специалната награда на журито за пиесата „Приятели“ е за:

                                                                


17 април 2014г.

На 14.04.2014г. в актовата зала на ОУ „Цар Симеон I“ бяха наградени учениците, които са се класирали на първите три места на финалния кръг в своята категория на регионалното състезание по информационни технологии „България древна и млада“. Класираните ученици от четвърто до десето място получиха сертификат за участие в конкурса.

Наградени ученици от ОУ „Добри Чинтулов“

Грамоти за видеофилм:

Първо място – Яница Веселинова Михалева от 4.А кл.

Второ място – Виктория Петрова Михайлова от 4.А кл. –

с класен ръководител Женя Димитрова.

Сертификати за видеофилм:

Четвърто място – Ния Валентинова Николова от 4.В кл.

Пето място – Васил Миленов Милков от 4.В кл.  –

с класен ръководител Радка Николова.

Сертификати за рисунки получават:

Даниел Миленов Маринов от 1.А кл

Александра Симеонова Белотинска от 1.А кл

Симона Миленова Янева от 1.А кл

Георги Георгиев Тодоров от 1.А кл

Мариета Жекова Жекова от 1.А кл

Ина Радостинова Тенева от 1.А кл –

с класен ръководител Елизабет Влаева.

                                                                    

                                                                     

  

  


Възпитаниците на ст. учители по изобразително изкуство Кремена Иванова и Веселин Чакъров заеха призовите места в Общинския ученически конкурс „Възкресение Христово – Варна 2014“. На 12 април 2014г. те получиха своите награди за рисувани или колажирани картички, рисувани яйца и великденска яйца.

Наградени творби в първа възрастова група за рисувана или колажирана картичка:

Първа награда – Йолина Лазарова Иванова от 4.Б кл.

Втора награда – Албена Георгиева Терзи от 1.Б кл.

Втора награда – Лора Ивайлова Иванова от 1.Д кл.

Трета награда – Мая Пламенова Пенева от 1.Б кл.

Поощрение – Самуил Георгиев Великов от 1.Д кл.

Поощрение – Виктория Дмитриева Велчева от 4.В кл.

За Великденско рисувано яйце:

Втора награда – София Димитрова Адамова от 4.Б кл.

Наградени творби във втора възрастова група за рисувана или колажирана картичка:

Поощрение – Зорница Здравкова Гюмечева от 6.В кл.

          

                                                                      


Второ място в зоналното първенство по волейбол – момчета /5-7 кл./ с треньор ст. учител по ФВС Бойка Крумова! Състезанието е етап от Ученическите игри 2013-2014г.


10 април 2014г.

Отлично представяне на Анастасия Касърова, ученичка от 6.Б клас, която е класирана в Националното състезание по творческо писане на английски език.


29 март 2014г.

На 28.03.2014 г. в СОУ ,,Гео Милев“ се проведе областен кръг на Национален Фестивал на авторска драматургия и театър на английски език. ОУ ,,Добри Чинтулов“ бе представено от учениците от Студиото за театър на английски език ,,Кречетало“ с ръководители старшите учители по английски език в начален етап Цветанка Симеонова и Теменужка Михалева. Те представиха театралната постановка ,,Приятели“ и завладяха публика и жури с отлично произношение и актьорска игра и бяха класирани да представят гр. Варна в националния кръг, който ще се проведе на 24-26.04.2014 г. в гр. Велико Търново.

                                                                        

   


Отлично представяне на Николай Павлов и Жаклин Борисова, ученици от ОУ „Добри Чинтулов“, в Дните на класическата китара – Варна, 2014г.

                                                             


26 март 2014г.

Достойно представяне на Божидара Тихомирова Желязкова от  5.А клас и Александър Миленов Георгиев от 4.А клас в Националното състезание – Музикална игра „Ключът на музиката“. Състезанието се проведе в гр. Пловдив на 22.03.2014г. и бе тържествено открито в концертната зала на АМТИИ  от ученици от СОУ „Св. св. Кирил и Методий“, гр. Пловдив.

                                                               


Първо място за Женя Димитрова – главен учител в начален етап в обявения за ученици и учители общински конкурс за есе на тема „Дисциплината – дълг и свобода“, организиран от Дирекция „Образование, младежки дейности и спорт“ и Дирекция „Управление на сигурността и контрол на обществения ред“ в Община Варна.


18 март 2014г.

Отборът по волейбол момчета V-VII клас отново с победа!

Момчетата с треньор Бойка Крумова се класираха на Първо място в Областен кръг на ученическите игри по волейбол  за учебната 2013/2014г. Състезанието се проведе в гр. Суворово на 13-14 март 2014г. Отборът получи и поздравителен адрес от Община Суворово. /Още снимки в галерията./

                                                                                                          

                                                                  


12 март 2014г.

В първия национален конкурс „България в картини и слово“, организиран от ОДК – Търговище, за литературно творчество бяха отличени с грамота, медал и предметни награди творбите на ученици от IV-А кл.:

Второ място – Иван Радославов Чибутаров

Трето място – Виктория Петрова Михайлова

Грамота за добро представяне на учениците от IV-А кл. с кл. ръководител Женя Димитрова.

 


От 28.02 до 02.03.2014 г. в гр. София бе проведен третия кръг от Държавното първенство по фигурно пързаляне „Приз Виктория“.

Александра Белотинска от I-А клас зае трето място в категорията „VII“ клас и спечели мечтания медал.


11 март 2014г.

Поздравления за възпитаниците на ОУ „Добри Чинтулов“ Taнасис Янев от VI-Б клас и Кресида Янева от IIклас, които спечелиха 3 златни и 3 сребърни медала на международното състезание по плуване, провело се на 01.03.2014г. в гр.Бор, Република Сърбия. Пожелаваме им нови успехи!


За областен кръг в Регионалното състезание по ИТ „България – древна и млада“ от ОУ „Добри Чинтулов“ се класираха учениците:

I-А кл. – Даниел Миленов Маринов, Мариета Жекова Жекова, Ина Радостинова Тенева, Симона Миленова Янева, Георги Георгиев Тодоров, Александра Симеонова Белотинска с кл. ръководител Елизабет Влаева /ст. учител в нач. етап/;

IV-А кл. – Виктория Петрова Михайлова и Яница Веселинова Михалева с кл. ръководител Женя Димитрова /гл. учител в нач. етап/

IV-В кл. – Ния Валентинова Николова и Васил Миленов Милков с кл. ръководител Радка Николова /ст. учител в нач. етап/.


Ученици от ОУ „Добри Чинтулов“ се класираха за националния кръг на състезанието „Ключът на музиката“:

Александър Миленов Георгиев от IV-А кл. с ръководител Женя Димитрова /гл.учител в нач. етап/ и Божидара Тихомирова Желязкова от  V-А кл. с ръководител Десислава Пончева /ст. учител по музика/.


Награди за учениците от ОУ „Добри Чинтулов“ – Варна в Общинския конкурс „Моята България“ – 2014:

Първо място в конкурс за литературно творчество – Яница Веселинова Михалева IV-А кл.

Второ място в конкурс за литературно творчество –  Калин Николаев Семерджиев IV-В кл.

Поощрителна награда в конкурс за рецитация – Радина Красимирова Райкова от VI-В кл.

Втора награда в конкурс за рецитация /извънучилищни изяви/Бояна Михайлова Никова от VII-Б кл. ДЮТ „Златното ключе“ при ОДК Варна.

                                                                                                        

                                                                                                          


28 февруари 2014г.

Грамота и предметни награди за малките художници от ОУ „Добри Чинтулов“ с ръководители  Кремена Иванова и Веселин Чакъров за участие в Националния конкурс за детска рисунка „Бялата олимпиада и децата“.

 


26 декември 2013г.

Успехи на деца от 4.А клас – ОУ „Добри Чинтулов“ с кл. ръководител Женя Димитрова в Петия национален конкурс „Чудото на Коледа“ – Смолян, организиран от Младежки православен център „Чисти сърца” към катедрален храм „Св. Висарион Смоленски“ и електронен портал „Всемирното православие”.

Наградени

За стихотворение:

Поощрение на Боян Стоянов

За разказ, есе:

Първа награда за Яница Михалева

Втора награда за Константин Стойков

Трета награда за Николай Радилов

Резултатите и творбите на децата са поместени в Коледния брой на вестник „Чисти сърца“.

                                                                                   

                                                                                   


21 декември 2013г.

Успех за ученичката от 7.Б кл. Елена Чавдарова Димитрова, която е наградена в Коледното състезание, организирано от Център за информация и обучение ”ВЕКТОР” гр.Варна. Резултатите на Елена са: Математика – 91т.; Български език и литература – 89т. Пожелаваме и́ нови успехи!


Трета награда в раздел проза за Яница Михалева от 4.А клас в Националния конкурс за литературно творчество „Рождество на Спасителя”, организиран от МИНИСТЕРСТВО НА ОБРАЗОВАНИЕТО И НАУКАТА, РИО-БУРГАС, НАЦИОНАЛЕН ДВОРЕЦ НА ДЕЦАТА, ОБЩИНСКИ ДЕТСКИ КОМПЛЕКС-БУРГАС, ОБЩИНА БУРГАС, СЛИВЕНСКА МИТРОПОЛИЯ, Православен храм” Света Богородица”-гр.Бургас под патронажа на Сливенски митрополит Йоаникий. В конкурса взеха участие 327 ученика от 130 учебни заведения от страната, с общо 427 произведения.

                                                    

Яница Михалева е отличена и с диплом в Международен конкурс за рисунка, която е поставена на изложба във Варшава.

                                  


Първо място, със златен медал и грамота, за Моника Пламенова Петрова от 2.Д клас в Коледното състезание по плуване, проведено на 19.12.2013г. в басейна на Дом „Младост“ – гр. Варна.

                                                   


12 декември 2013г.

На 27.11.2013г във фоайето на РЗИ-Варна се проведе награждаване на всички училища, участвали в проекта „Моята екологична ваканция”. На 11 декември в училище официално г-жа Мариана Стоянова, пом.-директор по УД, връчи индивидуалните и колективни награди, осигурени от РЗИ на учениците, участвали в конкурса. Наградени ученици: Гергана Георгиева, Симона Колева, Габриела Зафирова, Стефан Цонев, Теодора Манова, Йордан Казаков, Станислава Никифорова, Невелин Радев, Габриела Георгиева, Александър Тошев, Стелияна Иванова, Гергана Иванова, Лазар Илиев, Карина Иванова, Станислава Маринова, Анжелина Очеретько, София Арамова, Детелина Добрева, Пресияна Делчева, Ванеса Димитрова, Магадалена Иванова, Ана Петрова, Траяна Христова, Румяна Пенкова, Анна Станева, Димитър Петров, Симона Янева, Никол Христова, Йоана Чакърова, Антония Димитрова, Деница Неделчева. Колективни награди за: Второ място за ОУ „Добри Чинтулов“, 3.В кл. с класен ръководител Нели Пъндъклийска, 4.Б и 4.Г класове, Школа по ИИ към дружество „Лабиринт“ към училището с ръководител Кремена Иванова. /Още снимки в галерията/

                                                                

                                                                


Второ място за отбора по волейбол – момчета с ръководител Бойка Крумова в Регионалния турнир по волейбол. Турнирът се проведе в град Суворово на 03.12.2013г.


20 ноември 2013г.

Отново победа за волейболния отбор на ОУ „Добри Чинтулов“ – момчета 5-7клас в Общинските ученически игри 2013-2014г. Заслужени златни медали на играчите и техния треньор Бойка Крумова. Пожелаваме им нови успехи!

                                                    


05 ноември 2013г.

На 1 ноември в Драматичен театър „Стоян Бъчваров” по инициатива на Регионалния инспекторат по образованието във Варна беше представен спектакълът „Спомен за будителите”. Той се проведе под патронажа на кмета на град Варна – Иван Портних, в партньорство с Варненска и Великопреславска света Митрополия и община Варна.

В края на тържеството началникът на РИО Варна – Венцеслава Генова връчи грамоти на директори и учители от Варненска област по повод Деня на будителите. Сред отличените с грамота и плакет бе и директорът на ОУ „Добри Чинтулов“ – д-р Веселин Михалев.

                                                                                 


На 1 ноември в Стара Загора се проведе награждаването от Националния конкурс за учители творци, където Женя Димитрова – главен учител в начален етап от ОУ „Добри Чинтулов“ бе отличена с грамота за своето участие.

Всяка година, в продължение на пет години, издателска къща „Анубис” и издателство „Булвест 2000” организират Националния конкурс за учители творци. „Многоточие за бъдеще” е петият, юбилеен сборник, който съдържа най-добрите стихове, разкази и есета на учители и директори на училища и детски градини от цялата страна, участвали в тазгодишното издание на конкурса. Произведенията са подбрани от елитно жури в състав: проф. Боян Биолчев, проф. Валери Стефанов и поетът Бойко Ламбовски. Партньори на конкурса тази година са в. „Сега”, Синдикатът на българските учители, в. „Учителско дело“, в. „Литературен вестник“, в. „Аз Буки“ и мрежата на учителите новатори teacher.bg.

                                                


В навечерието на Деня на народните будители – 31.10.2013 г. в Центъра за подготовка на ученици за олимпиади в град София бяха връчени наградите от Седмия национален конкурс „Училището – желана територия на ученика“,  организиран от МОН. Старши учителите в начален етап по английски език в ОУ „Добри Чинтулов“ – Варна Цветанка Симеонова и Теменужка Михалева се класираха  на първо място в конкурса – направление: Възможности за развитие на интересите и способностите на учениците и ангажиране на свободното им време със своята писмена разработка на тема: ,,Стимулиране и развитие на творческия потенциал на участниците в извънкласна и извънучилищна дейност – студио за театър на английски език ,,Кречетало” – иновативен педагогически модел и добра педагогическа практика”.

                                                                                            

                                                          

                                                                                                 


30 октомври 2013г.

Конкурс на тема: „Училището, което сбъдва мечти и събира приятели“. Отличени творби:

Пламен и Кристиян Краеви от 4.Б клас за отлично представяне в конкурса за рисунка и картичка

Лия Георгиева Мирчева от 3.В клас – поощрителна награда за лого

Галена Пенева от 4.Б клас и Мая Пенева от 1.Б кл. за отлично представяне в конкурса за рисунка и картичка

3.А клас – за масово участие в конкурса за литературни творби

                                                                                        

                                                                                         


12 октомври 2013г.

Победа за отбора на ОУ „Добри Чинтулов“ с треньор Бойка Крумова в междуучилищния футболен турнир за купата на кмета на район „Младост“, който се проведе на 12 октомври на двете игрища в  Спортно-развлекателен комплекс „Младост“. Отборът на училището завоюва първо място във възрастова група 6-7 клас.

Призът за голмайстор отиде при Кристиян Костадинов, а за най-добър вратар – Борис Николов. Награда топка отиде при Димитър Митков който бе избран за най-перспективен играч.

Поздравления за добрите играчи на училищния отбор и техния ръководител Бойка Крумова!/Снимки в галерията/

   


19 юни 2013г.

Отличия на учениците от ОУ „Добри Чинтулов“ в конкурса „Обичам природата и аз участвам“

                                                 


10 юни 2013г.

8-мо място на Ученически игри финали 2012-2013г. за отбора по волейбол момичета с треньор Бойка Крумова.

Турнирът се проведе в гр. Суворово в периода 6-9 юни 2013г. /Снимки/

                               


28 май 2013г.

Георги Желязков, Милена Светославова, Поля Димитрова, Анна Георгиева, Бояна Никова, Тихомир Дончев, Николай Павлов, Александър Величков, Яница Михалева, Камелия Янева, Симона Андреева, Антоанета Кунева, Габриела Станева, Теодора Добрева, Иван Тодоров, Момчил Димитров, Мартин Цветанов, Габриела Стойчева, Патриция Иванова – това са имената на учениците от театралната група „Кречетало“, участвали в Националния фестивал на авторска драматургия и театър на английски език. В навечерието на 24 май те получиха своите грамоти за отличията, които получиха след представянето на постановката „Новите дрехи на царя“ във фестивала, който се проведе на 20 април в София.

                                                           

                                                                                         


17 май 2013г.

Грамоти за успешно представяне в Националния литературен конкурс „Едно невероятно пътуване във времето“ – Сливен на учениците от 4.Б кл. с кл. ръководител ст. учител Елизабет Влаева.

                                                       

                                                                                          


Поздравления за Моника Галинова Ганева – ученичка от 2.Г клас с кл. ръководител ст.учител Диана Петрова!

На проведеното състезание „Европейско кенгуру“, постигна резултат от 100т., който я нареди на второ място във Варна и областта.

                                                       


26 април 2013г.

Успешно представяне на учениците от ОУ „Добри Чинтулов“ с ръководител Самуил Борисов  в IV-я  отборен турнир по шах от Общинска програма „Шах в училище“. /Снимки/

                                                   


23 април 2013г.

Отличие за Тони Кулишева

На 21. 04. 2013 година в гр. Бургас се проведе Петнадесети национален конкурс за класически, характерен, съвременен танц и фрий-денс. В състезанието участваха деца от много градове на България. Представител на СТК „Елемент“ и на нашето училище – Тони Радославова Кулишева от ІV б клас спечели І-во място в раздел – съвременен танц за втора възрастова група.

                                                    


Награди за учениците от ОУ „Добри Чинтулов“

в Общинския конкурс „Възкресение Христово” 2013 г.:

ПЪРВА ВЪЗРАСТОВА ГРУПА  І – ІV клас

В раздел „Рисувана и/или колажирана картичка” на тема „Възкресение Христово”

Трета награда – Галена Пламенова Пенева

ВТОРА ВЪЗРАСТОВА ГРУПА V- VІІ клас

Първа награда – Карина Ивелинова Иванова

Втора  награда – Катерина Свиленова Атанасова

В раздел Великденски рисувани яйца и /или Великденска украса:

ПЪРВА ВЪЗРАСТОВА ГРУПА  І – ІV клас

Поощрителна награда: Дарин Йорданов Досев

ВТОРА ВЪЗРАСТОВА ГРУПА V- VІІ клас

Втора награда – Никол Младенова Младенова


Успехи на учениците от ОУ „Добри Чинтулов“

в Регионалния етап на ХІІ Национален Конкурс „Бог е любов” Област Варна, 2013г.

ПРОЗА

І възрастова група: 1-2 клас

Първо място – Мариела Ивайлова Вълева – „Бог е любов” – І кл.

Второ място – Ивайла Георгиева Ковачева – „Дом за сираци” – І кл.

Трето място – Димана Димова Димова – „Случка в Дулово” – І кл.

РИСУНКА

І възрастова група: 1-2 клас

Първо място – Симона Алексиева – І кл.

Второ място – Рая Генчева Генчева – І кл.

Трето място – Стелиян Димитров Георгиев – І кл.

ІІ възрастова група: 3-4 клас

Първо място – Радина Яворова Маврева – ІV кл.

Второ място – Пресияна Ивайлова Делчева – ІІІ кл.

Трето място – Александър Владимиров Кацов – ІІІ кл.

Поощрение – Ралица Петрова Димова – ІV кл.

Поощрение – Стефания Стоянова Стоянова – ІV кл.

ІІІ възрастова група: 5-6 клас

Първо място – Карина Ивелинова Иванова –VІ кл.

Трето място – Деница Димитрова – V кл.

ІV възрастова група: 7-8 клас

Поощрение – Габриела Галинова Гичева – VІІ кл.

РАЗДЕЛ ПРИЛОЖНО ИЗКУСТВО

ІІ възрастова група: 3-4 клас

Първо място – Ванеса Димитрова Йорданова – ІІІ кл.

Второ място – София Димитрова Адамова – ІІІ кл.

Трето място – Пресияна Ивайлова Делчева – ІІІ кл.

ІІІ възрастова група: 5-6 клас

Второ място – Антоанета Иванова Кунева – VІ кл.

Трето място – Антония Живкова Ангелова – V кл.


Дипломи за участие на ученици от ОУ „Добри Чинтулов“ в Дни на класическата китара – 2013г.

                                                          


11 април 2013г.

Отборът на момичета на ОУ „Добри Чинтулов“ с победа в зоните по волейбол в гр. Добрич! Гордеем се с нашите момичета: Михаела, Ева, Моника, Златомира, Зорница, Росица, Илияна, Жанин, Габриела и Елена, както и с тяхната треньорка Бойка Крумова! Пожелаваме им успехи на републиканското първенство! /Снимки/


20 март 2013г.

Отново успехи за момичетата от отбора по волейбол с треньор Бойка Крумова! Първо място в Областен турнир по волейбол 2012-2013г., който се проведе на 20 март в гр. Суворово. Поздравления за момичетата и тяхната треньорка! Гордеем се с тях и им пожелаваме нови победи! /Снимки/

                  


19 март 2013г.

Регионален етап на Национален фестивал на авторска драматургия и театър на английски език за учебната 2012-2013 год. Проект на МОМН с подкрепата и участието на Британски съвет–България

На 16.03.2013 г. в Трета ПМГ „Акад. М. Попов” се проведе областният кръг на Фестивала на авторска драматургия и театър на английски език, организиран от Регионален инспекторат по образованието –Варна.

Нови успехи – I-во място за учениците от ОУ „Добри Чинтулов“ с ръководители Цветанка Симеонова и Теменужка Михалева.Те завладяха журито и публиката с  постановката на английски език по мотиви от приказката на Х. Кр. Андерсен „Новите дрехи на царя”. /Новини/


04 март 2013г.

Второ място за Живомир Младенов Павлов, ученик от III-А кл. в Общинския конкурс „Моята България“ раздел „Литературно творчество“. Първа награда и за Събина Радостинова Желязова от 5 клас за рецитация в категория „Извънучилищни прояви“ – КТ „Палечко“.

Наградите бяха връчени тържествено на 1 март в зала „Пленарна“ на Община Варна, част от програмата, посветена на 135 години от Освобождението на България.

          


11 януари 2013г.

Успехи на малките математици Моника Бориславова Богданова, Александър Павлов Петров, Даниел Явор Табанлиев от I „Г“ клас в Коледно математическо състезание, организирано от СМБ – Варна.

   


21 декември 2012г.

Наградени ученици от ОУ „Добри Чинтулов“ Варна

в Четвъртия национален конкурс  „Чудото на Коледа“ – Смолян

В първа възрастова група – раздел „Литературно творчество“ за стихотворение:

Втора награда – Галатея Пламенова Гинчева – ІІІ-А  клас

В първа възрастова група – раздел „Литературно творчество“ за есе:

Първа награда – Яница Веселинова Михалева – ІІІ-А  клас

Втора награда – Ана Атанасова Петрова – ІІІ-В  клас

Трета награда – Ния Валентинова Николова – ІІІ-В клас


17 декември 2012г.

Наградени ученици от ОУ „Добри Чинтулов“ Варна във Втория национален конкурс

за православна поезия и проза „Рождество на спасителя“ – Бургас

В първа възрастова група – раздел „Проза“:

Първа награда – Живомир Младенов Павлов –  ІІІ-А  клас

Втора награда – Яница Веселинова Михалева –  ІІІ-А  клас

    


16 декември 2012г.

С Коледно детско парти на 15 декември завърши благотворителната кампания на Националния Военноисторически музей „Щедростта няма граници” под патронажа на Президента на Република България Росен Плевнелиев. В нея се включиха 1161 деца от 78 учебни заведения от страната и чужбина, които изпратиха свои рисунки, картички и коледни играчки за конкурса „Магията на Коледа”. Събраните средства от кампанията ще бъдат предоставени на децата на загиналите военнослужещи чрез фондация „Деца на Българската армия”.

Шест деца от ОУ „Добри Чинтулов“ с ръководител старши учител Кремена Иванова

са сред финалистите в конкурса:

Анжелина Виктор Очеретько, Дария Георгиева Великова, Йоана Йорданова Чакърова, Катерина Димитрова Димитрова, Маргарита Радославова Гандева, Мариела Ивайлова Вълева.


15 декември 2012г.

Награди за учениците от ОУ „Добри Чинтулов“ – Варна

в Общински конкурс  „Рождество Христово” /снимки/

В първа възрастова група – раздел „Приказка, разказ или есе“:

Втора награда – Иван Радославов Чибутаров –  ІІІ-А  клас, за „Вълшебна Коледа”

Трета награда –   Ерия Иванова Димитрова –  ІІI-А клас, за „Моето Коледно вълшебство”

В първа възрастова група – раздел „Рисувана или колажирана картичка“

Първа награда – Цветослава Тодорова Тодорова –  І клас, школа „Лабиринт-12”

Втора награда – Анжелина Виктор Очеретько – ІІІ-Б клас

Във втора възрастова група – раздел „Рисувана или колажирана картичка“

Първа награда – Антонина Денчева Стоянова –  VІІ клас

 

 


06 декември 2012г.

Нови успехи за учениците от ОУ „Добри Чинтулов“ в Регионалния турнир по волейбол за купата на СОУ „Никола Йонков Вапцаров“, гр. Суворово. Момичетата се класираха на първо място, а момчетата – на второ.

Честито на отборите и техните треньори: старши учители Бойка Крумова и Димо Стоянов! Пожелаваме им нови победи в следващите състезания!

    


17 ноември 2012г.

За високи постижения в различни области на изкуство, спорт и наука в Алманах за „Успелите деца на България 2011“ на фондация „Димитър Бербатов“ от ОУ „Добри Чинтулов“ са включени учениците: Борис Геренски, Бояна Никова, Яница Михалева, Десислава Ангелова, Карина Иванова и Театрално студио „Кречетало“.

Ръководството на училището поздравява учениците и техните ръководителите и им пожелава нови успехи.

            


16 ноември 2012г.

Традиционно отборите по волейбол на ОУ „Добри Чинтулов“  с треньори Димо Стоянов и Бойка Крумова ни зарадваха на Общинския кръг „Ученически игри“ възраст  V-VII клас. Талантливите деца завоюваха първо място! Честито!!! /Снимки – момчета, момичета/

   


8 ноември 2012 г.

Трето място на Пресияна Ивайлова Делчева от III В кл. /с ръководител Кремена Иванова/ в Областен конкурс за детска рисунка на тема: „Как искам Европейския съюз да промени моя град?“

Второ място за Десислава Ангелова от ОУ „Добри Чинтулов“ /с ръководител Кичка Христова/

в Националния фолклорен конкурс  „С песните на Соня Кънчева“.


01 ноември 2012 г.

Отлично представяне с литературна творба на Анелия Христова от IV Б кл. /класен ръководител Елизабет Влаева/ в училищния конкурс „Народни Будители“.

           

Отлично представяне с рисунка на Зорница Мирчева от VII Б кл. в училищния конкурс „Народни Будители“.

             

Грамота на IVА клас /класен ръководител Даниела Пигова/  за колективно участие с албуми

в конкурса „Народни будители“, организиран от ръководството на училището.


 

01 октомври 2012 г.

Нови успехи на възпитаници от ОУ „Добри Чинтулов“ – Антония Ангелова, Калоян Дудев, Филип Иванов.


14 юни 2012 г.

Грамота и плакет за чуждоезиков театрален спектакъл на трупа за театър на английски език „Кречетало“

с ръководители Теменужка Михалева и Цветанка Симеонова

в Международния театрален фестивал „Приказка за теб“, Варна. Медал и грамота за отличие „Мистър Приказка“ на Георги Желязков за ролята на царя в пиесата „Новите дрехи на царя“.

 


 

Постижения на ученици и учители през учебна 2011/2012г.

Многобройни са наградите и постиженията  на учениците от ОУ „Добри Чинтулов“ и техните учители от участията им в различни състезания и конкурси през учебната 2011/2012 година.  /Снимки/